Stuttgart - Dortmund 17.11.2017, Dortmund on ollut kriisissä

Dortmund ei ole voittanut otteluakaan Bundesliigassa sitten syyskuun, ja nyt vielä Aubameyang on sivussa kurinpitotoimien vuoksi.

 

Maaottelutuon jälkeen perjantai-illan kovin jalkapallo-ottelu tulee Bundesliigasta, jossa keltamusta Dortmund kohtaa vieraissa Stuttgartin. Dortmund on sarjakolmonen, mutta heikossa kunnossa. Se ei ole voittanut neljään otteluun. Viime kierroksella Bundesliigan klassikko-ottelussa, Der Klassikerissa, Bayern Munchen haki voiton Dortmundista 3-1. Tätä ennen Dortmund oli hävinnyt Hannoverissa 2-4. Dortmundin ongelmat ovat puolustuksessa. Viimeisissä viidessä Bundesliigan ottelussa se on päästänyt 13 maalia.

Stuttgart on sarjataulukon sijalla 12. Se on sarjanousija, viime kauden 2. Bundesliigan ykkönen. Ei Stuttgartilta tällä kaudella juuri muuta odotetakaan kuin sarjapaikan varmistamista ja vakaita asemia ykkösliigassa. Stuttgart on perinteikäs joukkue. Bundesliigan se on voittanut viidesti, viimeksi niinkin hiljattain kuin keväällä 2007. Viime kierroksella Stuttgart hävisi Hampurissa 1-3.

Stuttgart kova kotonaan

Stuttgart on ollut hyvä kotijoukkue tällä kaudella. Se on itseasiassa koko Bundesliigan kolmanneksi paras kotiryhmä saldolla 4-1-0. Viidessä kotiottelussaan Stuttgart on päästänyt vain yhden maalin.

Viime kierroksella Hampurissa Stuttgart pelasi lähes koko ottelun miesvajauksella, kun keskikentän Burnic sai toisen keltaisen kortin jo 13. minuutilla. Siihen Stuttgartin saumat sitten katosivat.

Stuttgart pystyi Hampurissa kyllä vielä vajaan tunnin kohdalla nousemaan tasoihin, kun Ginczek ampui rankkarin maalin, mutta lopussa HSV:n miesylivoima alkoi näkyä.

Stuttgartin mainio toppari Badstuber lienee nyt parin ottelun huilin jälkeen pelikunnossa. Keskikentän Ascacibar on taas pelikiellon jälkeen mukana. Burnic taas kärsii oman pelikieltonsa tänään.

Dortmund oli pahassa jamassa

Dortmund varmasti hyötyi taannoisesta lyhyestä maaottelutauosta. Joukkue oli kriisissä ennen taukoa. Mestareiden liigakin meni ohi kun se ei pystynyt voittamaan Kyproksen APOEL:ia kotona eikä vieraissa. Dortmund aloitti Bundesliigan hyvin, ja siksi se on edelleen sarjakolmonen, vaikka viiden ottelun kuntopuntarissa se onkin vasta sijalla 15.

Dortmund on hävinnyt kotonaan muille kärkiryhmille Leipzigille ja Bayern Munchenille,joten sille tulee olemaan hankalaa nousta kärkikahinoihin.

Dortmundin kokoonpano on arvoitus, jotain joukkueen on täytynyt uudistaa. Takalinjoilla on ongelmia, samaten muutama hankala loukkaantuminen vaivaa Dortmundia. Puolustuksen Piszscek on poissa, samaten tärkeä Reus, kuten myös Bode. Schurrle taitaa olla pitkästä aikaa pelikunnossa. Tärkeä kärkimies Aubameyang ei ole mukana kurinpidollisista syistä, ja sellainen kyllä kielii siitä, että kaikki ei ole joukkueessa kunnossa.

Dortmund on ottelussa suursuosikki, vaikka se on vieraissa ja ilmeisen sekaisin. Unibetin kertoimet otteluun ovat 4.20 – 4.10 – 1.76, ja näillä numeroilla on pelattava kotijoukkuetta. Stuttgart +0.5 saa Unibetilta kertoimeksi 2.10, ja se kelpaa vetolapulle.

Stuttgartin mahdollinen avaus: Zieler – Beck, Baumgartl, Badstuber, Insua – Ascacibar, Aogo – Asano, Akolo, Ozcan – Ginczek

Dortmundin mahdollinen avaus: Burki – Toljan, Bartra, Sokratis, Guerreiro – Sahin, Castro, M.Gotze – Yarmolenko, Pulisic, Schurrle

Stuttgartin mahdollinen avaus: Zieler – Beck, Baumgartl, Badstuber, Insua – Ascacibar, Aogo – Asano, Akolo, Ozcan – Ginczek Dortmundin mahdollinen avaus: Burki – Toljan, Bartra, Sokratis, Guerreiro – Sahin, Castro, M.Gotze – Yarmolenko, Pulisic, Schurrle

Aseta vetosi