Ranska - Hollanti 9.9.2018, alamaissa oleva Hollanti maailmanmestaria vastaan

Ranska pelasi Saksaa vastaan melko hyvin MM-krapulasta huolimatta. Hollanti tekee hommia päästäkseen taas mukaan arvoturnauksiin.
Ranska - Hollanti
Syyskuu 09,2018
21:45

Ranska pelaa jo toisen ottelunsa Nations Leaguessa. Avauksessa se pelasi Saksan kanssa vieraskentällä maalittoman tasapelin. Ranska jatkoi pelissä siitä, mihin se Venäjän MM-turnauksessa jäi. Joukkue pelasi tarkasti, riskejä vältellen ja vastustajan virheitä kytäten. Ja kun Saksa ei liikaa virheitä tehnyt, niin tulos oli sitten 0-0.

Hollanti on Brasilian MM-kisojen jälkeen ollut aivan alamaissa. Siltä jäivät väliin niin Ranskan EM-kisat kuin Venäjän MM-turnauskin. Epäonnistumisista huolimatta Hollanti on laitettu Nations Leaguen A-ryhmään. Joskushan Hollanti tietenkin taas nousee maailman huipulle, mutta milloin se sitten on?

Arvoturnausten voittajille on usein ollut hankalaa aloittaa maaottelut uudestaan. Menestyskrapula on melkoinen, kun latinki on lauennut pokaalin nostamiseen ja valtavaan kansanjuhlaan. Ja vielä sekin tekee pelit hankalaksi, että kaikki varmasti haluavat voittaa tuoreen mestarin. Nämä huomioon ottaen Ranska pärjäsi Saksassa oikeinkin hyvin. Joukkue ei millään tavalla herpaantunut, keskittyminen oli kunnossa ja pelaaminen tarkkaan. Saksa ensimmäisenä vastuksena oli varmasti vielä hankala, koska sillä oli paljonkin petrattavaa Venäjän kisoista. Saksa pelasi ottelussa uskottavuutensa puolesta.

Ranskan joukkueessa Saksa-ottelussa maalilla pelasi PSG:n Alphonse Areola. Areolasta tuli ottelussa pelaaja, joka pelaa ensimmäisen maaottelunsa sen jälkeen, kun on voittanut maailmanmestaruuden. Ranskan vakioveskari Hugo Lloris on tällä hetkellä loukkaantuneena, ja Areola saa jatkaa myös Hollantia vastaan.

Maalivahdin vaihdosta lukuunottamassa Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps laittoi kentälle samanlaisen avauksen kuin MM-kisoissakin. Ja miksipä ei laittaisi, ryhmä on vielä siinä iässä, että sama avaus saattaa olla vaikka vielä seuraavissakin MM-kisoissa. Ainoa muutos, joka tänään kokoonpanon voi tulla, saattaisi olla Giroudin vaihto Dembeleen.

Hollannin ryhmä on paperilla erinomainen, mutta jostain syystä peli ei ole kulkenut. Hollanti oli loistava joukkue neljä vuotta sitte Brasilian MM-kisoissa, ja silloin valmentajana oli Louis van Gaal. Sen jälkeen kolme kokenutta hollantilaista valmentajaa kävi yrittämässä joukkueen kanssa, ensin Hiddink, sitten Blind parin vuoden ajan ja viime vuonna Advocaat, mutta kun kukaan ei onnistunut, niin nyt joukkuetta johtaa Ronald Koeman.

Pieleen menneiden MM-karsintojen jälkeen Hollanti on pelannut seitsemän harjoitusottelua. Se hävisi kotonaan Englannille 0-1, Italian ja Slovakian kanssa se pelasi tasurit, mutta Peru, Portugali, Romania ja Skotlanti hävisivät oranssipaidoille. Varsinkin Portugalin rökittäminen 3-0 vieraskentällä oli hyvä näyttö Hollannin potentiaalista.

Hollannin viimeisin harjoitusottelu on viime torstailta, jolloin se voitti Perun 2-1. Ottelun sankari oli Memphis Depay, joka teki kotijoukkueen molemmat maalit viimeisen puolen tunnin aikana. Peru-ottelu oli jonkinlainen taas yhden Hollannin kultaisen sukupolven päätös. Peli oli Wesley Sneijderin viimeinen maajoukkueessa. Ilmeisesti Sevillassa pelaava Quincy Promes ottaa hänen paikkansa keskikentällä tästä eteenpäin.

Ranskan mahdollinen avaus: Areola – Pavard, Varane, Umtiti, L.Herandez – Pogba, Kante, Matuidi, Dembele – Griezmann, Mbappe

Hollannin mahdollinen avaus: Cillessen – van Dijk, Blind, de Ligt – Tete, Strootman, Wijnaldum, Babel – Promes, Vormer – Depay

 

 

Ranska on vetomarkkinoilla suursuosikki. Unibetilla sen voitosta saa vain kertoimen 1.65, ja se on liian vähän. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimen 1.98, ja sen voi kyllä pelata. Ranskan peli perustuu riskittömyyteen, ja tuskin hieman vajaalla kulkeva Hollanti montaa maalipaikkaa saa. Eikä Ranskakaan usein tee kolmea maalia ottelussa. MM-finaali sekä kisojen pudotuspeli Argentiinaa vastaan tosin olivat poikkeuksia.

Aseta vetosi