RB Leipzig - Bayer Leverkusen 9.4.2018, kamppailu nelospaikasta

Eintracht Frankfurt nousi viikonloppuna Bundesliigan nelospaikalle, RB Leipzig ja Bayer Leverkusen ovat tänään tiukassa takaa-ajossa.

Bundesliigan maanantai-illassa pelataan ottelu, jonka voittaja nousee liigan neloseksi, eli kiinni ensi kauden Mestareiden liigan paikkaan. Taisto Bundesliigan nelospaikasta on tiukka. Ennen illan ottelua Eintracht Frankfurt on neljäntenä 46 pisteellä, ja illan pari Leipzig sekä Bayer Leverkusen ovar seuraavina. Leipzig on nyt viides myös 46 pisteellä ja Leverkusen kuudes 45 pisteellä.

Illan kotijoukkue RB Leipzig on vielä mukana Eurooppa-liigassa. Se voitti neljännesfinaalien ensimmäisessä osassa kotikentällään Marseillen 1-0, toinen osa pelataan jo torstaina, joten hieman Leipzig joutuu kyllä kierrättämään joukkuettaan, että kentälle riittää tuoreita jalkoja. Leipzig on hyvässä iskussa. Se on nyt pelannut seitsemän ottelua ilman tappiota, kolme viimeistä se on voittanut. Marseillen lisäksi Leipzig on kukistanut Hannoverin vieraissa ja vielä itsensä Bayern Munchenin Leipzigissa.

Leipzigilla on muutama loukkaantuminen. Ainakin Klostermann ja Laimer ovat sivussa, ja epävarmoja pelaamisestaan ovat ainakin Bruma, Coltorti, Halstengerg sekä Ilsanker.

Ensin viisi maalia, sitten nolla

Bayer Leverkusen on viime aikoina ollut kovin epätasainen. Viimeisissä kolmessa ottelussaan se ensin hävisi Kölnille vieraissa 0-2, perään se paukutteli maaleja 5-2 -hurlumhei-voitossa Bochumista. Viime kierroksella Leverkusen sitten nuhjasi maalittoman tasapelin Augsburgia vastaan omalla kotikentällään. Leverkusen dominoi ottelussa, mutta ei vain saanut palloa maaliin.

Köln -tappiossa ratkaisu oli varmasti se, että Leverkusen pelasi tunnin verran vain kymmenellä, kun Alario sai punaisen kortin kyynärpääiskustaan.

Suomen maajoukkueen Joel Pohjanpalo on loukkantuneena eikä istu vaihtopenkillä. Pohjanpalo ei ole onnistunut nousemaan joukkueen avaukseen. Viime kierroksilla hän on kahdessa ottelussa saanut noin yhden puoliajan pelata, mutta useimmiten hän ei ole saanut ottaa verkkareita pois tai ei ole ollut kokoonpanossa ollenkaan. Pohjanpalon olisi kyllä varmasti syytä vaihtaa seuraa kesällä. Jossain muualla hieman heikommassa seurassa hän saattaisi olla joukkueensa avainpelaajia.

Leverkusenin poissaolijat tästä ottelusta Pohjanpalon lisäksi on pelikiellossa oleva Alario sekä mahdollisesti Bender, Tah sekä Yurchenko.

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 2.28 – 3.60 – 3.00. Yli 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.72. Sen voi pelata. Leipzig vastaan Marseille -ottelussa tehtiin yksi maali, muuten Leipzigin kotiotteluissa on tehty vähintään kaksi maalia joka pelissä lokakuun lopun jälkeen. Bayer Leverkusen on tehnyt viimeisessä kahdeksassa vieraspelissä 13 maalia. Lukemat osoittavat maalien puolesta. Yli 2.5 maalia Unibetin kertoimella 1.71 on kelpo peli illan matsiin.

RB Leipzigin mahdollinen avaus: Gulacsi – Klostermann, Orban, Upamecano, Bernardo – Demme, Keita – Sabitzer, Forsberg – Augustin, Ti.Werner

Bayer Leverkusenin mahdollinen avaus: Leno – L.Bender, Tah, S.Bender, Wendell – Baumgartlinger, Aranguiz – Brandt, Havertz, Bailey – Volland

Yli 2.5 maalia Unibetin kertoimella 1.71 on kelpo peli illan matsiin.

Aseta vetosi