AS Roma - Barcelona 10.4.2018, Roman jatko vaatii ihmeen

Barcelona voitti avauksen Nou Campilla 4-1. AS Roman jatkopaikka olisi tämän kauden kovin yllätys.

Barcelona voitti ensimmäisessä osaottelussa AS Roman Nou Campilla 4-1, joten pieni ihme pitää tapahtua, että Roma jatkaa Mestareiden liigassa ja Barcelona putoaa. Edin Dzekon maali kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua antaa roomalaisille pientä toivoa.

AS Roma oli lohkovaiheessa voittamaton kotikentällä. Atletico Madridin kanssa pelattiin Roomassa maaliton tasapeli, Chelsea meni nurin komeasti 3-0 ja Qarabag niukasti 1-0. Barcelona ei ollut erityisen hyvä lohkovaiheen matkaotteluissa, ja outoa oli, että joukkueen kolmen vierasottelun maalisuhde oli vain 1-0. Barca voitti ensimmäisessä vierasottelussaan Sporting Lissabonin 1-0, mutta sitten se pelasi Juventuksen ja Olympiakoksen kentillä maalittoman tasapelin.

Edellisellä pudotuspelikierroksella Barcelona pudotti Chelsean yhteismaalein 4-1. Barcan vierasottelu päättyi 1-1. AS Roma taas pudotti niukasti Shaktar Donetskin vierasmaalilla 2-2. Roomassa ottelu päättyi 1-0.

Messin hattutemppu viikonloppuna

Viime otteluissa Barca on ollut hyvässä kunnossa. Se ei ole hävinnyt aikoihin. Viimeisistä kymmenestä Barcelona on kahdeksan ja kahdesti se on pelannut tasan. Viime viikonloppuna Barca voitti kotonaan Leganesin 3-1 ja Leo Messi teki jokaisen joukkueensa maaleista.

AS Roma taas on hävinnyt kaksi viimeistään. Viikonloppuna se hävisi vielä kotikentällään Fiorentinalle 0-2.

Nykyinen, Ernesto Valverden Barcelona on aikaisempien vuosien joukkuetta parempi puolustamaan. Aiemmin Barca hyökkäsi vapaasti ja voitti pelkällä kärkipäällään ottelut. Viimeisissä kahdeksassa ottelussa Barca on pitänyt maalinsa puhtaana viidesti. Tiukentunut puolustus tekee Roman urakasta hankalan, kolmen maalin tekeminen Barcelonan verkkoon tuntuu mahdottomalta urakalta. Ja toisaalta, kun joukkueen kärjessä pelaavat muun muassa Luis Suarez ja mestari-Messi, niin Barcan nopea maali ottelun alkuun kyllä oikeastaan jo lopettaisi kamppailun.

Levänneet jalat kentälle

Valverde antoi viime viikonlopun Leganes -ottelussa huilivuorot Iniestalle, Alballe ja Umtitille, joten Barcalle on vielä keskikentällä ja puolustuksessa tuoreita jalkoja. Busquets oli viikonloppuna sivussa loukkaantumisen vuoksi, hänen pelaaminen AS Romaa vastaan on epävarmaa. Roomalaisten joukkueessa ei ole merkittäviä poissaoloja.

Vetomarkkina on vankasti sitä mieltä, että Barca voittaa, vaikka sen ei todellakaan tarvitse. Unibetilla Barcelonan vierasvoiton kerroin on 1.66. Näin panoksettomassa ottelussa lukema on aivan liian vähän. Barca on varmasti hyvin tyytyväinen vaikka vaisusta tasapelistä, jossa kukaan ei loukkaannu millään tavalla. Maalejakin peliin odotetaan, yli 2.5 maalia saa Unibetilta vain 1.53. Tasapelin kerroin ottelussa on 4.40, ja sitä voi pienellä kokeilla. Jos peli on tasan puolisen tuntia ennen loppua, niin varmasti kumpikin joukkueista nostaa jalan kaasulta.

AS Roman mahdollinen avaus: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini, de Rossi, Strootman – Under, Dzeko, Perotti

Barcelonan mahdollinen avaus: ter Stegen – Semedo, Pique, Umtiti, J .Alba – S. Roberto, Paulinho, Rakitic, Iniesta – Messi, L. Suarez

Tasapelin kerroin ottelussa on 4.40, ja sitä voi pienellä kokeilla.

Aseta vetosi