Portugali - Hollanti 26.3.2018, Euroopan mestarit valmistautumassa MM-kisoihin

Ronaldo voitti Portugalin viime ottelussa Egyptin yliajalla. Hollannin päävalmentaja Koeman haluaisi joukkueelleen oman "Ronaldon".

Hollanti hävisi muutama päivä sitten Englannille kotonaan 0-1, ja nyt joukkue sparraa Venäjän kisoihin lähtevää Portugalia. Portugalikin harjoitteli viime viikolla, Egypti meni nurin yllättävän niukasti 2-1. Portugali on menossa MM-kisoihin, se voitti oman karsintalohkonsa.

Karsintalohkossaan Portugali voitti yhdeksän ja hävisi yhden. Sveitsi sai kasaan saman saldon, mutta se oli maalierolla heikompi. Lohko oli kehnotasoinen, mukana olivat muun muassa Andorra, Latvia ja Fär-saaret.

Portugalin kuuluu saada arvostusta hallitsevana Euroopan mestarina. Ranskan kisoissa se ei mitenkään ollut ennakkosuosikkien joukossa ennen turnausta, mutta kypsä pelaaminen vei finaalivoittoon asti. Viime kesän Confederations Cupissa Portugali oli kolmonen.

Harjoitusotteluissa varmasti on jo ykkösavaus kentällä. Egypti-ottelussa Portugali pelasi 4-4-2 -systeemillä.

Egypti-ottelu oli hieman outo. Liverpoolin Salah oli vienyt Egyptin johtoon toisen jakson alkupuolella, mutta sitten Cristiano Ronaldo, kukapas muu, teki kaksi maalia yliajalla.

Hollanti hakee uusia tähtiä

Hollantilaiset jäivät taas rannalle arvoturnauksesta, ja joukkue on tukevasti alamäessä. Brasilian MM-kisoissa Hollanti pelasi mainiota futista, ja tuli kolmanneksi. Takavuosien maajoukkueen kova runko, Robben, Sneijder, van Persie muun muassa, alkaa jo olla kokonaan siirtynyt syrjään, ja tuntuu siltä, että Hollannilla ei ole saman tasoisia pelaajia korvaajiksi. Naapurimaa Belgia on ottanut tuon maanosan nurkan ykköspaikan, ja tämä tuntuu hieman epätodelliselta. Hollannin oranssipaidat ovat olleet Euroopan huipulla jo Johan Cruyffista lähtien, ja belgit taas eivät koskaan ole olleet erityisen kova ryhmä.

Hollanti hakee uutta nousua Ronald Koemanin johdolla. Matkaa takaisin huipulle riittää, Englanti ottelussa Hollanti oli selvästi se heikompi ryhmä. Koeman on varmasti enemmän kokeilemassa pelaajia kuin MM-kisoihin lähtevät maat. Oranssipaidoilla saattaa olla hyvinkin erilainen ryhmä avauksessa kuin viimeksi.

Vähämaalinen peli?

Vetomarkkinoilla ottelun kertoimet ovat noin 2.15 – 3.45 – 3.70. Hieman taitaa kotijoukkueella olla liian pieni kerroin, mutta ei niin paljoa, että vierasjoukkueen pelaaminen houkuttelisi. Pelistä odotetaan vähämaalista, mutta silti tähän voisi laittaa panosta. Unibet antaa alle 2.5 maalia -vedolle kertoimeksi 1.74, ja se kelpaa kupongille. Portugali on puolustuksensa kautta pelaava ryhmä. Hyvin organisoitu alakerta toi sille Euroopan mestaruuden, ja aivan varmasti se lähtee samalla ajatuksella MM-kisoihin. Hollanti taas on vielä niin keskeneräinen ryhmä, että se peli ei ole kovin sujuvaa. Ja mahdolliset vaihdotkin saattavat sotkea Hollannin pelaamista.

Portugalin mahdollinen avaus: Lopes – Cancelo, Neto, Fonte, Mario Rui – A.Silva, A.Gomes, B.Fernandes – Martins, Guedes, Ronaldo

Hollannin mahdollinen avaus: Cillessen – Fosu-Mensah, de Vrij, van Dijk, Ake – Propper, de Roon, Vilhena – Berghuis, Dost, Babel

Unibet antaa alle 2.5 maalia -vedolle kertoimeksi 1.74, ja se kelpaa kupongille.

Aseta vetosi