Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 10.5.2019, Torontolla katkaisun paikka

Toronto Raptors voitti Philadelphia 76ersin ottelusarjan viitospelissä komeasti 36 pisteellä. Philadelphian sentteri Joel Embiid oli ottelussa pahasti vajaakuntoinen.
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers
May 10,2019
03:00

Toronto Raptorsilla on tänään mahdollisuudet pelata itsensä NBA:n Itäisen konferessin finaaleihin. Kuutosottelu pelataan Philadelphiassa, ja Raptors johtaa sarjaa 3-2. Jos Philly voittaa kotimatsinsa, niin sitten mennään seiskaotteluun, joka pelattaisiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Torontossa.

Raptorsien ja 76ersien ottelusarja alkoi sillä, että Philadelphia kävi ryöstämässä kotiedun kakkosottelussa Torontossa itselleen. Toronto otti kotiedun sitten takaisin itselleen neljännessä ottelussa Philadelphiassa. Viime ottelussa Torontossa Raptors oli ylivoimainen lukemin 125-89.

Viitosottelun hahmo oli Toronton kamerunilainen Pascal Siakam, joka teki 25 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa, vaikka pelasi kipeällä pohkeella. Toronton kovin tähti Kawhi Leonard teki 21 pistettä ja otti 13 levyä. Toronton peli oli hyvin tasapainossa, kun vielä Danny Green teki 17 pistettä.

Toronton päävalmentaja Nick Nurse on puhunut siitä, että joukkueen on löydettävä tasaisuutta ja jatkuvuutta koko miehistöstä, ja juuri tähän suuntaan Raptorsien peli on menossa.

Toronton takamies Kyle Lowry sanoi Toronto Star lehdelle, että joukkue tarvitsee sitä, että jokainen pelaa hyvin.

”Ei henkilökohtaisesti, mutta enempi joukkueena. Hyvä tasainen peli, kaikki pelaavat yhdessä, kaikki toimii. Kaikilla peli tuntui hyvältä. Ei niin, että minä tein sen, vaan että me teimme sen. En usko, että meillä on ollut tällaista peliä aikoihin”, Lowry luetteli haastattelussa.

Siakam ja Embiid ”propable”

Siakamin pelaaminen viime ottelussa oli todella kova juttu ja yllätys. Nelosottelussa hän oli selvästi puolikuntoinen. Edelleen Siakamin status tulevaan otteluun on listattu ”propable” -termillä.

Siakam sanoi haastattelussa, että vaivaa on pohkeessa ja takareidessä. Hän toteis, että vaikka vavaa hoidetaan jatkuvasti, miestä istutetaan jääaltaassta ja muuta, niin kyllä siitä ongelmaksi asti on.

”Se tarvitsisi lepoa, mutta nyt ei ole aikaa, joten minun on vain yritettävä tehdä parhaani, että olisin valmis, kun peli alkaa”, Siakam sanoi.

Philadelphialla on pelissään paljon kysymysmerkkejä. Joukkueen ehdoton avainpelaaja, sentteri Joel Embiid pelasi viimeksi yhden kauden heikoimmista otteluistaan. Hänen saaliinsa viitosottelussa oli 13 pistettä, vain kuusi levyriä ja peräti kahdeksan pallonmenetystä. Embiidillä on ollut ongelmia kipeän vasemman polven kanssa. Sen lisäksi miehellä on hengitystieinfektion, ja vaihtopenkillä ollessaan Embiid oli selvästi sairaanoloinen.

”Kuten sanoin aiemmin, me joko menestymme tai tuhoudumme ison kaverin myötä”, Sixers -takamies Jimmy Butler sanoi Embiidin tilanteesta. Melkoinen paineen asetus sairaalle ykösstaralle.

Embiidin status kuutosotteluun on Siakamin tavoin propable. Todennäköisesti kumpikin pelaa, mutta kunto voi olla vähän niin ja näin.

Philadelphian nuori stara Ben Simmons oli myös vaikeuksissa viitosottelussa. Hän sai kasaan vain seitsemän pistettä ja seitsemän levypalloa, pallonmenetyksiä tuli viisi. Butler oli viime ottelussa Philadelphian ykkönen 22 pisteellä, mutta eipä sillä niin ole väliä, kun joukkue otti 36 pistettä neniin.

Philadelphian mahdollinen avaus: Butler, Harris, Embiid, Redick, Simmons

Toronton mahdollinen avaus: Lowry, Green, Gasol, Siakam, Leonard

 

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 2.18 – 1.76. Kotijoukkue lienee hieman aliarvostettu, ei Phillyn ja Toronton ero niin kova ole. Embiidin virustauti voi hyvinkin olla jo taltutettu, ja kyllä kipeitä polvia ja pohkeita on kauden tässä vaiheessa kummassakin joukkueessa. Eikä sarjan katkaiseminen niin kovin helppoa ole. 76ers + 2.5 Unibetin kertoimella 1.93 on ok veto tähän otteluun.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä