Ruotsi N - USA N 20.6.2019, USA:n ensimmäinen tosi testi

USA on riepotellut kaksi ensimmäistä vastustajaansa. Rion olympialaisissa Ruotsi pudotti USA:n jatkosta, nyt on revanssin paikka.
Ruotsi N - USA N
Kesäkuu 20,2019
22:00

USA on naisten MM-futiksen selvä mestarisuosikki. Sen kertoimet mestaruudesta ovat tällä hetkellä selvästi alle kolmen, kun kakkossuosikki Ranskan mestaruuskertoimet ovat noin 4.50.

USA:n kertoimet ovat pudonneet huimasti turnauksen alkamisen jälkeen. Ennen MM-turnausta maaliskuussa sen mestaruudesta sai parhaimmillaan jopa 5.00 kertoimia.

USA voitti avauksessa Thaimaan tylysti 13-0 ja seuraavassa ottelussa rutiinimaisesti Chilen 3-0. Chile -ottelussa USA:n päävalmentaja Jill Ellis peluutti suurelta osin kakkosketjuaan.

Ruotsi on USA:n ensimmäinen todellinen testi. Kaksi avausottelua olivat aivan liian heppoisia, että joukkueen todellista tasoa voisi arvioida. Melkein voisi osakekielellä sanoa, että nyt kannattaisi ”shortata” USA:n joukkuetta, eli myydä sen mestaruutta vetopörsseissä ja sitten Ruotsi -matsin jälkeen ostaa myynnit takaisin.

Ruotsi on myös voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan. Ensin meni nurin Chile 2-0 ja toisessa matsissa Thaimaa 5-1. USA ei tule riepottelemaan Ruotsia ollenkaan samalla tavalla kuin kahta aikaisempaa vastustaan. Vetomarkkinoilla USA:n voittokerroin on tähän otteluun noin 1.25, ja se on varmasti alikerroin.

USA:lla on hampaankolossa paha tappio

Ruotsin ja USA:n otteluhistoria on kovin tasainen viimeisistä viidestä kumpikin on voittanut 90 minuutin pelin kahdesti ja kahdesti on menty tasan. Se kaikkein tärkein ottelu meni jatkoajalle. Rion olympialaisissa 2016 Ruotsi pudotti USA:n neljännesfinaaleissa rankkarien jälkeen.

USA:laiset tosin ovat sitä mieltä, että heidän joukkueensa on nyt selvästi parempi.

”Se oli kova ottelu ja rankkareilla häviäminen on tietenkin kova pettymys, mutta se joukkue ja nykyinen USA ovat kuin yö ja päivä”, USA:n Crystal Dunn sanoi alkuviikolla Ranskassa.

Rion kisojen jälkeen joukkueet ovat kohdanneet kerran. Kaksi vuotta sitten USA voitti ystävyysottelun 1-0.

Ruotsi on perinteinen palloilumaa. Se on jo pitkään ollut jotain, mitä Suomi on vasta oppimassa. Jalkapallokin on joukkuelaji, ja ruotsalaiset osaavat olla joukkue, ja he selvästi osaavat pelata USA:ta vastaan. Ruotsi on myös hyvin kokemus joukkue, jonka ryhmässä on laajalti tasoa.

Ruotsin ja USA:n kokoonpanot

Joukkue ei ole juurikaan vaihtunut pariin viime vuoteen, joten pelisuorittamisen pitäisi olla tasaisen varmaa. Joukkueen hyökkäys on sen vahvuus, ratkaisijoita on useita. Kosovare Asllani on tehnyt MM-Ranskassa kaksi maalia, ja viisi muuta ruotsalaista ovat osuneet kerran.

Ruotsi on myös joukkue, joka osaa varioida pelisysteemiään. Rion kisoissa se sumputti puolustuksensa USA:ta vastaan, ja se toimi hienosti. Usein bussi tuodaan kentälle, kun taidot eivät riitä, mutta Ruotsilla kyllä riittää sitäkin. Rion tappio sai USA:nkin muuttamaan pelisysteemiään. Päävalmentaja Ellis totesi, että tappio Ruotsille sai hänet ymmärtämään, että jos vastustaja ei anna tilaa, niin pitää varmistaa, että on pelaajia, jotka osaavat sitä itse tehdä. Ellis ymmärsi, että mestarijoukkue tarvitsee oman messinsä tai ronaldonsa.

Ranskan kisoissa USA:lla on ollut hyvin hyökkääjä pelisysteemi alkuotteluissa. Se on näkynyt tulostaululla, mutta tämä tuskin jatkuu, kun tosipelit alkavat.

Ruotsin mahdollinen avaus: Lindahl, Eriksson, Sembrant, Fischer, Glas, Seger, Asllani, Rubensson, Rolfo, Anvegard, Hurtig

USA:n mahdollinen avaus: Naeher, Dunn, Ertz, Dahlkemper, O’Hara, Horan, Mewis, Lavelle, Rapinoe, Morgan, Heath

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 11.00 – 5.75 – 1.27, ja kyllä tämä on liikaa USA:lle kallellaan. Toki USA on suosikki, mutta ei kyllä noin paljon. Ruotsi +1.5 on ok veto, kun kerrointa saa kunnolla yli 1.80. Unibetilla lukema on päivää ennen ottelua 1.82.

Aseta vetosi