Pohjois-Irlanti - Sveitsi 9.11.2017, Pohjois-Irlanti on kova kotonaan

Pohjois-Irlanti on viimeisistä 15 hävinnyt kotonaan vain kaksi, karsinnoissa Saksaa vastaan ja viime vuonna harjoitusottelussa Kroatiaa vastaan.

Vetomarkkina on saanut illan MM-karsintaotteluissa Sveitsin selväksi suosikiksi ottelussa Pohjois-Irlantia vastaan, vaikka peli pelataan Belfastissa. Tämä ei ole kohdallaan, Unibet antaa Pohjois-Irlannin kotivoitosta kertoimeksi 4.10, ja se on varmasti ylikerroin.

Pohjois-Irlanti on vahva kotijoukkue. Se on hävinnyt vain kaksi 15:sta kotiottelusta sitten syksyn 2014. Toinen tappio oli viime kuussa vahvaa Saksaa vastaan ja toinen ottelu oli ystävyysottelu Kroatiaa vastaan lähes vuosi sitten. Pohjois-Irlannin näytöt kotikentällä ovat sen verran vahvat, että ei sen missään nimessä pitäisi olla kertoimien mukainen altavastaaja Sveitsin tasoista joukkuetta vastaan. Kyllä pohjois-irlantilaiset voittavat Sveitsin kotonaan useammin kuin 25 kertaa sadasta.

Martin O’Neillin valmentama Pohjois-Irlanti voitti MM-karsinnoissa kotikentällään Windsor Parkilla Tsekin, Norjan, Azerbaidzhanin ja San Marinon nollille. Pohjois-Irlannin menestys karsinnoissa oli vahvasti heidän kotikentän ansiosta. Tämän illan ottelu Sveitsiä vastaan on varmasti tiukka kamppailu.

Kotijoukkue pitää pelin tiukkana

”Meidän täytyy pitää peli tasaisena, koska en usko, että pääsemme jatkoon, jos ottelusta tulee kovin runsasmaalinen”,  Martin O’Neill sanoi ennen ottelua.

O’Neill totesi, että on tärkeää pitää oma maali puhtaana kotikentällä. Hän sanoi, että Pohjois-Irlanti ei ole joukkue, joka on hyvä jahtaamaan vastustajan isoa johtoa.

”Haluan, että meillä on Baselin ottelussa hyvä tulos alla. Ottelut tulevat olemaan tiukkoja ja tasaisia. Toivottavasti voimme lähteä Sveitsin otteluun pelaamaan vastaiskutaktiikkaa, toivottavasti meillä on jotain puolustettavaa pelissä”, O’Neill sanoi.

Pohjois-Irlanti tuli kakkoseksi karsintalohkossa, jonka voitti vakuuttavasti Saksa, taakse jäivät muun muassa Norja ja Tsekki. Pohjois-Irlanti hävisi kaksi viimeistä karsintaotteluaan Saksalle ja Tsekille, tappioita ennen sillä oli neljn karsintaottelun voittoputki.

Sveitsin tiukka lohko

Sveitsi voitti lohkossaan kymmenestä ottelusta yhdeksän, mutta silti se jäi kakkoseksi. Sveitsiläisillä oli lohkovoitosta hyvin tiukka taisto Portugalin kanssa. Lohko-otteluiden viimeisellä kierroksella Portugalissa Sveitsi hävisi 0-2, ja sillä tuloksella se jäi kakkospaikalle. Kotonaan Sveitsi oli voittanut Portugalin samoilla lukemilla, mutta muuten Portugalilla oli parempi maalisuhde.

Sveitsi pelasi kovat karsinnat, ja se lienee tämän ottelun kertoimien asettelun taustalla. Sveitsi ei kuitenkaan ole kesän 2014 jälkeen voittanut kuin kerran joukkueen, joka on FIFA:n rankkauksessa Pohjois-Irlannin yläpuolella, ja tämä oli juuri Portugali.

Pohjois-Irlanti on joukkue, joka pelaa aina kovalla joukkuehengellä, ja varsinkin kotonaan se ei lakkaa taistelemasta. Joukkueen puolustuksessa on paljon pelaajia, joilla on arvokasta kokemusta Ranskan EM-kisoista.

Sveitsi tuskin riskeeraa tänään mitään, ja se varmaan mielellään ottaisi tasapelinkin, varsinkin jos se saisi vierasmaalin tehtyä. Elvedi tai Akanji varmaan tulee Sveitsin puolustukseen Djoroun tilalle Scharin rinnalle. Kaksi muuta puolustuksessa lienevät Lichsteiner ja Rodriguez, joten sielläkin on kokemusta peräpäässä.

Ottelusta tulee varmasti varovainen. Unibetin tasurikerroin on 3.00, ja sen voisi kupongille rastittaa.

Pohjois-Irlannin mahdollinen avaus: McGovern – McLaughlin, McAuley, J. Evans, Brunt – St. Davis, C. Evans – Norwood, Dallas, J. Ward – K. Lafferty

Sveitsin mahdollinen avaus: Sommer – Lichsteiner, Schar, Akanji, R. Rodriguez – G. Xhaka, Zakaria – Shaqiri, Dzemaili, Mehmedi – Seferovic

Pohjois-Irlannin mahdollinen avaus: McGovern – McLaughlin, McAuley, J. Evans, Brunt – St. Davis, C. Evans – Norwood, Dallas, J. Ward – K. Lafferty Sveitsin mahdollinen avaus: Sommer – Lichsteiner, Schar, Akanji, R. Rodriguez – G. Xhaka, Zakaria – Shaqiri, Dzemaili, Mehmedi – Seferovic

Aseta vetosi