Philadelphia Eagles - Atlanta Falcons 13.1.2018, vierasjoukkueesta on tehty suosikki

Eagles oli yksi kauden suurista suosikeista, kunnes QB Wentz loukkaantui ja joutui sivuun loppukaudeksi. Nyt Atlanta on vetomarkkinoiden suosikki ottelussa.

NFL:n NFC -konferenssin ykkösjoukkue Philadelphia kohtaa kotonaan viime kauden Super Bowlin hävinneen Atlanta Falconsin. Philadelphia oli jo vankka suosikki voittamaan konferenssin, mutta mainion pelinrakentajan Carson Wentzin loukkaantuminen otteluviikolla 14 sai koko homman epävarmaksi. Eaglesin kakkosmies pelinrakentajaksi on Nick Foles. Hän on kelvollinen pelimies, mutta ei kuitenkaan MVP-kautta pelanneen Wentsin veroinen. Folesin kanssa Philadelphia lopulta sai runkosarjassa aikaan voittosuhteen 13-3. Eagles pelasi edellisen kerran pudotuspeleissä kaudella 2013, ja silloin joukkue juuri Folesin kanssa putosi New Orleans Saintsille 24-26.

Atlanta Falcons ei ole ollut tällä kaudelle samassa iskussa kuin viime vuonna. Se sai konferenssin viimeisen pudotuspelipaikan. Viime viikonlopun villi kortti -kierroksella Falcons voitti LA Ramsin 26-13. Ehkä Atlanta on vasta nyt nousemassa huippukuntoon?

Atlanta on suosikki

Ottelun kertoimissa on kummallinen tilanne. Philadelphiasta on tehty kaikkien aikojen ensimmäinen ykkössijoitettu joukkue, joka lähtee pudotuspeliin altavastajana. Phillyn voittokertoimet pelissä ovat noin 2.30 tasolla, ja Atlantan kertoimet ovat alle 1.70 -lukemissa. Syy kerroinasetelmiin on juuri Wentzin loukkaantumisessa. Folesin kanssa Eaglesin hyökkäys oli kahdessa viime ottelussaan tahmea. Joukkue kaatoi ensin Oaklandin 19-10 ja sitten perään jäi Dallasia vastaan nollille ja hävisi 0-6. Foles tosin ei juurikaan pelannut Dallasia vastaan. Jonkin verran hän kuitenkin pelasi, eikä peli oikein sujunut. Foles ehti heittää Cowboysia vastaan 11 kertaa, ja näistä vain neljä meni omille. Eteenpäin Folesin heitoilla mentiin vain 39 jaardia ja yksi päättyi syötönkatkoksi. Folesilla oli pelissä ongelmia saada palloa pitkälle. Foles korvattiin ottelussa joukkueen kolmos-QB:llä Nate Sudfeldilla, joka heitti 23 kertaa ja vain kolme kertaa hutiin, jaardeja tuli kuitenkin vain 123. Eagles on jo hyvissä ajoin ilmoittanut, että Foles on joka tapauksessa joukkueen aloittaja.

Phillylle peliä

Falcons voitti runkosarjassa kymmenen ottelua. Sen syömähampaat pelinrakentaja Matt Ryan ja laituri Julio Jones olivat sivussa viikolla harjoituksista, mutta kumpikin on varmasti pelikunnossa. Ryanilla on poissaolon syynä henkilökohtaiset syyt ja Jonesilla vaivat nilkassa ja kyljessä. Ryan oli Ramsia vastaan oma tuttu itsensä, 218 jaardia ja yksi maali.

Vetomarkkina tuijottaa nyt aivan liikaa Philadelphian pelinrakentajatilanteeseen sekä joukkueen viimeiseen runkosarjan otteluun. Nick Foles on aikaisempina kausina moneen kertaan osoittanut olevansa mainio pelaaja. Hänen tasoeronsa Wentziin ja Falconsin Ryaniin ei ole niin ratkaiseva kuin vetomarkkina antaa ymmärtää. Amerikkalainen jalkapallo on ennen kaikkea joukkuepeli. Jos Foles saa tehtyä sen minkä hänen taytyy, eli hän pystyy toteuttamaan pelisuunnitelmaa, niin Philadelphian pitäisi olla ottelussa suosikki. Ja miksi Foles ei pystyisi, hän on kuitenkin hyvätasoinen NFL-QB.

Unibetin kerroin Philadelphia Eaglesin voitolle on 2.30. Siihen sopii muutaman euron laittaa.

Alla huippukohdat Falconsin viime viikonlopun ottelusta Ramsia vastaan:

Unibetin kerroin Philadelphia Eaglesin voitolle on 2.30. Siihen sopii muutaman euron laittaa.

Aseta vetosi