Southampton -Tottenham 21.1.2018, Soton vajonnut karsintarajan alle

Southampton on viime kaudet ollut Valioliigan kärjen tuntumassa, nyt se pelaa putoamispeikon kanssa. Spurs on taas hyvässä kunnossa.

Southamptonin managerilla Mauricio Pellegrinolla alkavat jo paineet kasautua niskan päälle. Soton on pelannut kehnosti ja valahtanut putoamisrajan alapuolelle. Viimeisistä 15 ottelustaan Southampton on voittanut vain kaksi. Marraskuussa se voitti kotonaan Evertonin komeasti 4-1 ja muutama viikko sitten se kukisti FA Cupissa Fulhamin. Southamptonin kymmenen voitottoman Valioliiga-ottelun putki on koko sarjan tämän hetken pisin.

Sotonin tilanne on surkea. Se on jo pitkään ollut keskikastin parempaa ryhmää. Mauricio Pochettinon ja Ronald Koemanin manageroimana Southampton oli jatkuvasti top kuuden tuntumassa. Viimeisen neljän kauden aikana Soton ei ole kertaakaan sijoittunut kehnommaksi kuin kahdeksanneksi. Seurasta putkahti esille loistavia uusia pelaajia joka kausi, useimmat sitten kyllä siirtyivät suurempiin seuroihin. Nyt Pellegrinon kaudella koko homma uhkaa hajota.

Spurs on kovassa kunnossa

Tottenhamia vastaan Southamptonilla on vielä vastassa se,että se on ollut viime aikoina todella huono liigan kärkikuusikkoa vastaan. Viimeisistä kahdeksasta ottelusta top 6 -joukkueita vastaan Soton on hävinnyt viisi. Itse se on tehnyt näissä otteluissa vain pari maalia.

Southamptonin ja Spursin aikaisempi kohtaaminen tällä kaudella tapaninpäivänä Wembleyllä päättyi Tottenhamille 5-2.

Sotonilla on hankalaa, mutta Tottenham on taas kovassa kunnossa. Se on voittanut kahdeksan ottelua viimeisistä kymmenestä. Viime kierroksella Everton meni nurin 4-0.

Harry Kane on viimeistään tällä kaudella naulannut asemansa yhtenä maailman parhaista kärkimiehistä. Kane on Valioliigan maalipörssin ykkönen 20 osumalla. Evertonia vastaankin Kane osui kahdesti. Viimeisissä kuudessa ottelussaan Kane on tehnyt kymmenen kassia. Hyvät otteet ovat saaneet aikaan sen, että suurseurat, lähinnä Real Madrid, ovat alkanee havitella Kanea ja Tottenham on luvannut Kanelle seurahistorian selvästi kovimman viikkopalkan uudesta sopimuksesta. Sotonille tulee olemaan hyvin vaikeaa pitää Kane ja muut Spursin tähdet poissa maalipaikoista.

Lantteja tiukkamaaliselle ottelulle

Tottenham on voittanut kaksi viimeistä vierasotteluaan nollille. Swansea ja Burnley eivät kotipeleissään osuneet Spursin verkkoon. Sitä ennen sitten Manchester City teki Spursia vastaan neljä osumaa.

Ottelussa on muutama poissaolo. Southampton pelaa ilman Charlie Austinia, ja se kyllä on puute joukkueen kärkipäähän. Spurs pelaa ilman puolustuksen kaksikkoa Toby Alderweireld ja Danny Rose, jälkimmäinen on ollut sivussa jo hyvin pitkään. Tottenhamin ykkösmaalivahti Hugo Lloriksen pelaaminen on epävarmaa, hän on ollut sairaana viime aikoina.

Unibetin kertoimet otteluun ovat 5.40 – 4.10 – 1.68, ja lukemat ovat sen verran hyvin kohdallaan, että niihin ei kannata kajota. Maaleja odotetaan, kuuma-Kane vaikuttaa myös vetomarkkinoilla. Alle 2.5 maalia tuloksesta saa Unibetilta kertoimeksi 2.10 ja sen voi kupongille rastittaa.

Southamptonin mahdollinen avaus: Forster – Soares, Stephens, Hoedt, Bertrand – Romeu, Lemina – Ward-Prowse, Davis, Tadic – Gabbiadini

Tottenhamin mahdollinen avaus: Lloris – Aurier, Sanchez, Vertonghen, Davies – Dier, Dembele – Son, Alli, Eriksen – Kane

Unibetin kertoimet otteluun ovat 5.40 - 4.10 – 1.68, ja lukemat ovat sen verran hyvin kohdallaan, että niihin ei kannata kajota. Maaleja odotetaan, kuuma-Kane vaikuttaa myös vetomarkkinoilla. Alle 2.5 maalia tuloksesta saa Unibetilta kertoimeksi 2.10 ja sen voi kupongille rastittaa.

Aseta vetosi