Puola - Senegal ti 19.6.2018, Nappaako Euroopan ylpeys täyden pistepotin?

Puola ja Senegal kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa jalkapallon MM-kisojen ottelussa. Puola oli viimeksi mukana MM-kisoissa Saksassa vuonna 2006, kun taas Senegal on pelannut aiemmin kisoissa vain kerran vuonna 2002. Punavalkoisia pidetään ottelussa lievänä ennakkosuosikkina, sillä lähtökohdat ovat muuten hyvin tasaiset. Miehistöjen ohella lohkossa H ovat Kolumbia ja Japani, ja lohko on odotusarvoiltaan yksi tasaisimmista.
Puola - Senegal Jalkapallon MM-kisat 19.6.2018
Puola - Senegal
Kesäkuu 19,2018
18:00

Puola – Senegal – kertoimet otteluun

Vedonlyöntisivustot ovat melko yksimielisiä siitä että Puola omaa isoimmat mahdollisuudet tästä pelistä voittoon. Senegalilla on kuitenkin varsin iskukykyinen joukkue, joten pitäisikö tässä laittaa pelijenejä myös Senegalille? Vai pelataanko tässä nyt sitten tasapeli?

Pitkävetokertoimet tähän peliin ovat Puola – Senegal 2.35 – 3.15 – 3.55, joten ihan muhkean kertoimen Senegal on ainakin saanut. Pienimmät kertoimet ovat tulokselle 1-1 (6.40), mutta tuosta hirveän kauaksi ei jää 1-0 (6.50).

Maalintekijävetoon tässä pelissä voisi ainakin etukäteen ajatellen laittaa betsejä Lewandowskille (2.28) ja Milikille (3.65, myös Teodorczyk on saanut kertoimeksi alle 4.00 (3.90). Senegal luottaa taatusti Liverpoolin Sadio Maneen, hänen maalintekokerroin on 3.90. Ei tämäkään mies yksin ihmeisiin pysty, Mame Biram Diouf (maalintekijäkerroin 4.75) ja Diafra Sakho (4.75) komppaavat varmasti mainiosti siinä vierellä.

Kumpiko voittaa laukaisutilaston tai montako laukausta kohti maalia joukkueiden pelaajat saavat ottelun aikana? Näistä myös voit luonnollisesti lyödä vetoa. Tästä voi taas parhaimmillaan tulla melkoinen maalijuhla, pahimmillaan kentällä köröttelee kaksi bussia rangaistusalueen rajalla.

Matsista voi lyödä jälleen betsit melkein jokaisesta pelin tapahtumista. Yksi jännittävimmistä betsiasioista on kulmapotkujen määrä, siinä voi vaikka livevedossa heittää erilaisia vetoja tähän otteluun. Katso myös erilaiset tarjoukset ja kampanjat eri vetosivuilta, niiden avulla voi osallistua erilaisiin rahanarvoisiin kampanjoihin, joissa palkintona voi olla vaikka ja mitä.

Puola – Senegal ennakoidut kokoonpanot

Puola (4-2-3-1)
Szczesny – Rybus, Pazdan, Bednarek, Piszczek – Krychowiak, Linetty – Grosicki, Zielinski, Blaszczykowski – Lewandowski

Senegal (4-2-3-1)
N’Diaye – Sabaly, Sane, Koulibaly, Gassama – Kouyate, Gueye – Niang, Mane, Sarr – Sakho

Puola

Puola selvitti karsintaurakkansa voitokkaasti päätyen E-lohkon kärkipaikalle 25 pisteellä. Heidän otteluissaan tuli ainoastaan yksi tappio Tanskaa vastaan ja yksi tasapeli yllättäen heikkoa Kazakstanin kanssa. Maaleja karsinnoissa syntyi 28 ja omiin upposi 14 laukausta. Puolan sankarina oli hyökkääjä Robert Lewandowski, joka iski karsinnoissa yhteensä huimat 16 maalia, mikä on huimasti kaikkien aikojen ennätys Euroopan arvokisakarsintahistoriassa.

Karsintojen jälkeen Puola on ehtinyt pelaamaan neljä harjoitusottelua, joista saldona oli voitto, tasapeli ja kaksi tappiota. Häviöt tulivat niukasti maalin erolla Meksikoa ja Nigeriaa vastaan. Maaleja punavalkoiset saivat näissä otteluissa kolme, joista vastasivat hyökkäyskolmikko Lewandowski, Kamil Grosicki ja Piotr Zielinski Etelä-Koreaa vastaan. Muissakin taistoissaan nippu sai rakennettua yli kymmenen maalintekoyritystä, mutta tulosta ei syntynyt. Pallonhallinnassa miehistö jäi kakkoseksi taistoissa Meksikoa ja Uruguayta vastaan, mikä aiheutti myös vastustajaa enemmän rikkeitä.

Puolan joukkue esiteltynä videolla: 

Senegal

Senegal pelasi karsinnat vahvasti voittaen neljä kolmannen vaiheen karsintapeliään selvin lukemin. Tämän lisäksi vyölle kertyi muutama tasapeli. Maaleja afrikkalaiset saivat kaikkiaan kymmenen kappaletta ja heidän vastustajansa seitsemän vähemmän, mutta puolet otteluista päättyi maalittomiin tasapeleihin. Senegal varmisti karsinnoissa lohkonsa voiton toiseksi viimeisessä kamppailussaan kaatamalla Etelä-Afrikan 2-0 lukemin.

Senegal on pelannut viimeisen vuoden sisään runsaasti erilaisia maajoukkueotteluita. Niitä pelattiin esimerkiksi Afrikan mestaruusturnauksessa ja Cup of Nationissa, joissa menestys on ollut vaihtelevaa. Viimeisimmät harjoitusottelut ovat päättyneet vähämaalisiin tasapeleihin Uzbekistania sekä Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Otteluissa sekä pallonhallinta että maalintekoyritysten määrät olivat hyvinkin tasaisia.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Puolan ja Senegalin kohtaaminen käydään Samaran stadionilla. Ottelu käynnistyy kello 18.00 Suomen aikaa. Stadion vetää 45 360 silmäparia.

H-LOHKON OTTELUT:

OTTELUENNAKKO

PÄIVÄMÄÄRÄ

STADION

VEIKKAAMAAN
Colombia vs Japan World Cup 2018

Kolumbia vs Japani ennakko

19/06
15:00

Mordovia Arena, Saransk

Veikkaa Unibetilla »
Poland vs Senegal World Cup 2018

Puola vs Senegal ennakko

19/06
18:00

Otkrytie Arena, Moskova

Veikkaa Unibetilla »
Japan vs Senegal World Cup 2018

Japani vs Senegal ennakko

24/06
18:00

Central Stadium, Jekaterinburg

Veikkaa Unibetilla »
Poland vs Colombia World Cup 2018

Puola vs Kolumbia ennakko

25/06
21:00

Kazan Arena, Kazan

Veikkaa Unibetilla »
Japan vs Poland World Cup 2018

Japani vs Puola ennakko

28/06
17:00

Volgograd Arena, Volgograd

Veikkaa Unibetilla »
Senegal vs Colombia World Cup 2018

Senegal vs Kolumbia ennakko

29/06
17.00

Samara Arena, Samara

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Yle omistaa aikaisempien vuosien tapaan MM-kisojen lähetysoikeudet. Puolan ja Senegalin kohtaamista pääsee jännittämään televisiossa, Yle Areenassa, liveseurannassa tai radiossa. Ottelua voi katsoa useammalla eri laitteella sekä suomeksi ja ruotsiksi. Studio-osuutta Puolan ja Senegalin välienselvittelyyn ei ole toistaiseksi tiedossa, mutta se selviää lähempänä.

Näin pelataan

Puolan karsintaotteluissa nähtiin keskimäärin yli neljä maalia yhtä kamppailua kohden. Senegal tunnetaan vahvasti puolustussuuntaan pelaavana joukkueena, ja Afrikan ylpeys keskittyykin varmasti vähemmän maalintekovoimaa omaavana nippuna vastaiskuihinsa ja erikoistilannemahdollisuuksiinsa. Ottelun kuvana on todennäköisesti se, että punavalkoiset pyrkivät murtautumaan "Les Lions de la Terangan" puolustusalueen läpi, ja siinä varsinkin Lewandowskin merkitys on valtava. Ennusmerkkien valossa vähämaalinen Puolan voitto on todennäköinen.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt