Serbia - Sveitsi pe 22.6.2018, juhliiko alppimaa täyttä pistepottia?

Serbia aloitti MM-kisat voittamalla Costa Rican 1-0. Sveitsi taas onnistui pitämään turnauksen ykkösuosikin Brasilian 1-1 -tasapelissä. Kyseessä on miehistöjen ensimmäinen kohtaaminen, joten se ei voisi tulla kovemmassa paikassa. Odotettavissa on erittäin tasainen ja tiukka välienselvittely, jossa marginaalit ovat pienet ja ratkaisuja tulleekin maalilla suuntaan tai toiseen.
Serbia - Sveitsi Jalkapallon MM-kisat 22.6.2018
Serbia - Sveitsi
Kesäkuu 22,2018
21:00

Serbia

Serbia on MM-kisoissa kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Avausottelu oli niukka voitto, mutta silti täysosuma serbeille. Costa Rican kohtaamisen jälkeen Serbian vastukset kovenevat asteittain. Jos avauksesta olisi tullut jotain muuta kuin voitto, niin jatkopaikka olisi heti kättelyssä lipsahtanut kauemmaksi.

Serbit tarvitsivat Costa Ricaa vastaan Aleksandr Kolarovin komea vapaapotkun voittoon. Tilastojen mukaan avausottelu oli tasainen, pallonhallinta 50-50 ja laukaukset 10-10. Ottelun kuva oli muuten kyllä sellainen, että Serbia oli parempi. Se oli vaarallisempi ja sai enemmän aikaan, maalinteko sitten oli heikompaa. Eniten serbien maalipaikkoja tuli Aleksander Mitrovicille, mutta kuten jo turnauksen alla uumoiltiin, niin Fulhamissa viime kaudella pelannut Mitrovic ei ole aivan MM-tasoinen kärki. ManU:n keskikentän Nemanja Matic oli ehkäpä Serbian ykköspelaaja avauksessa.

Sveitsiä vastaan Serbia joutuu aivan erilaiseen otteluun. Sveitsi ei tule makaamaan syvällä puolustuksessaan niin kuin Costa Rica, eikä Serbia tule hallitsemaan samalla tavalla.

Serbialla ei ole avauksen jälkeen loukkaantumisia, ja varmaan sama ryhmä lähtee Sveitsiäkin vastaan. Jos Mitrovic ei terävöidy, niin hän saattaa olla ensimmäinen joka joutuu vaihtopenkille.

Karsintojen jälkeen Serbia on pelannut alkuvuoden aikana muutamassa harjoitusottelussa. Niistä ensimmäinen päättyi niukkaan tappioon Marokkoa vastaan. Jälkimmäinen taisto tuotti puolestaan voiton Nigeriaa vastaan. Harjoitusotteluissaan Serbia on viimeistellyt maaleja yhteensä kolmesti ja vastustajat ovat tehneet kaksi maalia. Myös viime vuoden loppupuolella Serbia pelasi muutaman harjoitusottelun, ja niistä miehistö onnistui nappaamaan voiton Kiinasta ja tasapelin Etelä-Korean kanssa.

Serbian joukkue videolla:

 

Sveitsi

Sveitsin avausottelu oli täysosuma. Se sai pysäytettyä Brasilian melko hyvin pois maalintekopaikoista. Brasilian ainoa osuma avausottelussa oli Coutinhon komea kuti. Sveitsikin teki ottelussa maalin Brasilian kovaa puolustusta vastaan, maalia tosin edelsi rike, jonka tuomari hyvinkin olisi voinut viheltää. Sveitsin Zuber tuuppasi brassipakki Mirandan sivuun ennen kuin nousi puskemaan pallon maaliin.

Sveitsi oli Brasiliaa vastaan hyvin organisoitu ja tiukka ryhmä. Serbiaa vastaan se joutuu pelaamaan hyvin erilaista peliä, nyt pitäisi ottaa enemmän aloitetta ja hakea voittoa.

Brasiliaa vastaan keskikentän pohjan kaksikko Behrami-Xhaka oli avainasemassa. Nyt pitäisi hyökkäyssuuntaan tärkeiden pelaajien, kuten Shaqirin ja Seferovicin, nousta esille.

Sveitsi on täydessä iskussa. Joukkue lähtee varmasti samalla avauksella serbejä vastaan kuin Brasiliaakin vastaan.

Edellisten kuukausien aikana Sveitsi on pelannut muutamassa harjoitusottelussa. Ensimmäinen kamppailuista päättyi niukkaan voittoon Kreikkaa vastaan, kun taas viimeisimmässä taistossaan Panama kaatui peräti kuuden maalin erolla. Hyökkäyspelaamisen kannalta ottelu Panamaa vastaan oli hyvää harjoitusta, mutta vastustajan taso oli kaikkea muuta kuin asiallinen. Puolustuspelaamisesta voidaan todeta, että kaikki kilpailut mukaan lukien neljään edelliseen otteluunsa alppimaa on pitänyt maalinsa koskemattomana, joten vahva alakerta on antanut peliesityksiin vahvan pohjan.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Serbian ja Sveitsin kamppailu käydään Kaliningradin stadionilla. Ottelu käynnistyy kello 21.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 35 212 silmäparia.

E-LOHKON OTTELUT

OTTELUENNAKOT

AIKA

STADION

VEIKKAAMAAN
Costa Rica vs Serbia World Cup 2018

Costa Rica vs Serbia ennakko

17/06
15:00

Samara Arena, Samara

Veikkaa Unibetilla »
Brazil vs Switzerland World Cup 2018

Brasilia vs Sveitsi ennakko

17/06
21:00

Rostov Arena, Rostov-on-Don

Veikkaa Unibetilla »
Brazil vs Costa Rica World Cup 2018

Brasilia vs Costa Rica ennakko

22/06
15:00

Krestovsky Stadium, Pietari

Veikkaa Unibetilla »
Serbia vs Switzerland World Cup 2018

Serbia vs Sveitsi ennakko

22/06
21:00

Kaliningrad Stadium, Kaliningrad

Veikkaa Unibetilla »
Serbia vs Brazil World Cup 2018

Serbia vs Brasilia ennakko

27/06
21:00

Otkrytie Arena, Moskova

Veikkaa Unibetilla »
Switzerland vs Costa Rica World Cup 2018

Sveitsi vs Costa Rica ennakko

27/06
21:00

Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Serbian ja Sveitsin kohtaamista pääsee jännittämään Ylen kanavilla. Yle lähettää ottelun televisiossa, Yle Areenassa ja myös reaaliaikainen tulospalvelu on käytettävissä. Kamppailua voi katsoa monella laitteella ja suomen ohella myös ruotsiksi. Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, että esitetäänkö ottelun yhteydessä studio-osuus, mutta se selviää piakkoin.

Näin pelataan

Serbia on ottelussa pienoinen suosikki. Unibetilla ottelun kertoimet ovat 2.70 – 3.10 – 2.90. Avausottelu ei kyllä oikeuta serbien suosikkiasemaan, eikä oikein mikään muukaan siihen oikeuta. Viimeisistä kymmenestä ottelustaa Sveitsi on hävinnyt vain yhden, kun taas Serbia kolme. Sveitsille voi laittaa pienen vedon, 2.90 on hyvä kerroin.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt