Ruotsi - Chile 24.3.2018, Ruotsi valmistautuu MM-kisoihin

Ruotsi pudotti MM-kisoista Hollannin ja Italian, joten täytyyhän länsinaapurin olla kova joukkue. Chile putosi kisoista, ja on varmasti melko sekaisin.

Virittelyt MM-kisoihin jatkuvat. Tänään joukkuettaan valmistelee Ruotsi, joka kohtaa kisoista rannalle jääneen Chilen. Chilen putoaminen Venäjän kisoista oli kova paukku. Joukkue on Ruotsia parempi FIFA:n rankkauksissa, ja se on Etelä-Amerikan mestari. Ruotsi pääsi kisoihin komeasti pudottamalla play offs -kierroksella itsensä Italian. Kotikentällään Ruotsi voitti Italian 1-0, ja sitten Italiassa maat pelasivat maalittoman tasapelin. Chile ja Ruotsi eivät ole kohdanneet toisiaan yli kymmeneen vuoteen. Kesällä 2006 joukkueet pelasivat harjoitusottelun ennen MM-kisoja, ja se päättyi mukavasti 1-1.

Ruotsin voitto Italiasta oli karsintojen suurin yllätys, meille suomalaisille tosin hannuhanhien venyminen ei niin kauhea suuri temppu ollut, onhan näitä seurattu vierestä jo useamman vuosikymmenen. Ruotsin karsintalohkokin oli kovatasoinen, Ranska voitti, mutta Ruotsi jätti Hollannin taakseen. Ruotsi siis pudotti Venäjän kisoista kaksi eurooppalaista jättiläistä, Hollannin ja Italian. Aikamoiset päänahat.

Ruotsalaisten tiukka peräpää

Ruotsin puolustuksen täytyy olla erinomaisen hyvin järjestetty. Joukkue piti Italian nollilla 180 minuuttia ja jatkominuutit päälle. Ruotsin hyökkäys on jossain määrin kysymysmerkki. Voisiko olla niin, että vielä Zlatan kaivetaan mukaan MM-turnaukseen. Ainakin siinä tapauksessa, että Ibrahimovic olisi pelannut hyvän kauden ManU:ssa houkutus suurmiehet mukaan tuomiseksi olisi ollut suuri.

Ruotsi pelaa nyt ilman maalivahti Olsenia ja pakkeja Augustinsson sekä Kraft, kolmikko on loukkaantuneena.

Chilen puuttuminen MM-kisoista on iso puute. Joukkue on aivan yhtä hyvä etelä-amerikkalaisten suurmaiden Argentiinan ja Brasilian kanssa. Chile jäi jostain syystä karsintalohkossa kuudenneksi, eikä se päässyt edes play offs -kierroksella.

Pizzi sai kenkää

Luonnollisesti kehnojen karsintojen jälkeen päävalmentaja Pizzi sai potkut, ja nyt uusi mies Rueda järjestelee joukkuetta mieleisekseen. Ruotsi -ottelu on Ruedan ensimmäinen päävalmentajana. Hän ei ole ainakaan vielä juurikaan muuttanut joukkuetta. Sivussa ovat kuitenkin eri syistä ainakin maalivahti Brava, puolustuksen Jara ja kärkimies Orellana. Vidal, Sanchez ja Medel ovat edelleen mukana.

Ottelu pelataan Tukholmassa, mutta silti vierailija-Chile on vetomarkkinoilla suosikki. Unibetilla lukemat otteluun ovat 3.10 – 3.20 – 2.40, ja ei tämä nyt aivan oikein päin ole. Ruotsia aliarvioidaan, joukkue on varmasti hyvin organisoitu, kun taas Chilen tämän hetken kunnosta ei ole takeita. Hyvä veto otteluun on Ruotsi +0 Unibetin kertoimella 2.20, tasapelillä panos palautetaan.

Ruotsin mahdollinen avaus: Johnsson – Lustig, Lindelof, Granqvist, Olsson – Hiljemark, Larsson, Claesson, Forsberg – Toivonen, Guidetti

Chilen mahdollinen avaus: Cortes – Isla, Medel, Roco, Beausejour – Aranguiz, Vidal, Hernandez, Pulgar – A.Sanchez, E.Vargas

Chile oli 2017 Confederations Cupin finaalissa Saksaa vastaan:

Ottelu pelataan Tukholmassa, mutta silti vierailija-Chile on vetomarkkinoilla suosikki. Unibetilla lukemat otteluun ovat 3.10 – 3.20 – 2.40, ja ei tämä nyt aivan oikein päin ole.

Aseta vetosi