Snooker: Tour Championship 22.3.2020 klo 21.00 – Vihje ja kertoimet

Snookerin Tour Championship pelataan tällä viikolla Walesissa. Judd Trump on selvä ennakkosuosikki, hänellä on tältä kaudelta jo kuusi turnausvoittoa.
Snooker: Tour Championship
Maaliskuu 22,2020
21:00

Snooker: Tour Championship

Venue Cymru (Llandudno, Wales)

Snookerin Tour Championshipin voittajakertoimet on julkaistu. Maailmanlistan ykkönen Judd Trump on luonnollisesti vetomarkkinoiden ykkössuosikki, ja kakkonen on myös luonnollisesti Neil Robertson. Trumpin turnauksen voittokerroin on Unibetilla 2.88 ja Robertsonin 4.00.

Trump voitti viime viikonloppuna Gibraltar Open -turnauksen, ja se oli hänelle jo kuudes turnausvoitto tällä kaudella. Gibraltarin loppuottelussa Trump löi Kyren Wilsonin 4-3. Wilson ei ole mukana Walesissa pelattavassa Tour Championship -turneessa.

Turnauksessa on kyllä täysin kyse siitä, että pystyykö kukaan pysäyttämään Judd Trumpin voittokulkua. Ennen Gibralarin turnausta englantilainen Trump oli jo voittanut helmi-maaliskuun vaihteessa Players Championship -turnauksen ja kuukautta sitä ennen German Masters -turnauksen.

Trumpin viimeisin turnausvoitto oli jo ennätys, aikaisemmin kukaan ei ole voittanut yhden kauden aikana yhtä monta ranking -turnausta. Trumpin suurin este Tour Championshipissa taitaa olla se, että kuinka hän pääsee kaikkien lentokieltojen keskellä Gibraltarista Walesiin ajoissa.

Trumpin ylivoima alkaa olla snooker-pöydissä jo jotain samaa mitä lajilegenda Stephen Hendry teki 90-luvulla tai Ronnie O’Sullivan myöhemmin.

Kuuden turnausvoiton lisäksi Trump hävinnyt yhden finaalin ja ollut mukana kolmesti neljännesfinaaleissa.

Trump on snooker-asiantuntijoiden mukaan kypsynyt pelaajana viime vuosista. Hänen safety -pelinsä paranee jatkuvasti, ja varsinkin viime viikkoina Trumpin lyöntivalikoima on ollut huimaavan hyvä.

Onko Robertson jo piipussa?

Turnauksen kakkossuosikki Neil Robertson on sijoitettuna kaavion neloseksi, ja hän lähtee kisaan siis samalta kaavion puolelta kuin Trump. Kahden suosikin finaalia ei siis nähdä. Robertson on voittanut tällä kaudella kolme turnausta, ja näistä viimeisin oli helmikuussa World Grand Prix Englannin Cheltenhamissa.

Neil Robertson on pelannut tällä kaudella paljon. Viime kaudella snooker -eksperttien mukaan Robertsonin meno hyytyi silkkaan rasitukseen, ja sama saattaisi tälläkin kaudella tulla ongelmaksi.

Tammi-helmikuun vaihteessa Robertson on kolmesti turnausfinaalissa kolmen viikon aikana. European Mastersin ja World Grand Prix -turnauksen hän voitti, ja German Masters -turneessa Trump oli finaalissa parempi. Tuossa kohdassa Robertsonin peli näytti hyvältä, mutta neljäs turnaus neljään viikkoon, Welsh Open -turneen mestaruuden puolustaminen, taisi olla sitten liikaa. Robertsonilla ei oikein ollut enää mitään tankeissa, kun hän Walesissa hävisi neljännesfinaalit Kyren Wilsonille.

China Open peruuntui jo aiemmin tänä vuonna koronaviruksen vuoksi, ja Gibraltarin turnauksen Robertson jätti välin. Olisiko siinä akut jo ladattu tarpeeksi?

Seuraava tähti Kiinasta?

Nousevana snooker -tähtenä täytyy pitää vasta 20-vuotiasta kiinalaista Yan Bingtaota. Bingtao voitti heinäkuussa Riga Masters -turnauksen, ja sillä voitolla hän oli nuorin ranking -turnauksen voittanut sitten kiinalaisen Ding Junhuin. Riga Mastersin jälkeen Bingtao on pelannut hyvää kautta. Players Championshipissa hän oli finaalissa, mutta hävisi sen 4-10 Judd Trumpille.

Bingtao on saanut hyvin tulosta aikaiseksi, mutta toki asiantuntijat löytävät hänen pelistään edelleen paljon parannettaan. Bingtao pelaa usein varman päälle, joka on nuorille pelaajille hieman epätavallista.

Bingtaon kerroin Tour Championshipin voittoon on 23.00. Hän on listalla koko porukan viimeinen.

Unibetin kertoimet Tour Championshipin voitosta

Judd Trump 2.88

Neil Robertson 4.00

Mark Selby 5.50

Shaun Murphy 8.50

Mark Allen 13.00

Ding Junhui 15.004

John Higgins 17.00

Yan Bingtao 23.00

Suosikin matkassa, betsit Unibetille!

Trump on tällä hetkellä niin kovassa vedossa, että kerroin 2.88 kyllä sopii vetolapulle. Ei sitä ainakaan alikertoimena voi pitää.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä