Rangers - Celtic 29.12.2018, Skotlannin klassikko

Celtic ja Rangers ovat taas Skotlannin Valioliigan kärkikaksikko. Rangersin olisi nyt saatava tulosta aikaan, muuten Celtic jo karkaa.
Rangers - Celtic
Joulukuu 29,2018
14:30

Skotlannissa pelataan todellinen klassikko-ottelu, kun Glasgown Rangers ja Celtic kohtaavat maan kansallisstadionilla Ibroxilla. Celtic johtaa sarjaa ja Rangers on kakkosena kolmen pisteen päässä. Kauden aikaisemmassa ottelussa syyskuussa Celtic voitti 1-0.

Celtic on kolmen voiton putkessa, viimeksi se kukisti Aberdeenin 4-3. Rangers pelasi viimeksi Hibernianin kanssa tasapelin 1-1.

Rangersin manageri Steven Gerrard haukkui pelaajiensa kehnoa pelaamista, kun joukkue voitti ennen joulua heikon St Johnstonen vain 2-1, ja sama ripitys tuli Hibs -tasurin jälkeen. Ex-HJK -pelaaja Alfredo Morelos teki Hibernian -ottelussa avausmaalin ja St Johnstonea vastaan hän teki joukkueen molemmat maalit. Morelosista on tulossa kova pelimies. Hän on vasta 22-vuotias, voisi ajatella, että pikku hiljaa kolumbialainen siirtyy Skotlannin liigasta suurempiin sarjoihin.

Gerrard on jo tunnustanut olevansa huolissaan siitä, että Rangers on liikaa Morelosin varassa. 20 ottelussa Skotlannin liigassa ja cupissa tällä kaudella Morelos on tehnyt 16 maalia, ja vielä Eurooppa-liigassa hän on osunut neljä kertaa. Gerrard on vaatinut muidenkin pelaajien nousevan esille ja ottavan vastuuta. Celticia vastaan Morelosin hyvä peli ei riitä, muidenkin pitää pelata kauden parasta peliään.

Skotlannin mestaruuden kannalta ottelu on todellinen kuuden pisteen matsi. Tappiolla Rangers on jo kuusi pistettä Celticia perässä yksi ottelu enemmän pelattuna.

Celticillä oli hieman hankalampi jakso joulukuun alkupuolella, kun se jäi tasuriin Motherwellin kanssa ja hävisi Hiberninille, mutta sen jälkeen joukkue on taas palannut kurssille. Kyllä Celtic on edelleen Skotlannin ykkösjoukkue.

4-3 -voitto Aberdeenistä oli Celticille hullumpi Tapaninpäivän ottelu. Kaksi aikaisempaa se oli voittanut 3-0. Aberdeeniä vastaan Scott Sinclair teki kolme maalia.

Celtic on voittanut alle puolet kauden vierasotteluistaan. Heikommat joukkueetkin, kuten Livingston ja Motherwell, ovat vieneet siltä pisteitä kotikentillään.

Celtic on myös mukana Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. Skotlannissa on tulossa talvitauko. Tämän kierroksen jälkeen edessä on liki kuukauden huili. Celticin manageri Brendan Rodgers toivoo lehtien mukaan, että seura ostaisi tammikuussa uuden hyökkääjän. Nyt aivan liikaa kärkipään vastuuta on Odsonne Edouardin harteilla.

Rangersin mahdollinen avaus: McGregor; Tavernier, Katic, Goldson, Halliday; Arfield, McCrorie, Jack; Candeias, Morelos, Middleton

Celticin mahdollinen avaus: Gordon; Lustig, Boyata, Benkovic, Izaguirre; Brown, McGregor, Christie; Forrest, Edouard, Sinclair

 

Vetomarkkinoilla Celticin voitto mahdollisuuksiksi annetaan 50 prosentin paikkeilla. Kotijoukkue ei ole niin paljon kehnompi. Celticin ei ole lähellekään Skotlannin paras vierasjoukkue. Rangers +0.5 on mainio betsi, jos saa kertoimeksi kunnolla yli 1.80. Unibetin hinta on 1.85.

Aseta vetosi