Ruotsi - Englanti 7.7.2018 | vedonlyöntivinkit, kertoimet ja ennakko | Jalkapallon MM

Englannissa alkaa MM-kuume ottaa kierroksia. Piers Morgankin jo twiittasi, että nyt on mahikset, koska näillä pojilla on pallit teräksestä. Ruotsi on kuitenkin erinomaisen hyvin organisoitu ja kurinalainen ryhmä.
Ruotsi - Englanti
Heinäkuu 07,2018
17:00

Englannissa hyppäsi MM-kisakuume yht’äkkiä uusiin korkeuksiin, kun Kolme Leijonaa pudotti Kolumbian rankkarikisassa. ”It’s coming home” on jälleen Englannissa yleinen slogan. Ottelu oli Englannin ensimmäinen MM-kisojen pudotuspelivoitto sitten vuoden 2006. Samalla Englanti voitti ensimmäisen kerran koskaan MM-kisojen rankkarikisan. Englantilaiset olivat jo hyvin traumatisoituja rankkareista, maa on täynnä pilkkukisassa epäonnistuneita antisankareita. Maan nykyinen päävalmentaja Gareth Southgatekin on heistä yksi, hän mokasi rankkarin vuoden 1996 Englannin EM-kisoijen välierässä Saksaa vastaan. Sillä epäonnistumisella Englanti putosi finaalista.

Englanti on Venäjän MM-kisoissa ollut erityisen vahva erikoistilanteissa. Tämä on perinteisen brittijalkapallon jäänteitä. Pallo pelataan maalille, josta kovaluiset ja isokokoiset kärkimiehet ja topparit luutivat pallot verkkoon. Englanti on tehnyt turnauksessa yhdeksän maalia, ja näistä neljä on tullut erikoistilanteista. Kolme maaleista on tullut maalintekijätilaston ykkösmiehen Harry Kanen ampumasta rankkarista. Vain kaksi Englannin maaleista on tullut pelitilanteesta.

Englannilla on hyvä miehistö vapareihin ja kulmapotkuihin. Kieran Trippier on mainio laittamaan keskityspalloja maalille. Harry Kane on loistava maalintekijä, ja vielä topparit Stones sekä Maguire ovat perinteisen isoja ja romuluisia pääpalloissa.

Ruotsi on Englannille hyvin erilainen vastus kuin mitä Kolumbia oli. Kolumbian keskikenttä oli ilman tähtipelaaja James Rodriguezia jossain määrin epävarma, ja englantilaisilla oli paljon tilaa huseerata pallon kanssa. Silti Englannilla oli vain yksi kunnon maalipaikka 120 minuutin aikana, ja se oli Kanen rankkari.

Ruotsi tulee olemaan paljon Kolumbiaa kurinalaisempi. ”Kunnioitan heitä valtavasti. Ruotsi on usein aliarvostettu. Heillä on selkeä suunnitelma, ja heidän kohtaamisensa on vaikeaa”, Englannin manageri Southgate sanoi ennen ottelua.

Ruotsin pelissä ei tule olemaan mitään yllättävää. Se tulee kentälle hyvin organisoidun 4-2-2-2 -systeeminsä kanssa. Joukkue pyrkii rikkomaan vastustajan pelin, ja se näyttää usein tylsältä katsomoon. Ruotsin päävalmentaja Janne Andersson on sanonut, että joukkue pelaa sillä systeemillä, joka sopii sen pelaajille.

Ruotsin Sveitsi-ottelu oli malliesimerkki joukkueen pelisuunnitelmasta. Sveitsi sai pitää palloa, mutta kentän keskusta oli tukittu. Sveitsi oli pakotettu nousemaan laidoilta, ja sitten Ruotsin kova keskuspuolustus hoiteli pääpallot. Nyt vastakkain on sitten Ruotsin systeemi ja Englannin taito pelata keskityspalloa. Kumpi kestää?

Ruotsin mahdollinen avaus: Olsen – Augustinsson, Granqvist, Lindelöf, Krafth – Ekdal, Larsson – Forsberg, Claesson – Toivonen, Berg

Englannin mahdollinen avaus: Pickford – Maguire, Stones, Walker – Young, Henderson, Trippier – Alli, Lingard – Kane, Sterling

 

 

Englannista on saatu otteluun yliarvostettu voittajasuosikki. Unibetilla kertoimet ovat 4.70 – 3.25 – 1.98, eikä Englanti ola oikeasti noin paljon parempi. Hyvä veto otteluun on Ruotsi +0.5 Unibetin kertoimella 1.90. Kyllä veto osuu ainakin 53 kertaa sadasta. Ottelusta tullee tiukka ja vähämaalinen.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä