Ruotsi - Etelä-Korea ma 18.6.2018, Sinikeltaiset kohtaavat Aasian ylpeyden.

Jalkapallon MM-kisoissa uusi pelipäivä pyörähtää vauhtiin. Lohko F:n ottelussa paremmuudestaan taistelevat Ruotsi ja Etelä-Korea. Etukäteen ajateltuna miehistöt kamppailevat lohkon toisesta jatkopaikasta, sillä Saksa tarrautuu mitä suuremmalla todennäköisyydellä kiinni lohkovoittoon. Ruotsi ja Etelä-Korea ovat pelanneet vastakkain useampaankin otteeseen, mutta edellisestä kamppailusta aikaa on ehtinyt kulumaan lähes 13 vuotta.
Ruotsi - Etelä-Korea Jalkapallon MM-kisat 18.6.2018
Ruotsi - Etelä-Korea
Kesäkuu 18,2018
15:00

Ruotsi – Etelä-Korea – kertoimet otteluun

Kertoimet tähän otteluun paljastavan sen faktan että Ruotsi lähtee otteluun kohtuullisen kovana ennakkosuosikkina. Kerroin on kuitenkin Unibetillä yli 2.00, joten ei se Etelä-Korean voitto (4.50) tai tasapeli (3.20) tässä ottelussa olisi niin kauhean suuri yllätys. 2.05 – 3.20 – 4.50 kertoimet lupailevat varsin tasaväkistä peliä, mutta niin että Ruotsin pitäisi peli voittaa. Ennakkoon on ilmassa kuitenkin sellainen väre että kumpikin haluaa pitää puolustuksen ohjat itsellään ja maaleja ei välttämättä nähdä roppakaupalla.

No, näissä kisoissa on nähty jo ensimmäisen kisaviikonlopun aikana niin monta yllätystä että niihin kannattaa varautua osittain myös tässä pelissä. Lähdetäänkin tulosvedossa hakemaan tasapeliä, otetaan 0-0 ja 1-1 ensimmäisenä listoille. Näille saakin varsin alhaiset kertoimet, 5.80 (0-0) ja 1-1 (7.00) eivät mitään mielettömiä pankkeja ole, alle 10.00 kertoimet ovat saaneet myös 1-0 (5.60), 2-0 (9.00), 0-1 (9.50) tulokset.

Hyvä betsi voisi olla myös 0-0, 1-0, 0-2 tai 1-1 veto kertoimella 2.60 tai sitten 2-0, 0-2, 2-1 tai 1-2 veto kertoimella 3.75. Kun tehtyjen maalien 0-2 kerroin on 1.50, niin tuolloin ottelussa ei todennäköisesti kovin montaa maalia tehdä. Vai tehdäänkö 3-4 maalia toisi jo kertoimen 3.00.

Vaikka peli olisi se tylsä 0-0 taaperrus, löytyy tästäkin pelistä todella paljon betsattavaa. Unibet mm. tarjoaa paljon erikoisvetoja, kannattaa myös kieppaista sivuston kampanjat-osion kautta, tarjolla on mm. Lionel Messin pelipaitaa nimikirjoituksella varustettuna. Kelpaisi varmasti myös sinne, vaikka mies rankkarin epäonnistuikin laittamaan edellisessä ottelussa verkon perukoille?

Ruotsi – Etelä-Korea ennakoidut kokoonpanot

Ruotsi (4-2-3-1)
Olsen – Augustinsson, Granqvist, Lindelof, Lustig – Forsberg, Ekdal, Larsson, Claesson – Berg, Toivonen

Etelä-Korea (4-2-3-1)
Seung-gyu – Chud, Jeong, Hyun-Soo, Yong – Sung-yueng, Woo-Young – Hee-Chan, Heung-Min, Jae-Sung – Shin-Wook

Ruotsi

Ruotsi pelasi karsintojen A-lohkossa napaten kakkospaikan Ranskan jälkeen. Sillä irtosi paikka nousukarsintoihin Italiaa vastaan. Sinikeltaiset nappasivat lohkossaan kuusi voittoa, yhden tasapelin ja kolme tappiota. Miehistö viimeisteli maaleja 26 kappaletta, ja se oli selvästi eniten verrattuna lohkonsa muihin joukkueisiin. Heidän paras maalintekijänsä oli Marcus Berg, joka onnistui maalinteossa kahdeksan kertaa. Zlatan Ibrahimovicin puuttuminen söi toki hyökkäystehoja, mutta toisaalta toiseksi sijoittuneiden rankingissa ryhmä jakoi parhaan maalintekomäärän.

Nousukarsinnoissa Ruotsi pelasi huippumielenkiintoisessa taisteluparissa Italiaa vastaan. Miehistöjen avauskohtaaminen päättyi sinikeltaisten niukkaan voittoon, kun taas jälkimmäisellä kerralla maaleja ei tehty lainkaan. Se tarkoitti, että ”Blågult” pudotti MM-kisoista yhden Euroopan jättiläisen. Nousukarsintojen jälkeen tulleista neljästä harjoitusottelustaan Ruotsi saalisti vain yhden voiton, ja niissä hyökkäyspelaaminen oli kaukana hyvästä. Toisaalta vain kerran heidän verkkoonsa tehtiin enemmän kuin yksi osuma. Viimeisin kamppailu päättyi niukkaan tappioon Romaniaa vastaan.

Ruotsin joukkue videolla:

Etelä-Korea

Etelä-Korea pelasi karsinnoissa napaten lohkonsa kakkospaikan Iranin jälkeen. Korealaiset onnistuivat keräämään pisteitä 15 kappaleen verran, ja maalinteossa miehistö onnistui 11 kertaa. Hyökkäyspelaaminen oli kylläkin kaukana hyvästä, mutta lohkossa ottelut olivat pääasiassa hyvinkin vähämaalisia. ”The Reds” ei omannut karsinnoissa yhtään vähintään kolmen maalin pelaajaa, ja Ja-Cheol Koo yhdessä Sung-Yong Ki onnistuivat mieheen maalinteossa edes kahteen otteeseen. Karsintojen perusteella Aasian ylpeys tarvitsee lisää säännöllistä maalintekovoimaa, vaikka lohkossa muut joukkueet eivät yltäneetkään heidän tehtyyn maalimäärään.

Kuluvan vuoden aikana Etelä-Korea on pelannut useamman harjoitusottelun, ja niissä ”The Reds” on omannut jo selkeästi parempaa tekemistä hyökkäyspelaamisenkin osalta. Karsintojen jälkeen miehistö ei ole jäänyt maaleitta kertaakaan. Ensimmäinen harjoitustaisto päättyi vähämaaliseen voittoon Moldovasta, seuraava runsasmaalisempaan tasapeliin Jamaikan kanssa ja sitten tuli vähämaalisesti voitto Latviasta. Kahdessa viimeisimmässä kamppailussaan korealaiset ovat kokeneet niukkoja tappioita Pohjois-Irlannille ja MM-kisoihin edenneelle Puolalle.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Ruotsin ja Etelä-Korean taisto käydään Nizhni Novgorodin stadionilla. Ottelu alkaa kello 15.00 Suomen aikaa. Stadion vetää 44 899 ihmistä.

F-LOHKON OTTELUT:

OTTELUENNAKKO

PÄIVÄMÄÄRÄ

STADION

VEIKKAAMAAN
Germany vs Mexico World Cup 2018

Saksa vs Meksiko otteluennakko

17/06
18:00

Luzhniki Stadion, Moskova

Veikkaa Unibetilla »
Sweden vs South Korea World Cup 2018

Ruotsi vs Etelä-Korea ennakko

18/06
15:00

Nizhny Novgorod Stadion, Nizhny Novgorod

Veikkaa Unibetilla »
South Korea vs Mexico World Cup 2018

Etelä-Korea vs Meksiko ennakko

23/06
18:00

Rostov Arena, Rostov-on-Don

Veikkaa Unibetilla »
Germany vs Sweden World Cup 2018

Saksa vs Ruotsi ennakko

23/06
21:00

Fisht Olympic Stadium, Sotshi

Veikkaa Unibetilla »
South Korea vs Germany World Cup 2018

Etelä-Korea vs Saksa ennakko

27/06
17:00

Kazan Arena, Kazan

Veikkaa Unibetilla »
Mexico vs Sweden World Cup 2018

Meksiko vs Ruotsi ennakko

27/06
17:00 am

Central Stadium, Jekaterinburg

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Yle lähettää MM-kisoista kaikki ottelut suorina lähetyksinä joko televisiossa tai Yle Areenan kautta. Osa taistoista välitetään myös radion puolella. Ruotsin ja Etelä-Korean välienselvittelyä pääsee seuraamaan varmuudella suorana lähetyksenä, mutta mahdollisesta studio-osuudesta ei ole vielä tietoa.  Lähetyksiä pääsee katsomaan monilla laitteilla ja myös ruotsiksi.

Näin pelataan

Karsinnoissa Ruotsi sai hyökkäyspelaamisestaan kiitettävästi irti, mutta kuluvan vuoden aikana ratkaisuvoimaa on ollut huomattavasti heikommalla tavalla. Karsinnoissa Etelä-Korea viimeisteli kotiyleisön ulkopuolella ainoastaan kaksi maalia, ja vaikka alkuvuoden harjoitusotteluissaan tehottomuusongelma ei ole ollut akuutti, kolme viidestä vastustajastaan oli kaukana MM-kisojen tasosta. Lähtökohtaisesti Ruotsi ja Etelä-Korea tarjoavat todennäköisesti avauskierroksen yhden tasaisimmista otteluista, ja odotusarvo viittaa vähämaalisuden puolelle. Tappion välttäminen on pääasia, sillä lohko on huipputasainen Saksan jälkeen. Toisesta jatkopaikasta käytäneen yksi kovimmista väännöistä.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt