Snooker - MM-kisat 2019, katso vihje ja kertoimet!

Snookerin MM-kisat 2019 pelataan 20.4.-6.5.2019. Näyttämönä toimii tuttuun tapaan Sheffieldin Crucible Teatteri. Lue ennakko turnaukseen ja lyö vedot sisään.

Snookerin MM-kisat käydään 20.4.-6.5.2019 Sheffieldin legendaarisessa Crucible –teatterissa. MM-turnaus päättää kauden 2018-2019. Mukana on 32 pelaajaa, joista 16 maailmanlistan parasta sekä toiset 16 karsinnan perusteella mukaan selvinnyttä. Hallitseva mestari on Walesin Mark Williams.

Löytyykö Ronnie ”The Rocket” O’Sullivanille haastajia?

Selvänä suosikkina turnaukseen lähtee uskomattoman kauden pelannut Englannin Ronnie O’Sullivan. ”The Rocket” on kilpaillut säästeliäästi, mutta noussut silti maailmanlistan kärkeen. Mies on voittanut käsittämättömät viisi pokaalia käymästään kymmenestä turnauksesta. Lisäksi saldona on kaksi finaalipaikkaa.

Historian kaikkien aikojen pelaaja tuntuu löytäneen vanhemmiten jostain vielä yhden vaihteen. Kun O’Sullivan on tätä nykyä myös henkisesti mainiossa balanssissa, taituria on erittäin vaikea voittaa varsinkin MM-kisojen pitkässä formaatissa. Näissä kisoissa kaikki ottelut pelataan vähintään paras 19 framesta.

O’Sullivanin kerroin on kuitenkin jo äärimmäisen matala. Umpikilpaillussa lajissa vain hieman päälle kolmen kerroin (Unibet tarjoaa O’Sullivanin mestaruudesta kerrointa 3.25) ei houkuta pelaamaan, sillä myös vastus on näissä karkeloissa kovin mahdollinen.

Haastajina Trump, Robertson, Selby ja Williams

Muita ennakkoon vahvoja pelaajia ovat ainakin Judd Trump, jolle Unibet tarjoaa kerrointa 5.00. Trump on melko nuoresta iästään huolimatta jo menestynyt peluri, joka ei kuitenkaan MM-kisoissa ole löytänyt useinkaan parasta virettään. Nyt alla on tasapainoinen ja nousujohteinen kausi, joten myös maailmanmestaruus on täyttä realismia.

Australian Neil Robertson on kevään mittaan ollut kenties kiertueen kuumin pelaaja. Mies voitti MM-turnausta edeltävän China Openin ja kerroin onkin tullut alas roimasti myös tämän turnauksen osalta. ”Thunder from down under” ei ole ihan niin tasainen peluri, että 6.50 olisi oikeutettu.

Pitkien otteluiden erikoismies Mark Selby voisi olla ihan kiinnostava kohde hyvällä kertoimella 10.00. Selbyn kausi on ollut vaikea ja maailmanlistan kärkipaikkakin karkasi käsistä. Selby on kuitenkin aina parhaimmillaan Cruciblen tunnelmassa ja pitkien otteluiden ympäristössä.

Haastajista ainakin Kyren Williams (kerroin 19.00) tuntuu houkuttelevalta vedolta. Nuorukainen on erittäin lahjakas pelaaja, jonka lopullinen läpimurto aivan terävimmälle huipulle voi hyvinkin olla ovella. Iso plussa Williamsille täytyy antaa myös kylmistä hermoista, nuorukainen on parhaimmillaan kovissa paikoissa.

Toinen Williams eli hallitseva maailmanmestari Mark on ollut varsin vaisu tällä kaudella. Mestaruuden uusimisesta on tarjolla kerroin 21, mutta tämä ei viimeaikaisten otteiden perusteella houkuttele lainkaan. Myös yksi kauden yllättäjistä Mark Allen on listattu melko kauaksi kärjestä kertoimella 19. Jos Allen saa vuodenvaihteen vireen päälle niin mestaruus on mahdollinen.

Yksi pelikelpoinen haastaja voisi olla nuori englantilainen Jack Lisowski. Nuorukainen ei juuri ole MM-kisoissa vielä esiintynyt, mutta kausi on ollut vahvasti nousujohteinen. Viimeksi China Openissa tuli finaalipaikka todella hyvällä pelillä, teknisesti nuorukaisella on kaikki eväät ihan mihin tahansa. Kerroin 41 kattaa komeasti riskin, joskaan osumaa ei ole luvassa erityisen suurella todennäköisyydellä.

 

Pitkien otteluiden erikoismies Mark Selby voisi olla ihan kiinnostava kohde hyvällä kertoimella 10.00. Haastajista ainakin Kyren Williams (kerroin 19.00) tuntuu houkuttelevalta vedolta.

Aseta vetosi