Sevilla - Barcelona 21.4.2018, Barca hakee tuplaa

Sevilla ja Barcelona kohtaavat Espanjan cupin finaalissa. Kummankin kausi on aikalailla kiinni tästä ottelusta, muuten jää pettymys päälimmäisenä mieleen.

Espanjan cupissa, Copa del Reyssa, pelaavat Barcelona ja Sevilla. Barca jahtaa tuplaa, se on La Ligan puolella jo 12 pisteen karkumatkalla ennen Atletico Madridia, kun pelaamatta on viisi ottelua. Sevillan liigakausi on ollut huono, ja se on jäämässä ulos ensi kauden europeleistä. Joukkue on nyt sarjaseiska, edellä oleva Villareal on kolmen pisteen päässä. Melkoinen pettymys Sevillalta, joukkue oli tällä kaudella Mestareiden liigassa neljännesfinaaleissa, jossa se putosi Bayern Munchenille. Barcelonallakin meni Mestareiden liiga penkin alle. Se putosi AS Romalle, vaikka voitti ensimmäisen osaottelun kotonaan 4-1.

Cup-finaali pelataan Madridissa Atleticon Wanda Metropolitano -areenalla.

Sevilla pärjännyt hyviä vastaan

Sevilla voitti Espanjan cupin viimeksi vuonna 2010. Vincenzo Montellan Sevilla on tällä kaudella ollut parhaimmillaan isoissa otteluissa suurseuroja vastaan. Se pudotti Mestareiden liigassa Manchester Unitedin komeasti, eikä se ollut paljonkaan Bayern Munchenia kehnompi seuraavalla kierroksella. Copa del Reyssä Sevilla tiputti Atletico Madridin komeasti jatkosta kahdella voitolla. Ensin Sevilla voitti Atleticon finaalistadionilla Wanda Metropolitanolla 2-1 ja sitten omalla kotikentällä 3-1.

Sevilla on todellinen cup-joukkue, tuleva finaali oli sille jo 17. tällä vuosituhannella. Barcelonan Sevilla on kohdannut eri finaaleissa tällä vuosituhannella jo viisi kertaa.

Viime ottelussaan La Ligassa Sevilla nuhjasi maalittoman tasapelin Deportivo La Corunan kanssa. Sevilla lepuutti ottelussa muutamia avainpelaajia viikonlopun finaalia silmällä pitäen, syrjässä olivat muun muassa Pablo Sarabia ja Luis Muriel.

Puolustus herpaantunut

Ernesto Valverde oli viemässä Barcelonaa hienoon kauteen, mutta UCL -putoaminen AS Romalle jättää kyllä hieman pettymyksen maun. 0-3 -tappio Roomassa laittaa Valverden managerin taidot kyseenalaisiksi. Rooman romahdus on Barcan painajaisissa, vaikka joukkue voittasikin Espanjan tuplamestaruuden.

Barcan ote on muutenkin loppukaudesta hieman löysentynyt. Se on päästänyt kymmenen maalia viimeisissä kuudessa ottelussaan. Ennen tätä Barca oli päästänyt vain 11 edellisissä 24 ottelussa.

Barcan joukkueessa on viime viikkoina ollut ongelmana Sergio Busquetsin loukkaantuminen. Ivan Rakitic on joutunut Busquetsin poissaolon aikana pelaamaan enemmän puolustavassa roolissa, se tämä on jonkin verran osaltaan vaikuttanut joukkueen puolustuksen epävarmuuteen.

Sevilla ja Barcelona ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti La Ligassa. Maaliskuussa Sevillassa ottelu päättyi 2-2 ja marraskuussa Barcelonassa kotijoukkueelle 2-1.

Vetomarkkina on saanut otteluun kertoimet noin 1.40 – 4.80 – 7.50. Lukemat ovat liikaa Barcalle kallellaan. Finaalit ovat tasaisempia, ja Barca on osoittanut heikkouksia viime viikkoina. Sevilla +1 saa Unibetilta kertoimeksi 2.35, ja se kelpaa. Jos Barca voittaa varsinaisella peliajalla yhdellä maalilla, niin panos palautetaan.

Sevillan mahdollinen avaus:

Soria; Navas, Mercado, Lenglet, Escudero; Banega, N’Zonzi; Sarabia, Vazquez, Correa; Muriel

Barcelonan mahdollinen avaus:

Ter Stegen; Semedo, Pique, Umtiti, Alba; Busquets, Paulinho, Iniesta, Coutinho; Suarez, Messi

Sevilla +1 saa Unibetilta kertoimeksi 2.35, ja se kelpaa.

Aseta vetosi