RoPS - SJK 21.7.2018, RoPS:n puolustus on liigan paras

Rovaniemi hävisi muutama viikko sitten Seinäjoella, nyt on revanssin paikka. Kotijoukkueen puolustus on ollut rautaa, SJK on petrannut surkean kauden alun jälkeen.
RoPS - SJK
Heinäkuu 21,2018
17:00

Seinäjoen JK tekee reissun Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi. RoPS on tälläkin kaudella taas yksi liigan kovimmista yllättäjistä. Se on nyt sarjassa kakkosena, vaikka ennen kautta sitä ei mitaleille rankattu. Rovaniemen pelaajabudjetti on ilmoituksen mukaan sarjan kolmanneksi pienin.

SJK:n budjetti taas on Veikkausliigan toiseksi suurin heti suuren ja mahtavan HJK:n jälkeen. SJK on kuitenkin sarjassa vasta sijalla yhdeksän, eli se on taas ollut yksi kauden kovimmista pettymyksistä.

Joukkueet kohtasivat heinäkuun alkupuolella Seinäjoella, ja sen pelin SJK voitti 2-1.

RoPS:lla on rahamassin pienuudesta ja hieman muistakin syistä johtuvia ongelmia pelaajistonsa kanssa. Joukkueen paras maalintekijä makedonialainen Filip Ivanovski lähtee muualle heinäkuun lopussa, kun miehen lainasopimus päättyy. Taitava portugalilainen keskikenttäpelaaja Wato Kuate lähti Rovaniemeltä kurinpitosyistä. Vaikka Kuate ilmeisesti pisti ranttaliksi omalla tavallaan, niin kyllä hänen menetyksensä on Rovaniemelle paha miinus. Huhujen mukaan vielä kolmaskin RoPS:n pelaaja olisi lähdössä lähiaikoina muualle.

Kuaten tilalle RoPS on hankkinut kongolaisen Sterling Yaketen, mutta hänen taidoistaan ei ole vielä tietoa, eikä pelilupakaan ole vielä kunnossa.

RoPS:lta puuttuu SJK-ottelusta vielä loukkaantumisten vuoksi liuta pelaajia. Hiljattain Rovaniemelle palannut Aleksandr Kokko loukkaantui edellisessä SJK-pelissä. Samaten sivussa ovat ainakin Juho Hyvärinen, Lassi Lappalainen ja Eetu Muinonen.

RoPS on kuitenkin tällä hetkellä hyvässä iskussa. Ennen SJK-tappiota joukkueelle oli neljän tappiottoman ottelun putki, ja näistä peleistä neljä oli voittoja. Koko kauden aikana RoPS on hävinnyt vain neljä ottelua.

RoPS:n puolustuspää on mainitsemisen arvoinen. Maalivahti, espanjalainen Antonio Reguero on pelannut tällä kaudella 12 nollapeliä. Puolustusta johtaa entinen HJK-pelaaja, Nigerian kovassa maajoukkueessakin pelannut Taye Taiwo.

RoPS on päästänyt vähiten maaleja koko Veikkausliigassa, vain 13 maalia koko kauden aikana.

SJK on viime aikoina pelannut alkukautta paremmin. Nyt Aleksei Eremenkon valmentama joukkue on ottanut viidestä viimeisestä kaksi voittoa ja yhden tasapelin. Viime ottelussaan SJK hävisi Turussa Interille. Tuo peli meni SJK:lta penkin alle heti alusta lähtien, pallo oli maalissa jo minuutin jälkeen. Toinen Interin osuma tuli hieman yli vartin pelin jälkeen, ja peli oli sitten jo pelattu.

Interin maalit tulivat SJK:n henkilökohtaisista virheistä,ja näitä on SJK:n peleissä tällä kaudella nähty.

SJK:lta puuttuvat ottelusta ilmeisesti ainakin Marc Vales, Jesse Sarajärvi, Dani Hatakka ja Billy Ions. Varmasti sivussa on pitkäaikaisloukkaantunut Obed Malolo, ja Ville Tikkanen on U19 -maajoukkueen mukana.

RoPS:n mahdollinen avaus: Reguero, Järvenpää, Väisänen, Hämäläinen, Taiwo, Heikkilä, Roiha, Okkonen, Lingman, Moraes, Ivanovski

SJK:n mahdollinen avaus: Aksalu, Sundman, Mero, Lautamaja, Hurme, Baath-Sjöblom, Hetemaj, Laaksonen, Sarajärvi, Hambo, Mboma

 

Unibetin kertoimet otteluun on 2.20 – 3.10 – 3.45. Paras veto on alle 2.5 maalia Unibetin lukemilla 1.66. Puolustus on RoPS:n selkäranka, ja tuskin SJK:n vasta 19 maalia tällä kaudella tehnyt hyökkäys montaa paikkaa saa.

Aseta vetosi