EHT Jääkiekko Ruotsi – Suomi sunnuntaina 10.2.2019 kello 16:30

Ruotsi - Suomi. Leijonien kokeilujoukkue ei ole pelannut odotusten mukaisesti, vai onko sittenkin? Melko tylsällä keihäänkärjellä peleihin lähtenyt joukkue ei ole saanut oikein punaisesta langasta kiinni, saako nyt keltasinisestä? Katso kertoimet ja lyö vetoa!
EHT Jääkiekko Ruotsi – Suomi
Helmikuu 10,2019
16:30

EHT Jääkiekko Ruotsi – Suomi sunnuntaina, saako Suomi voittotilin auki?

Suomen peli Tsekkiä vastaan oli piirun verran heikompi kuin Venäjää vastaan, joten tuon käyrän mukaan ottelusta Ruotsia vastaan tulee melkoinen murhenäytelmä. Kello 16:30 alkavaan otteluun Suomi lähtee jälleen altavastaajana, kertoimet 2.12 – 3.90 – 2.95 eivät tiedä hyvää Leijonille.

Suomi saa tähän otteluun lisävahvistuksen kun Ilveksen Eemeli Suomi vahvistaa Leijonien hyökkäystä. Mihinkä muotoon Jukka Jalonen Leijonat laittaa, tässä muodossa pelattiin Tsekkiä vastaan

Maalilla Tirronen, varalla Vehviläinen

Pesonen, Ruohomaa, Leskinen – Lehtonen, Kaski

Junttila, Mustonen, Ojamäki – Lehtivuori, Eronen

Hakulinen, Tyrväinen, Nättinen – Leskinen, Pokka

Sallinen, Björninen, Luostarinen – Friman, Laaksonen

 Joitain muutoksia varmasti tulee, on mielenkiintoista nähdä millä kokoonpanolla Leijonat yrittää saada ensimmäisen turnausvoittonsa turnauksessa jonka se viime vuonna voitti. Kokeilujoukkue on pelannut todella heppoisesti pari ensimmäistä peliä.

Ruotsi hakee myös voittoa kotiyleisön edessä

Ruotsi hävisi ensimmäisen pelin Tsekille ja voitti lauantaina Venäjän. Tästä voisi päätellä sen, että kotiyleisön edessä se on etukäteen ajatellen piirun verran parempi. Venyisikö Suomi jopa tasapelin kautta voittoon, vai peräti voittoon varsinaisella peliajalla. Ruotsi pelasi ensimmäisen ottelunsa tässä kokoonpanossa:

Maalilla Hellberg, varalla Reideborn

Lilja, Rasmussen, Bemström – Holm, Loov

Lindqvist, Kellman, Boqvist – Dahlbeck, Persson

Davidsson, Johansson, Nygard – Engslund, Djuse

Larsson, Handemark, Sylvegard

 

Suomella on hieno putki päällä, se on nyt voittanut Ruotsin neljä kertaa peräkkäin. Edellinen tappio tuli vuoden 2018 Etelä-Korean olympialaisissa (3-1), sen jälkeen Suomi on ollut parempi Tsekin turnauksessa 3-7, viime vuoden Ruotsin turnauksessa 1-3, Karjalaturnauksessa 3-0 ja Venäjän turnauksessa 3-2. Olisiko tässä samanlaista tulosta tulemassa? Kolmosia mukaan tulosvetoon, 2,3 – 2,3 voisi olla kova sana tulosvetohaarukaksi?

Olisiko Eemeli Suomesta sytyttäjäksi? Ainakin sen maalilampun sytyttäjäksi?

Löytyykö Leijonilta karjaisu?

Kaksi ensimmäistä ottelua ovat olleet melkoisia tassutteluja, mitä mahdetaan saada tässä pelissä aikaiseksi? Nyt vaadittaisiin hieman jo Leijonan karjaisua, kenestä on nyt ottamaan Suomi reppuselkään?

Aseta vetosi