Puola - Kolumbia su 24.6.2018, Lohkon huippukamppailu vuorossa. Kumpi vie pidemmän korren?

Jalkapallon MM-kisoissa pelit jatkuvat, kun Puola ja Kolumbia taistelevat paremmuudestaan. Kyseessä on lohko H:n ottelutarjontaa, ja odotusarvoltaan Puolan ja Kolumbian välienselvittely on lohkon mielenkiintoisin kohtaaminen. Etukäteen ajateltuna juuri nämä miehistöt taistelevat todennäköisimmin lohkon kahdesta kärkisijoituksesta, mutta Senegal ja Japani eivät ole dramaattisesti kumpaakaan nippua heikompia.
Puola - Kolumbia Jalkapallon MM-kisat 24.6.2018
Puola - Kolumbia
Kesäkuu 24,2018
21:00

Puola – Kolumbia – kertoimet otteluun

Ei varmasti kumpikaan joukkue uskonut olevansa tässä pelissä tilanteessa jossa se on hävinnyt ensimmäisen pelin ja tappiolla tästä pelistä se on käytännössä ulkona MM-kisojen pudotuspeleistä. Näin on nyt vaan näppylät, kumpikin on ottelussa selkä seinää vastaan. Unibetin kertoimet sanovat 3.40 – 3.45 – 2.20 lukemia, joten Kolumbia on tähän matsiin suosikki. Se ei taida näissä kisoissa paljon painaa, päivän kunto ratkaisee.

Pienin tulosvetokerroin Kolumbian voitolle on 0-1 tulokselle (8.00), toiseksi pienin kerroin on 1-2 voitolle (9.50). Pienin Puolan voitolle annettava kerroin on 1-0 (10.50) ja toiseksi pienin 2-1 (12.00). Näiden lisäksi kannattaa tulosvetoon pukata vaikkapa 1-1 lukemia, sille kerroin 6.75. 0-0 on saanut kertoimet 10.50, mutta luotetaan nyt siihen että tässä pelissä ei sitä nolla-nollaa tulla näkemään.

Samaan syssyyn voi kokeilla vaikkapa Kolumbian voittoa kahdella tai vähemmällä maalilla (2.50) tai jos uskot että Kolumbia saa tässä pelissä ketsuppipullon auki oikein kunnolla, kerroin 3+ maalin voitolle on 10.00. Ehkei kuitenkaan sittenkään?

Kulmapotkuvedossa voi laittaa vetoja myös oman harkinnan mukaan, yli 9.5 / 1.86 ja alle 9.5. / 1.86 on ihan pohtimisen arvoiset vedot. Kummalle sinä pistät tässä pelissä?

Puola – Kolumbia ennakoidut kokoonpanot

Näillä kokoonpanoilla joukkueet lähtivät edellisiin peleihin, joitain muutoksia voi olla tulossa? Ainakin Kolumbian keskikenttä-Sanchezin tilalle tulee joku muu, tämä herra on pelikiellossa punaisen takia.

Puola (4-2-3-1)

Szczesny – Rybus, Pazdan, Cionek, Piszczek – Zielinski, Krychoviak – Grosicki, Milik, Blaszczykowski – Lewandowski

Kolumbia (4-2-3-1)

Ospina – Mojica, Murillo, Sanchez, Arias – Sanchez, Lerma – Izquierdo, Quintero, Cuadrado – Falcao

Puola

Puola selvitti tiensä MM-kisoihin nappaamalla karsinnoissa E-lohkon ykkössijan keräämällä 25 pistettä. Karsintaurakka oli miehistön osalta lähes täydellinen, sillä ainoastaan Tanska ja Kazakstan onnistuivat nappaamaan heiltä pisteitä. Valkopunaiset onnistuivat karsinnoissa tekemään lähes 30 maalia, ja vähemmän yllättäen ryhmän ykköstähtenä hääri supertähti Robert Lewandowski, joka iski karsinnoissa yhteensä mahtavat 16 osumaa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana voidaan todeta, että kyseessä on kaikkien aikojen ennätyslukema maanosan arvokisakarsintahistoriassa.

Karsintojen jälkeen Puola on testannut pelivirettään neljässä harjoitusottelussa, josta alla on yksi voitto, yksi tasapeli ja muutama tappio. Ensimmäinen harjoitusottelu päättyi maalittomaan tasapeliin Uruguayta vastaan, kun taas seuraavassa kahdessa kamppailussa Meksiko ja Nigeria nappasivat vähämaaliset voitot. Viimeisimmässä taistossaan punavalkoisille voitto irtosi runsasmaalisen pelin päätteeksi Etelä-Koreasta. Karsintojen jälkeen vain Etelä-Koreaa vastaan ”Biało-czerwoni” on tehnyt vähintään kaksi maalia. Se oli pelaajiston itseluottamukselle tärkeää saada jälleen tehoja.

Kolumbia

Kolumbia pelasi karsinnoissa Etelä-Amerikan lohkossaan nappaamalla neljännen sijan Brasilian, Uruguayn ja Argentiinan jälkeen. Viimeiseksi jääneessä karsintaottelussa pisteet tasattiin vähämaalisesti Perun kanssa. Kolumbialaiset viimeistelivät karsinnoissa maaleja reilut parikymmentä kappaletta, kun taas omaan maaliin peliväline päätyi vajaa parinkymmentä kertaa. Varsinkaan hyökkäyspelaamisessaan miehistö ei ollut lainkaan samanlaisella tasolla verrattuna esimerkiksi Brasiliaan, joka viimeisteli yli 40 osumaa. Keltapaitojen parhaana maalintekijänä operoi James Rodriguez, joka onnistui maalinteossa kaikkiaan kuuteen otteeseen.

Karsintojen jälkeen Kolumbia on ehtinyt pelaamaan yhteensä neljässä harjoitusottelussa. Niistä keltapaidat hankkivat muutaman voiton, ja varsinkin Ranskaa vastaan napattu voitto oli ehdottomasti yksi pitkän ajan kohokohdista. Toinen voitto tuli Kiinaa vastaan, mutta toista aasialaistanippua Etelä-Koreaa vastaan edes tasapeliin ei onnistuttu venymään. Viimeisimpänä taistona on maaliton tasapeli Australian kanssa.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Puola ja Kolumbia iskevät yhteen Kazanin stadionilla. Ottelu käynnistyy kello 21.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 44 779 ihmistä.

H-LOHKON OTTELUT:

OTTELUENNAKKO

PÄIVÄMÄÄRÄ

STADION

VEIKKAAMAAN
Colombia vs Japan World Cup 2018

Kolumbia vs Japani ennakko

19/06
15:00

Mordovia Arena, Saransk

Veikkaa Unibetilla »
Poland vs Senegal World Cup 2018

Puola vs Senegal ennakko

19/06
18:00

Otkrytie Arena, Moskova

Veikkaa Unibetilla »
Japan vs Senegal World Cup 2018

Japani vs Senegal ennakko

24/06
18:00

Central Stadium, Jekaterinburg

Veikkaa Unibetilla »
Poland vs Colombia World Cup 2018

Puola vs Kolumbia ennakko

25/06
21:00

Kazan Arena, Kazan

Veikkaa Unibetilla »
Japan vs Poland World Cup 2018

Japani vs Puola ennakko

28/06
17:00

Volgograd Arena, Volgograd

Veikkaa Unibetilla »
Senegal vs Colombia World Cup 2018

Senegal vs Kolumbia ennakko

29/06
17.00

Samara Arena, Samara

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Yle omistaa edelleen MM-kisojen lähetysoikeudet, joten Puolan ja Kolumbian kohtaamista pääsee jännittämään suorana lähetyksenä televisiossa tai Yle Areenassa. Niiden ohella otteluista pysyy kartalla liveseurannan ja radion välityksellä.  Ottelua voi katsoa suomeksi sekä ruotsiksi sekä monilla erilaisilla laitteilla.

Kolumbian joukkue videolla:

 

Näin pelataan

Puolan ottelut karsinnoissa olivat runsasmaalisia, sillä niissä viimeisteltiin keskimäärin 4,2 osumaa. Harjoitusotteluissa meni kolme kamppailua ilman suurempia hyökkäyspään onnistumisia, kunnes viimeisimmässä taistossa miehistö oli jälleen totutun vahvassa iskussa. Kolumbian hyökkäyspelaaminen ei ollut karsinnoissa lainkaan samanlaisella tasolla, mutta esimerkiksi Ranskaa vastaan keltapaidat osoittivat hyökkäyspelaamisensa vaarallisuutensa. Kokonaiskuvassa Puolalla ja Kolumbialla ei ole mitään sen suurempaa tasoeroa, mutta vedonlyönnissä keltapaidoista on saatu kuitenkin pieni ennakkosuosikki. Mikäli valkopunaiset pääsevät hyödyntämään heidän hyökkäyspään supertähteä, näillä perusteilla "Biało-czerwonia" kelpaa harkita mukaan vetokupongille.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt