Portugali - Espanja pe 15.6.2018, Suurmaat vastakkain huippuottelussa.

Jalkapallon MM-kisojen toinen pelipäivä huipentuu, kun Portugali ja Espanja iskevät yhteen. Luvassa on koko ensimmäisen kierroksen yksi odotetuimmista otteluista, ja samalla vastakkain ovat lohko B:n ylivoimaiset kaksi ennakkosuosikkia. Espanja lähtee kamppailuun ennakkosuosikkina, mutta Portugali hallitsevana Euroopan mestarina on saanut lähivuosilta menestymistä, kun taas punakeltaiset ovat pettyneet.
Portugali - Espanja Jalkapallon MM-kisat 15.6.2018 kello 21:00
Portugali - Espanja
Kesäkuu 15,2018
21:00

Portugali – Espanja – kertoimet otteluun

Ehdottomasti Jalkapallon MM-kisojen avausviikonlopun yksi mielenkiintoisimmista otteluista. Portugal ja Espanja kohtaavat heti B-lohkon kärkiottelussa, tai näin ainakin vedonlyöntikertoimet kertovat tämän lohkon tilanteesta. Tämän ottelun voittaja on lähellä voittaa koko B-lohko, sillä Marokko ja Iran ovat parhaimmillaan vain kiusaajia matkalla lohkovoittoon.

Kertoimet ottelussa povaavat Espanjan voittoa, mutta miten mahtaa sitten olla? Portugalilla on Cristiano Ronaldo ja useampi muukin nimimies joka tietää miten Espanja voitetaan ja miten pahoissa paikoissa pelataan. Onko Portugalin voitto edes yllättävä? Ei, sillä Espanjan valmentaja vaihtui juuri ennen kisoja. Kukaan ei tiedä miten valmentajanvaihto jengiin ja sen pelitapaan vaikuttaa… vai vaikuttaako. Julen Lopeteguin pesti Real Madridin peräsimeen julkaistiin aivan väärään aikaan ja Espanjan maajoukkuejohto teki tästä omat päätökset. Kenkää Lopetequille ja tilalle Fernando Hierro. Käsittämätön ratkaisu, mutta toisaalta ymmärrettävä.

Unibet tarjoaa peliin kertoimet 4.20 – 3.25 – 2.10, joten Portugalin kerroin on enemmän kuin pelattava. Ovatko pelaajat shokissa valmentajanvaihdon jälkeen vai mitä tulee tapahtumaan? 4.20 on kova kerroin lähetä tuota asiaa tarkastamaan. Matsista on yli 500 muuta pre-match vedonlyöntikohdetta, joten vetoa pääset lyömään melkein ihan kaikesta mahdollisesta maaleista kulmapotkuihin ja hattutempun tekijöihin.

Ihan ei jaksa hattutemppuun tässä ottelussa uskoa, mutta ihan nyt jännityksen vuoksi voi betsejä heittää Portugalilta Ronaldolle (3.10), Andre Silvalle (4.30) ja vaikkapa myös Bernardo Silvalle (7.50). Espanjalta voisi hakea tähän kolmikon Costa (2.88), Isco (3.70) ja Sergio Ramos (9.00), joka on kunnostautunut melkoisena rottana viime aikoina. Nyt luvassa jotain parempaa?

2010-luvun aikana Portugali ja Espanja ovat pelanneet vastakkain useampaan otteeseen. Ensimmäinen kohtaaminen käytiin MM-kisojen merkeissä, jolloin Espanja nappasi vähämaalisen voiton. Vielä samana vuonna miehistöt pelasivat harjoitusottelussa Portugalin napatessa selkeän voiton maalein 4-0. Ryhmien viimeisin kohtaaminen on kuuden vuoden takaa, kun yhteen iskettiin EM-kisoissa. Välierissä punakeltaiset etenivät jatkoon rangaistuspotkuilla. Varsinainen peliaika ei sisältänyt maaliakaan.

Portugali – Espanja ennakoidut kokoonpanot

Portugali (4-4-2)
Patricio – Guerreiro, Alves, Pepe, Soares – Quaresma, Mario, Carvalho, Silva – Silva, Ronaldo

Espanja (4-3-3)
De Gea – Alba, Ramos, Pique, Odriozola – Iniesta, Busquets, Alcantara – Silva, Costa, Isco

Portugali

Portugali pelasi karsinnoissa B-lohkossa napaten siellä ykköspaikan ja samalla suoran paikan MM-kisoihin. Sveitsi keräsi heidän kanssa saman pistemäärän, mutta alppimaa jäi kakkoseksi muissa vertailukohteissa. Kymmenestä ottelustaan Portugali keräsi peräti yhdeksän voittoa ja vain yhden tappion. Maalinteossa hallitseva Euroopan mestari onnistui 32 kertaa, ja se oli selkeästi eniten muihin vastustajiin nähden. Cristiano Ronaldo oli tutusti maalinsylkijänä ja Andre Silvalta tuli hyvää taustatukea.

Kuluvan vuoden aikana Portugali on pelannut muutamia harjoitusotteluita. Ensimmäisessä hallitseva Euroopan mestari nappasi maalein 2-1 voiton Egyptin kustannuksella, kun taas viimeisimmässä Hollanti nappasi selkeän voiton. Tuolloin kotietua ei ollut kummallakaan nipulla. Kilpailullisissa merkeissä Portugali on pelannut viimeksi karsintojen viimeisellä kierroksella Sveitsiä vastaan, ja vasta siis tuolloin lohkovoitto ratkaistiin. Sen jälkeen A Selecção pelasi vielä pari harjoitusottelua. Kaikki kilpailut mukaan lukien miehistö on jäänyt maaleitta 20 edelliseen otteluunsa kahdesti.

Espanja

Espanjalla on varmasti poikkeuksellisen paljon näyttöhaluja, koska edelliset MM-kilpailut ja EM-kilpailut ovat päättyneet suuriin pettymyksiin. Toisessa niissä punakeltaiset selviytyivät pudotuspeleihin, mutta matka päättyi samantien Italiaa vastaan käytyyn otteluun. Espanja on MM-kilpailuissa suurimpia voittajasuosikeita, mutta lähivuosina heitä vastaan on menestytty hyvin. Ainakaan valmistautuminen ei olisi voinut mennä paremmin, sillä miehistö nappasi karsintojen G-lohkossa yhdeksän voittoa ja vain yhden tappion. Sillä irtosi lohkon selkeä ykkössija ennen toiseksi tullutta Italiaa. Espanja viimeisteli lohkossaan maaleja 36 kappaletta, joten he tekivät keskimäärin 3,6 maalia ottelua kohden. Ratkaisuvoimaa löytyi kiitettävän laajalta rintamalta, sillä neljä pelaajaa teki mieheen viisi maalia.

Kuluvan vuoden aikana Espanja on pelannut muutamia harjoitusotteluita. Niistä viimeisimmässä La Roja antoi hurjan myrskyvaroituksen kaatamalla Argentiinan peräti numeroin 6-1. Punakeltaiset ovat pelanneet paljon nimekkäitä vastustajia vastaan, sillä kolmeen viimeiseen otteluunsa vastustajina ovat olleet myös Saksa ja Venäjä. Portugalin tavoin Espanjan hyökkäyspelaaminen on ollut kuukaudesta toiseen erinomaista, ja vuoden 2010 maailmanmestari onkin jäänyt maaleitta viimeksi viime EM-kisoissa.

Espanjan joukkue esiteltynä videolla:

Ottelukaupunki ja ajankohta

Portugalin ja Espanjan kohtaaminen käydään Sotshin stadionilla. Ottelu alkaa kello 21.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 45 000 silmäparia.

B-LOHKON OTTELUT

OTTELUNENNAKOT

PÄIVÄMÄÄRÄ

STADION

VEIKKAAMAAN
Morroco vs Iran World Cup 2018

Marokko vs Iran Betting ennakko

15/06
18:00 am

Krestovsky Stadium, Pietari

Veikkaa Unibetilla »
Portugal vs Spain World Cup 2018

Portugali vs Espanja ennakko

15/06
21:00

Fisht Olympia Stadion, Sotshi

Veikkaa Unibetilla »
Portugal vs Morroco World Cup 2018

Portugali vs Marokko ennakko

20/06
15:00

Luzhniki Stadion, Moskova

Veikkaa Unibetilla »
Iran vs Spain World Cup 2018

Iran vs Espanja ennakko

20/06
21:00

Kazan Arena, Kazan

Veikkaa Unibetilla »
Iran vs Portugal World Cup 2018

Iran vs Portugali ennakko

25/06
21:00

Mordovia Arena, Saransk

Veikkaa Unibetilla »
Spain vs Morocco World Cup 2018

Espanja vs Marokko ennakko

25/06
21:00

Kaliningrad Stadion, Kaliningrad

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Yle lähettää Portugalin ja Espanjan kohtaamisen suorana lähetyksenä televisiossa, Yle Areenassa ja liveseurannan välityksellä. Todennäköisesti Yle tarjoaa myös studio-osuuden ennen ja jälkeen ottelun. Aikaisempien vuosien tapaan Yle omistaa Suomessa MM-kilpailujen lähetysoikeudet, ja turnausta voi jännittää kattavasti monilla eri laitteilla ja kahdella kielellä.

Näin pelataan

Espanja tulee ottamaan varmasti pallonhallintaa itselleen, ja Portugali pyrkii rakentamaan vastaiskumahdollisuuksiaan. Materiaaliltaan molemmat miehistöt ovat odotetusti huippuluokkaa, mutta punakeltaiset ovat askeleen hallitsevaa Euroopan mestaria edellä. Jonkinlainen kasvojenpesu on luvassa Espanjan toimesta, sillä edellisten arvokilpailuiden kaltaista pettymystä ei ole enää varaa kokea. Portugalin hyökkäyspelaaminen joutuu nyt uudenlaisen testin eteen, sillä Espanjaa vastaan maalintekoyritysten määrä ei liene sellaista mitä monesti muissa otteluissa. Kysymysmerkkejä aiheuttaa myös A Selecçãon viimeisen harjoitusottelun puolustuspään isot vaikeudet. Espanjan voitosta lähdetään liikenteeseen.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt