Stoke - Manchester City 12.3.2018, City neljä voittoa vaille mestari

Stoke on pahassa jamassa sarjataulukon toiseksi viimeisenä. Manchester City taas kruunataan liigamestariksi kauan ennen sarjan päätöstä.

Manchester Cityllä on edessä pitkä tauko tämän illan Stoke -ottelun jälkeen. Joukkueen seuraava ottelu on vasta maaliskuun viimeisenä päivänä Evertonia vastaan.Tätä ennen Englannissa pelataan FA Cupin neljännesfinaalikierros, jossa City ei enää ole mukana, ja vielä Valioliiga on tovin maaottelutauolla.

City ei ole kaukana liigavoiton varmistamisesta. Se tarvitsee vielä neljä voittoa Valioliigan mestaruuden varmistamiseksi.

Viime ottelussaan City hävisi kotikentällään, ja tällainen ei ole sille tavallista. Ottelu ei tosin ollut kovinkaan merkittävä. Guardiolan joukkue oli aiemmin Mestareiden liigan pudotuskierroksen ensimmäisessä osassa voittanut Baselin vieraissa 4-0. Toinen ottelu Etihad -stadionilla oli sitten enempi läpihuutojuttu, ja sen Basel voitti 2-1. Cityn manageri Pep Guardiola oli jättänyt kuusi normaaliavauksessa olevaa pelaajaa syrjään.

Ei juurikaan poissaoloja

Stoken kentällä City joutuu pelaamaan ilman kärkimies Sergio Agueroa, mutta nuori brassi Gabriel Jesus on taas pelikunnossa, ja hän teki joukkueen maalin Basel -ottelussa. Muuten ottelussa ei ole suurempia loukkaantumishuolia, City Sterling ja Fernandinho saattavat olla loukkaantuneina sivussa, mutta se ei tilannetta juurikaan heiluta. Cityn hyökkäyspäässä pelaavat kuitenkin mainiossa kunnossa olevat David Silva, Leroy Sane ja Kevin De Bruyne.

Stoke pelaa todella kehnoa kautta. Se on nyt sarjassa toiseksi viimeisenä. Aikaisempina kausina Stoken tavoite on ollut enempi saavuttaa euroturnauspaikka, nyt sarjapaikan säilyttäminen olisi jo kova juttu. Syyskuussa Stoke otti oikein kunnolla neniin Manchester Cityn kotikentällä, lopputulos oli kotivoitto 7-2.

Stoke on nyt tiukempi ryhmä kuin kauden alussa. Tammikuussa Mark Hughes sai managerin paikalta potkut, ja nyt Paul Lambert yrittää pitää joukkueen sarjapaikassa kiinni. Ei Lambertin urakka kovin häävisti suju. Stoke ei voittanut viiteen viime otteluun, tosin ei se paljon ole hävinnytkään. Sen saldo viimeisissä viidessä ottelussa on 0-4-1, ja maaliero niukka 3-4.

Ensin puolustus

Lambert on selvästikin aluksi alkanut laittaa puolustusta kuntoon. Hän on nyt manageroinut joukkuetta kuuden liigapelin verran, avausottelu oli 2-0 -voitto Huddersfeldista. Manchester City on ensimmäinen top kuusi -joukkue, jonka Lambertin Stoke kohtaa.

Vedonlyöntiväki on saanut ottelun kertoimet selvänlaisesti noin 13.50 – 6.40 – 1.25 -lukemiin. Manchester City tuskin notkahtaa nyt, sille olisi suuri etu, jos Valioliiga olisi varmistettu ennen Mestareiden liigan ratkaisukierroksia. Stoken puolustus on sen verran tiukentunut, että ei ottelun tarvitse maalijuhlaksi päätyä. Manchester City -1.5 Unibetin kertoimella 1.71 voisi olla pienen vedon paikka.

Stoken mahdollinen avaus: Butland – Bauer, Shawcross, Zouma, Stafylidis – Cameron, Ndiaye – Shaqiri, Allen, Choupo-Moting – Crouch

Manchester Cityn mahdollinen avaus: Ederson – Walker, Kompany, Otamendi, Zinchenko – de Bruyne, Gundogan, D.Silva – B.Silva, Aguero, Sane

 

 

Stoken mahdollinen avaus: Butland – Bauer, Shawcross, Zouma, Stafylidis – Cameron, Ndiaye – Shaqiri, Allen, Choupo-Moting – Crouch Manchester Cityn mahdollinen avaus: Ederson – Walker, Kompany, Otamendi, Zinchenko – de Bruyne, Gundogan, D.Silva – B.Silva, Aguero, Sane

Aseta vetosi