Ranska - USA 28.6.2019, tämä voisi olla vaikka finaaliottelu

USA ja Ranska ovat olleet vakuuttavia. USA on turnauksen ykkösuosikki ja Ranska on isäntäjoukkue. Alkulohkon kumpikin hoiti puhtaasti, mutta play offseissa on sitten jo ollut tiukempaa.
Ranska - USA
Kesäkuu 28,2019
22:00

Ranskan ja USA:n neljännesfinaaliottelu naisten MM-kisoissa taitaa olla iso tapaus. Uutisten mukaan mustassa pörssissä on jo myynnissä lippuja peliin huimaan 11 000 euron hintaan. Vetomarkkinoilla USA on suosikki, Unibetilla ottelun kertoimet ovat 3.55 – 3.20 – 2.18.

Kumpikin joukkueista selvitti alkulohkon kolmella voitolla. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Ranska voitti Brasilian 2-1 ja USA Espanjan samoilla lukemilla.

USA oli tiukilla kovan ja fyysisen Espanjan kanssa. Lopulta fyysisyys oli osana ratkaisua, USA teki molemmat maalinsa rankkareista, jotka laukoi kapteeni Megan Rapinoe.

Espanja oli MM-turnauksessa ensimmäinen joukkue, joka teki maalin USA:n verkkoon. Treenimatsit mukaanlukien USA:lla oli ennen Espanjan maalia menossa putki, jossa maalit olivat sille 36-0. Lukema kuvaa USA:n ylivoimaa, mutta Espanja pystyi näyttämään, että amerikkalaisetkin ovat lyötävissä.

Ranskan ja Brasilian ottelu oli viihdyttävä ja tasainen. Brasilia voitti laukaukset kohti maalia 6-4. Ratkaisu meni jatkoajalle.

Trump vastaan Rapinoe

USA:n joukkue näyttää saaneen kummallisen motivaatiolisän otteluun. Presidentti Donald Trump ja kapteeni Megan Rapinoe ovat ajautuneet sanasotaan, ja tämä on USA:n valmentajan Jill Ellisin mukaan yhdistänyt koko joukkueen. Rapinoelta kysyttiin, että mitä hän ajattelee Valkoiseen Taloon menosta, jos joukkue voittaa maailmanmestaruuden. Rapinoe vastasi, että hän ei mene v..tun Valkoiseen Taloon.

”En ole heidän kanssaan koko aikaan, joten en tiedä, mitä he juttelevat, mutta lopulta harjoituksissa ja palavereissa joukku on ollut valtaisan keskittynyt”, valmentaja Ellis sanoi pelaajista.

USA ja Ranska pelasivat aikaisemmin tänä vuonna tammikuussa ystävyysottelun, ja sen Ranska voitti 3-1. Tällä kertaa pelataan vuosikymmenen helleaallossa, ja se varmasti näkyy kentällä, jos mennään jatkoajalle. Muutenkin ottelun vauhti saattaa kärsiä kuumuudesta.

Tappio Le Havressa tammikuussa oli USA:n ensimmäinen häviö sitten heinäkuun 2017.

Ranska on pudonnut arvoturnauksissa neljännesfinaaleissa viisi kertaa viimeisistä kuudesta kerrasta. Sekin on hyvin motivoitunut joukkue. Kotiyleisö tuo vielä lisäpaukkuja.

”Kun pelaa USA:ta vastaan, niin joukkuepalavereissa tarvitsee tehdä vähemmän kuin muita vastaan, motivaatiota löytyy. Kaikki menevät täysillä”, Ranskan valmentaja Corinne Diacre sanoi.

Joukkueilla on muutamia loukkaantumishuolia. Ranskan hyökkääjä Eugenie Le Sommerilla on pikkuvaivoja, mutta hän lienee avauksessa. USA:n keskikentän Lindsey Horan tulee ilmeisesti avaukseen Julie Ertzin tilalle.

Ranskan mahdollinen avaus: Bouhaddi, Majri, Renard, Bathy, Torrent, Asseyi, Bussaglia, Henry, Diani, Le Sommer, Gauvin

USA:n mahdollinen avaus: Naeher, O’Hara, Dahlkemper, Sauerbrunn, Dunn, Lavelle, Horan, Mewis, Heath, Morgan, Rapinoe

USA on kokeneempi voittajajoukkue, mutta Ranska on kotonaan. Kentällä kumpikin on ollut vakuuttava, ja sitten viime kierroksella näyttänyt haavoittuvaisuuttaan. USA:n ei pitäisi olla aivan näin suuri suosikki. Tämä voisi hyvin olla finaalimatsi, ja loppuottelussa on hyvä ensin katsoa altavastaajan kertoimia. Ranska +0.5 saa Unibetilta kertoimeksi 1.71, ja se kelpaa. Joka tapauksessa ottelusta taitaa olla tulossa tasainen ja tiukka, ja mahdollisesti erinomaisen kovatasoinen.

Aseta vetosi