RB Leipzig - Napoli 22.2.2018, Napoli lienee luovuttanut

Napoli jahtaa Serie A:n voittoa, eikä Eurooppa-liiga niin kiinnosta. Leipzig voitti avausottelun 3-1, eikä Napoli varmaan enää edes usko mahdollisuuksiinsa.

Saksan Leipzig ja Italian Napoli ovat Eurooppa-liigan parhaimpia ryhmiä, ja nyt ne ovat vastakkain jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Avausottelussa Leipzig jo oikeastaan hoiteli itselleen jatkopaikan. Se vei pelin Napolissa 3-1, ja tuolta takamatkalta italialaisten on aikalailla mahdoton pelalta itseään jatkoon. Kuinka joukkueet suhtautuvat otteluun, kun tulos on jo melko varma?

Leipzig ja Napoli aloittivat europelit Mestareiden liigassa, mutta sillä puolella pudotuspelit jäivät väliin ja Eurooppa-liigasta löytyi lohdutuspaikka. Eurooppa-liiga ei ilmeisesti ainakaan napolilaisia hirveästi innostanut. Se on Serie A:ssa tällä hetkellä kärjessä pisteen erolla ennen Juventusta, ja Italian mestaruus on Napolille varmasti nyt kauden ykköstavoite. Napoli on viimeksi voittanut Serie A:n keväällä 1990, kun joukkueen avainpelaaja oli vielä Diego Maradona. Napolilla on viikonloppuan vierasottelu Cagliaria vastaan, ja melkein voi sanoa, että joukkue ottaa mieluummin voiton tästä kuin Leipzigista.

Eurooppa-liigasta Mestareiden liigaan

Leipzig hoiti homman Napolissa hienosti, vastus tosin ei ollut aivan parhaalla ryhmällä mukana. Leipzig pelasi maanantaina Bundesliigassa Eintracht Frankfurtia vastaan, ja se hävisi 1-2. Samalla se putosi Bundesliigan neljän parhaan joukosta viitoseksi. Jos Bundesliigassa ei suju, niin Eurooppa-liigan voitto olisi sitten toinen reitti Leipzigille päästä ensi kaudellakin Mestareiden liigaan.

Ennen Frankfurt -tappiota Napolilla oli alla kolmen voiton putki. Frankfurtissa Leipzig teki ottelun ensimmäisen maalin, mutta sitten Suomen maajoukkueen veskari Hradecky laittoi luukun kiinni, ja kotijoukkue tuli rinnalle ja meni ohi.

Leipzig on viime otteluissa hieman kierrättänyt miehistöä. Frankfurtissa Werner ja Poulsen olivat vaihtopenkillä. Kampla ja Brume eivät olleet ollenkaan mukana, tänä iltana koko nelikko lienee avauksessa.

Napolilta kakkosketju?

Napoli oli avausottelussa Leipzigia vastaan hieman normaalia heikommalla avauksella, joten mitäs nyt kun ottelupari on jo melkein ratkennut? Viime sunnuntaina Napolilla oli ykkösketju kentällä, kun se voitti SPAL:n Serie A:ssa. Napoli ei tosin ollut ottelussa ollenkaan erinomainen, se otti vain 1-0 -rutiinivoiton.

Vetomarkkina on sitä mieltä, että Leipzig vie tämän toisen osan selvästi useammin kuin joka toisella kerralla. Unibetilla sen voittokerroin on 1.88. Jos Napoli on jo heittänyt pyyhkeen kehään, niin kerroin on aivan pelikelpoinen. Missään nimessä Napoli ei tule riskeeraamaan tähtiään, jos se on häviöllä toisen jakson loppupuolella, niin paremminkin Hamsik ja Mertens tulevat vaihtoon kuin vääntävät loppuun saakka.

Kupongille siis maltillisilla panoksilla Leipzigin voitto Unibetin kertoimella 1.88. Viitseliäimmät voivat odotella kokoonpanouutisia, ja jos Napoli on kakkosketjulla liikkeellä, niin muutama minuutti saattaa olla aikaa kokoonpanojen ilmoittamisesta siihen kunnes kertoimet putoavat.

RB Leipzigin mahdollinen avaus: Gulacsi – Laimer, Orban, Upamecano, Klostermann – Keita, Kampl – Sabitzer, Forsberg, Bruma – Ti.Werner

Napolin mahdollinen avaus: Reina – Maggio, Tonelli, Raul Albiol, Rui – Diawara, Rog, Hamsik – Mertens, Ounas, Zielinski

Alla avausottelu:

Kupongille siis maltillisilla panoksilla Leipzigin voitto Unibetin kertoimella 1.88. Viitseliäimmät voivat odotella kokoonpanouutisia, ja jos Napoli on kakkosketjulla liikkeellä, niin muutama minuutti saattaa olla aikaa kokoonpanojen ilmoittamisesta siihen kunnes kertoimet putoavat.

Aseta vetosi