Real Betis - Levante 17.8.2018, La Liga alkaa Betisin murskavoitolla?

Real Betis on hallinnut otteluita Levantea vastaan viime vuosina. Viime vuonna sama ottelu päättyi Betisin 4-0 -voittoon.
Real Betis - Levante
Elokuu 17,2018
23:15

Espanjan La Liga alkaa tänä viikonloppuna, ja perjantaina pelataan kaksi ottelua joista Betiksen ja Levanten peli saattaa olla se mielenkiintoisempi. Viime kaudella Betis pelasi itsensä hienosti La Ligan kuudenneksi, ja sen vuoksi se on nyt mukana Eurooppa-liigassa. Levante oli viime kaudella 14 pistettä Betisiä perässä. Betis on viime aikoina säännöllisesti piessyt Levantea, viidessä viime keskinäisessä ottelussa Betis on voittanut. Viime kaudella Betis voitti kotonaan 4-0 ja vieraissa 2-0. Edellisen kerran Levante on tehnyt maalin Betisin verkkoon kotikentällään keväällä 2014, ja senkin ottelun Betis voitti 3-1.

Betis pelasi viime kauden jälkimmäisen puoliskon hyvin, ja se nosti joukkueen kuudenneksi. Joukkueen kausi oli jonkinmoista vuoristorataa, mutta aina välillä Betis sai itsestään kaiken irti.

Eurooppa-liiga tekee Betisin kaudesta aikaisempaa hankalampaa, nyt pelejä on enemmän. Seura on varautunut tiukempaan ohjelmaan vahvistamalla kesällä joukkuetta.

Betis vaihtoi kesäaikaan kaksikin maalivahtia. Viime kauden veskareiden Adanin ja Gimenezin tilalla maalissa seisoskelevat Pau Lopez sekä Robles. Joukkueen puolustus on muutenkin mennyt uusiksi, mukana on nyt uusi toppari Sidnei, ja hän lienee heti aloituksen miehiä.

Betisin keskikenttäkin on muuttunut paljon. Pois lähtivät Fabian Ruiza sekä Durmisi, uusia miehiä ovat Carvalho, Inui sekä Canales.

Betis pelasi viimeisen treenimatsinsa Las Palmasia vastaan, ja hyvin meni, se voitti kotonaan 4-0. Tästä ottelusta Betisiltä ovat sivussa Joaquin, Garcia sekä Tello, kaikki sairastuvalla parantelemassa vaivojaan.

Valencialainen Levante oli viime kaudella nousijajoukkue, ja se varmaan sai tavoitteensa täytettyä, kun sarjapaikka säilyi. Joukkue aloitti viime kaudella hyvin, kunnes sitten pelasi todella kehnon jakson, jossa meni 15 ottelua ilman voittoa. Loppukausi oli sitten taas hyvä, eikä Levantella lopulta ollut mitään ongelmaa sarjapaikan kanssa.

Paco Lopez nousi viime kaudella maaliskuussa seuran kakkosjoukkueesta ykkösryhmä päävalmentajaksi, ja se sai viime vuonna joukkueeseen ryhtiä.

Levante ei kesän aluksi juurikaan näyttänyt siltä, että muutoksia olisi tulossa. Juuri kukaan ei pelaajista lähtenyt ja uudet pelaajat olivat lähinnä lainasopimuksilta palanneita tai sitten Levantessa lainalla pelanneita, jotka nyt sitten ostettiin kokonaan omaksi.

Elokuussa Levante sitten myi isolla rahalla Lerman Bournemouthiin. Rahat käytettiin ostamalla keskikentälle Vukcevic Bragasta ja Simon Genasta sekä kärkeen Dwamenan Zurichista. Siitä ei ole varmaa, että onko kukaan uusista miehistä vielä avauksessa.

Real Betisin mahdollinen avaus. Pau Lopez – Mandi, Bartra, Sidnei – Guerrero, Guardado, W.Carvalho, Canales, Firpo – Boudebouz, Moron

Levanten mahdollinen avaus: Olazabal – Coke, Postigo, Chema, Tono – Doukoure, Campana, Bardhi, Morales – Rochina, Marti

 

Joukkueet ovat uudistuneet paljon, ja useimmiten se tarkoittaa sekavaa alkukautta. Betis kuitenkin paukutteli neljä maalia Las Palmasin verkkoon viime ottelussaan. Laitetaan tähän otteluun rahat selvän kotivoiton puolesta, Betis -1.5 Unibetin kertoimella 2.88 kelpaa hyvin kupongille. Joukkueissa on tasoeroa, ja jos alkukauden kuntokin on eri kohdilla, niin kerroin on edullinen.

Aseta vetosi