AS Roma - Lazio 18.11.2017, Rooman paikallinen

Lazio on mainossa kunnossa, sillä on nyt alla yhdeksän voiton putki. AS Roma voitti juuri kotonaan Chelsean 3-0, joten kyllä sekin kunnossa on.

Italiassakin pelataan tänä lauantaina tiukka paikallisottelu, kun AS Roma isännöi Laziota. Joukkueet ovat pelanneet aikalailla yhtä hyvät alkukaudet, Lazio on sarjassa neljäntenä pisteen viidentenä olevaa AS Romaa edellä. Joukkueiden suurin ero on siinä, että Lazio on tehnyt Serie A:ssa kymmenen maalia AS Romaa enemmän.

Kumpikin joukkueista on kovassa kunnossa. AS Romalla on nyt viiden voiton putki, neljä voittoa Serie A:ssa ja komea 3-0 -kotivoitto Chelseasta Mestareiden liigassa. Laziolla taas on huima yhdeksän ottelun putki, jossa on mukana komeita voittoja, kuten vieraissa Beneventon voittaminen 5-1 ja kotikentällä Sassuolon voittaminen 6-1.

AS Roma on kova kotonaan

AS Roman kotikunto on erinomainen. Se on voittanut kolme viimeistä maalierolla 5-0. Viimeinen ottelu kovaa Chelseaa vastaan oli vakuuttava. El Shaarawy teki ottelun ensimmäisen maalin heti avausminuutilla, ja toisen El Shaarawy teki reilun puolen tunnin jälkeen. Toisella jaksolla Perotti vielä pisti pisteen hommalle. Roma ei pitänyt ottelussa palloa sen enempää kuin Chelsea, eikä laukonut useammin, mutta tappavan tarkka ja tehokas se oli.Chelsea -voitolla AS Roma on hyvin lähellä jatkopaikkaa Mestareiden liigassa.

Viime Serie A:n ottelussaan AS Roma voitti Fiorentinan vieraissa komeasti 4-2. Tässä ottelussa Gerson teki ensin kaksi maalia, ja Manolas sekä Perrotti toisella jaksolla pelin kaksi viimeistä osumaa. Puoliajalla ottelu oli tasan 2-2.

Toppari Manolaksen paluu peleihin muutaman ottelun huilin jälkeen on ollut Romalle iso tekijä. AS Roma joutunee pelaamaan Lazio -ottelun ilman Peresia, Karsdorpia, Nainggolania ja Schickiä.

Lazio liki elämänsä iskussa

Lazio ei taida olla toviin ollut niin kovassa iskussa kuin nyt. Yhdeksän voiton putki on vakuuttava, mukana on kolme ottelua Eurooppa-liigassa, ja jatkopaikka siinä turneessa on jo Lazion. Viime ottelussaan Lazio voitti kotikentällään juuri Eurooppa-liigassa Nicen 1-0.

Lazion kauden kovin voitto taitaa olla mestari-Juventuksen kukistaminen Torinossa 1-2 lokakuun puolivälissä.

Valmentaja Inzaghilla on myös jonkin verran loukkaantumishuolia. Sivussa AS Roma -ottelusta ovat ainakin keskikentän Anderson sekä di Gennaro ja kärkimies Caicedo. Puolustuksen Wallace ja Basta ovat keskenkuntoisia, ja tuskin mukana.

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 2.18 – 3.45 – 3.30, ja lukemat lienevät kohdallaan. AS Roma lienee loppujen lopuksi hivenen kovempi ryhmä, ja se on kotikentällään. Chelsea -ottelu olikova työnäyte AS Roman kotiotteluista. Vetomarkkina odottaa paljon maaleja. Unibetilla yli 2.5 maalia saa kertoimeksi vain 1.56. Tähän voisi laittaa vastaan. AS Roman viidestä viime kotipelistä kolme on jäänyt yhteen maaliin. Lazion peleissä on kyllä paukuteltu maaleja, mutta jos se nyt ei määräisi ottelun tahtia. Kupongille siis alle 2.5 maalia Unibetin kertoimella 2.43.

AS Roman mahdollinen avaus: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini, De Rossi, Strootman – Gerson, Dzeko, El Shaarawy

Lazion mahdollinen avaus: Strakosha – Bastos, de Vrij, Radu – Marusic, Parolo, Leiva, Lulic – Luis Alberto, Milinkovic-Savic – Immobile

Alla video AS Roman Chelsea -voitosta:

AS Roman mahdollinen avaus: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini, De Rossi, Strootman – Gerson, Dzeko, El Shaarawy Lazion mahdollinen avaus: Strakosha – Bastos, de Vrij, Radu – Marusic, Parolo, Leiva, Lulic – Luis Alberto, Milinkovic-Savic – Immobile

Aseta vetosi