Southampton - Brighton 17.9.2018, etelärannikon derby

Soton ja Brighton ovat sarjataulukossa peräkkäin. Brighton on jo kohdannut Liverpoolin, Manchester Unitedin ja alkukauden komeetan Watfordin. Sotonilla on ollut helpompaa.
Southampton - Brighton
Syyskuu 17,2018
22:00

Southampton ja Brighton ovat peräkkäin Valioliigan sarjataulukossa, kummallakin on saldona 1-1-2. Southampton on maalisuhteessa hivenen edellä.

Viime kierroksella tämän illan kotijoukkue Southampton otti kauden ensimmäisen voittonsa, kun Crystal Palace meni vieraissa nurin 2-0. Brightonin edellinen oli 2-2 -kotitasapeli Fulhamin kanssa.

Brighton on joukkueista ehkä kuitenkin aloittanu kautensa paremmin. Se on jo kohdannut kaksi liigan suurta, Liverpoolin ja Manchester Unitedin, kun Sotonilta ovat vielä kärkiryhmät kohtaamatta. Brighton voitti kotonaan Manchester Unitedin 3-2, ja hävisi vieraissa Liverpoolille niukasti 0-1. Kauden avauksessa Brighton kohtasi alkukauden yllättäjän Watfordin, ja Lontoon kupeessa pelattu ottelu päättyi kotijoukkue Watfordille 2-0.

Sotonin manageri Mark Hughes teki ennen voittoisaa Crystal Palace -ottelua muutaman vaihdon, ja varmaan tänään Brightonia vastaan lähdetään samalla ryhmällä.

Soton oli viime kaudella vaarassa pudota liigasta, mutta viimeisissä viidessä ottelussa otetut kahdeksan pistettä nostivat joukkueen juuri putoamisrajan yläpuolelle. Ainoa muutos saattaisi olla se, että kärkimies Austin tulee kentälle Longin tilalle, Long ei ole täysin kunnossa loukkaantumisensa jäljiltä. Toppari Bednarekin pelaaminen on hieman epävarmaa.

Brighton ei ollut viime kaudella kova tekemään maaleja, sen vahvuuden olivat puoustuspäässä. Se teki viime kaudella neljänneksi vähiten maaleja, mutta sitten puolustuksessa se päästi vain kolme enemmän kuin suuri ja mahtava Arsenal.

Tällä kaudella meno taitaa olla samaa. Joukkue on laukonut nyt liigassa 33 kertaa, ja se on koko liigan vähiten. Maaleja se on kuitenkin tehnyt nyt viisi, eli ainakin vielä osumaprosentti on melko hyvä.

Brightonilla on nyt mennyt kolme ottelua ilman voittoa, ja se saattaa saada manageri Hughtonin tekemään vaihtoja. Joukkueella on muutama loukkaantunut, ainakin puolustuksen Brune on sivussa, samaten keskikentän Izquierdai ja kärjen Andone.

Southampton ja Brighton ovat tällä kaudella jo kohdanneet Englannin Liigacupissa, ja sen Soton vei Brightonin kotikentällä 1-0. Viime kaudella kumpikin joukkueiden liigaotteluista päättyi 1-1.

Southamptonin mahdollinen avaus: McCarthy– Soares, Vestergaard, Hoedt, Bertrand –Elyounoussi, Lemina, Hojbjerg, Redmond – Austin, Ings

Brightonin mahdollinen avaus: Ryan – Montoya, Duffy, Dunk, Bong – Knockaert, Stephens,Propper, March – Gross – Murray

 

Vetomarkkinoilla ottelun kertoimet ovat niin, että Sotonin voittotodennäkäisyydeksi on laskettu hieman alle 50 prosenttia. Unibetilla kertoimet ovat 2.04 – 3.35 – 4.25. Pelistä odotetaan vähämaalista, alle 2.5 maalia saa kertoimeksi vain 1.64. Paras veto voisi löytyä siitä, että Brightonin Pascal Gross osuu maaliin, siitä saa kertoimeksi Unibetilta 5.50. Gross on vaihdellut pelipaikkaa keskikentän ja kärjen välillä. Useimmiten tällä kaudella hän on ollut kärjessä Murrayn kaverina. Gross osui jo maaliin ManU:a vastaan, ja 5.50 vaikuttaa hyvältä kertoimelta sille, että hän osuu tänäänkin.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä