Southampton - Manchester City 30.12.2018, Cityllä alla kaksi häviötä

Pep Guardiolan ryhmä on karahtanut karille pahaan aikaan. Liverpool meni sarjakärkeen ja ero on kasvanut jo kymmeneen pisteeseen.
Southampton - Manchester City
Joulukuu 30,2018
16:15

Manchester City on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. Kumpikin vielä keskikastin joukkuetta vastaan. Ensin Crystal Palace kävi Manchester Etihad -stadionilla voittamassa 3-2 ja sitten vielä Leicester oli omalla kotikentällään parempi 2-1. Ja kun City oli joulukuun alkupuolella hävinnyt Chelsealle Lontoossa 0-2, niin yht’ äkkiä Pep Guardiolan joukkueen sarjajohto vaihtui kolmospaikkaan. Kärjessä oleva Liverpool on jo kymmenen pisteen päässä, tosin ottelun enemmän pelanneena.

Southampton on tällä hetkellä viimeinen sarjassa säilyvä joukkue. Putoamisrajan alapuolella oleva Fulham on pisteen päässä. Viidestä viimeisestä ottelustaan Soton on voittanut kaksi ja hävinnyt kolme. Viime kierroksella se hävisi kotonaan West Hamille 1-2.

Manchester Cityn kolme tappiota neljässä ottelussa on joukkueelle liki ennennäkemätön aallonpohja. City oli hävinnyt kolme kertaa edellisissä 70 ottelussa. Nyt City on monellakin takaa-ajaja, eikä joukkue oikein sellaiseen ole tottunut. Liverpool johtaa pisteissä, ja se pelaa paremmin kuin City. Eilinen Liverpoolin murskavoitto Arsenalista varmasti tuo painetta Guardiolan ryhmän pukuhuoneeseen. Peli pitäisi saada pian kuntoon, tai Pool karkaa.

Viime vuonna tähän aikaan City oli 13 pistettä muiden edellä sarjakärjessä. Sillä oli pisteitä kaksi vailla maksimi.

City kohtaa vuoden ensimmäisessä ottelussa torstaina Liverpoolin Etihadilla, ja siitä tulee kova matsi. Se ottelu Cityn olisi parempi voittaa.

Cityn suurin ero Liverpooliin on puolustuksessa. Se on tehnyt enemmän maaleja kuin Pool, mutta myös päästänyt selvästi enemmän. Ennen eilisiä pelejä City oli päästänyt yli tuplasti sen verran maaleja kuin Liverpool.

Pep Guardiola ei ole Cityn managerina koskaan hävinnyt kolmea peräkkäin. Nyt siihen olisi mahdollisuus.

Cityllä on ollut hieman loukkaantumisongelmia alkukaudella, mutta näiden piikkiin tappioita ei voi laittaa. Kevin De Bruyne huilaa uutisten mukaan Soton -ottelun ollakseen kunnossa Poolia vastaan. Gundogan pelannee keskikentän keskellä, kun Fernandinho on sivussa nivusongelmansa vuoksi.

Guardiola saattaa pyöritellä taas rotaatiotaan tähän otteluun. Torstaina Liverpoolia vastaan pitäisi olla hyväkuntoinen ryhmä kentällä.

Vuosi 2018 on ollut Southamptonille todella kehno. Se voitti koko vuoden aikana vain kuusi Valioliigan ottelua. Viime keväänä se oli mukana pudotustaistossa, mutta selvisi. Takana ovat kaudet, jolloin Soton pelasi kärkikymmenikössä. Mainiot managerit Pochettino etunenässä sekä pelaajat, kuten Mane, Lallana ja Van Dijk on myyty pois. Ryhmä ei ole enää häävi.

Joukkueella on ollut nyt uusi manageri Ralph Hasenhuttl muutamia viikkoja, ja pientä piristymistä on nähtävissä. Se ei ole vielä varmaa, että onko parempi viren managerinvaihdoksen aikaansaama väliaikainen vaihe vai onko se jotain pysyvämpää.

Hasenhuttlin kanssa Soton otti joulukuun puolivälissä kaksi perättäistä voittoa ensimmäisen kerran sitten huhtikuun 2017. Ja toien voitoista oli vielä kovaa Arsenalia vastaan. Kotikentällään Soton peittosi Tykkimiehet 3-2. Se oli ensimmäinen kerta 29 otteluun, kun Southampton voitti top kuutosen joukkueen.

Southamptonin mahdollinen avaus: McCarthy; Bednarek, Yoshuida, Vestergaard; Valery, Hojbjerg, Romeu, Targett; Redmond, Ings, Armstrong

Man Cityn mahdollinen avaus: Ederson; Walker, Otamendi, Laporte, Zinchenko; Sane, Gundogan, D Silva; Mahrez, Aguero, Sterling

 

Vetomarkkinoilla Cityn voittokerroin on noin 1.28, ja se on liian pieni lukema pelattavaksi. Totals -puolella uskotaan runsasmaaliseen otteluun, yli 2.5 maalia saa kertoimeksi vain noin 1.5. Se on liian vähän, pelataan vastaan. Jos peli ei suju, niin luulisi Guardiolan painottavan tasapainoisen pelaamisen ja puolustuksen merkitystä. Sotonin maalipaikat ovat varmasti vähissä, kun City pitää palloa. Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi Unibetilla 2.70, ja se sopii kupongille mielihyvin.

Aseta vetosi