Puola - Portugali 11.10.2018, kumpainenkin pelannut paremmin kuin Italia

Puola ja Portugali olivat vaisuja kesän MM-kisoissa, mutta nyt Nations Leaguessa ne molemmat ovat jättämässä Italian sinisiä taakseen.
Puola - Portugali
Lokakuu 11,2018
21:45

Nations Leaguen eliittiliigassa, eli A-liigassa, pelataan torstaina yksi ottelu, kun Puola isännöi Portugalia. Kumpikin on pelannut nyt yhden ottelun A-liigaa. Portugali voitti kotonaan Italian 1-0, Puola taas pelasi Italiaa vastaan vieraissa 1-1 -tasapelin. Italia on selvästi edelleen alamaissa, joten tämän illan ottelu olisi jo melko ratkaiseva, kun pelataan lohkovoitosta.

Nämä kaksi joukkuetta ovat kohdanneet harvakseltaan. Edellinen ottelu oli Ranskan EM-kisojen pudotuspeleissä, joissa Portugali voitti rankkareilla. Lopulta Portugali sitten jatkoi aina mestaruuteen saakka.

Kesän MM-kisoissa Puola oli umpisurkea, yksi turnauksen suurimmista pettymyksistä. Se voitti Venäjällä vain Japanin viimeisessä lohko-ottelussaan, mutta jatkopaikkaa se ei saanut. Japani -peli oli merkityksetön, pudotuspelit olivat siinä kohdassa jo karanneet puolalaisilta. Kaksi ensimmäistä merkittävää ottelua se hävisi Senegalia ja Kolumbiaa vastaan, ja kaiken kaikkiaan joukkueen peli oli tahmeaa.

MM-turnauksen jälkeen Puola luonnollisesti antoi potkut päävalmentaja Nawalkalle. Uusi mies penkin päässä on Brzeczek. Hän on tyystin uusi mies maajoukkuekuvioissa, aikaisemmin hän on valmentanut vain keskikertaisia puolalaisjoukkueita.

Brzeczek on yllättänyt. Hänen joukkueeltaan ei paljoa odotettu, mutta avauspeli Italiassa oli hyvä tulos joukkueelle. Italia -matsin jälkeen Puola on pelannut vielä treenimatsin Irlantia vastaan, ja sekin päättyi 1-1. Irlanti -ottelussa Wroclawissa Puola kokeili uusia pelaajia, mutta nyt varmasti taas ykkösmiehet ovat avauksessa Lewandowski etunenässä.

Portugalikin pelasi vaisusti Venäjän MM-kisoissa. Se putosi heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Uruguaylle 1-2. Ronaldo kuitenkin oli MM-kisoissa pelipäällä, hän teki neljässä ottelussa neljä maalia. Ensimmäisessä ottelussa Espanjaa vastaan Ronaldo paukutti komean hattutempun.

Ronaldo sai luvan olla sivussa Nations Leaguen avausottelusta. Hieman arveluttavaa, miten joukkueeseen vaikuttaa supertähden erityiskohtelu. Ronaldo oli sivussa myös Portugalin ennen Nations Leagueta pelatun treenimatsin Kroatiaa vastaan.

Portugalin päävalmentaja Santos on tuonut joukkueeseen uusia pelaajia. Italia -ottelun voittomaalin teki Sevillan 22-vuotias Andre Silva. Hän ei ole enää täysin uusi pelaaja maajoukkueessa, Silva oli MM-kisoissakin mukana kolmessa ottelussa. Silva jatkanee Puolaa vastaan, ja varmaan Ronaldo tulee nyt avaukseen mukaan.

Puolan mahdollinen avaus: Szczesny – Bereszynski, Glik, Bednarek, Reca – Krychowiak – Grosicki, Klich, Linetty, Zielinski –Lewandowski

Portugalin mahdollinen avaus: Rui Patricio – Cancelo, Dias, Pepe, Mario Rui – Pizzi, Neves, W.Carvalho – Ronaldo, A.Silva, Bruma

 

Portugali on ottelun suosikki, vaikka pelataan Puolan Chorzowissa. Unibetilla kertoimet ovat 2.90 – 3.20 – 2.72. Lukemat eivät ole aivan kohdallaan, Puola on ollut kesän MM-kisojen jälkeen taas hyvä joukkue, eikä Portugali toisaalta ole esittänyt mitään erityistä. Puola +0 Unibetin kertoimella 1.98 on hyvä veto. Tasurilla panos palautetaan.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä