Suomi -Bosnia 13.9.2018, Susijengi jahtaa paikkaa MM-Kiinaan

Suomi on karsintalohkon nelonen, kolme parasta jatkavat matkalla kohti MM-Kiinaa. Lauri Markkanen on sivussa, mutta Koponen ja Salin ovat mukana.
Suomi - Bosnia
Syyskuu 13,2018
19:00

Suomen koripallomaajoukkue Susijengi jatkaa MM-kisapaikan jahtaamista. Tänä iltana Suomen karsintavastus on Bosnia. Ottelu pelataan Espoossa, ja se alkaa kello 19.00.

Suome tilanne karsintalohkossa on tiukka. Ensimmäisen kierroksen otteluista Suomella on mukana yhdeksän pistettä kolmesta voitosta. Tällä pistemäärällä Suomi on lohkossa neljäntenä, ja kolme parasta pääsevät jatkoon. Suomen lohkon muut joukkueet ovat lohkon kärjessä Ranska, Tsekki, Venäjä sekä Bulgaria. Bosnia on tällä hetkellä lohkojumbo.

Suomen joukkueelle on isona miinuksena ykköstähti Lauri Markkasen poissaolo. NBA-kauden alkuun on sen verran vähän aikaa, että Markkanen halusi mieluummin keskittyä Chicagossa Bullsin peleihin. Toinen vuosi NBA:ssa alkaa jo olla ratkaiseva, se näyttää, että onko miehestä supertähtien joukkueen vai ei.

Euroopan seurajoukkueiden kausi ei ole vielä alkanut, joten aikaisemmin viime kauden aikana MM-karsinnoista sivussa olleet erittäin tärkeät Petteri Koponen sekä Sasu Salin ovat nyt mukana. Nyt myös veteraani Tuukka Kotti on mukana pelissä, ja hän on Markkasen poissaollessa tärkeä pelaaja.

Suomen joukkueessa on paljon nuorukaisia. Ryhmässä on mukana HBA Märskyssä pelaava tulevaisuuden huippulupaus Mikael Jantunen, Espanjan Gran Canariassa pelaava Alex Madsen, USA:n yliopistosarjoja parin kauden ajan pelannut Fiifi Adoo, Eric Murphyn pikkuveli Alex sekä vielä Ville Tahvanainen ja Topias Palmi. Madsen ja Jantunen ovat jo olleet mukana MM-karsinnoissa, muut nuoret ovat ensikertalaisia.

Bosnian joukkue ei ole nuorelle Suomelle helppo ryhmä. Se on iso ja todella fyysinen, nuorilla suomalaisilla ei ole kokoa ja lihasmäärää vastata Bosnian runnomiseen. Suomi sitten toisaalta on varsinkin kotikentällä varmasti paremmin heittävä ja taitavampi ryhmä.

Suomi on kohdannut Bosnian vuosina 2011 ja 2015 EM-kisoissa, ja kummallakin kerralla Suomi on ollut parempi. Viimeksi vuonna 2015 Suomi voitti 88-59.

Tällä kertaa Bosnia on paremmalla ryhmällä mukana kuin aikoihin. Sen ryhmän ykkösmiehet ovat NBA:ssa pelaava kaksikko Portland TrailBalzersin jättiläiskokoinen Jusuf Nurkic sekä Brooklyn Netsin laituri Dsanan Musa. Joukkueen ongelma voisi olla se, että pitkäaikainen amerikkalaissyntyinen pelintekijä Nemanja Gordic ei ole nyt mukana. Bosnian pallonjakamisen vastuu on kokonaan kotimaisten pelaajien varassa, ja he eivät ole aivan huipputasoa.

Vetomarkkina on laittanut Suomen suursuosikiksi, Unibetilla ottelun kertoimet ovat 1.40 – 2.88. Tasoitus on Bosnialle 5.5 pistettä, ja ottelun totals-raja on 157.5 pistettä.

Suomen ei pitäisi olla niin suuri suosikki mitä kertoimet näyttävät. Lukemissa on mukana vielä huumaa viime syksyn EM-turnauksesta, jossa Suomi oli todella rautainen kotijoukkue. Suomen ryhmä on murroksessa. Pelaajat, jotka nostivat maajoukkueen Euroopan kärkeen alkavat olla uransa loppupuolella, eikä esimerkiksi aikaisemmin tärkeä sentteri Gerald Lee jr ole enää maajoukkueessa mukana. Lauri Markkasen sivussa olo on suuri miinus Susijengille. Bosnialla on laittaa kentälle todella kovatasoinen isojen miesten osasto, eikä Suomella oikein ole mitään millä siihen vastata. Nuorukaiset Madsen ja Jantunen eivät vielä pärjää liki 130 kiloisen Nurkicin kanssa.

Ottelun kulku lienee se, että Suomi yrittää saada juostua bosnialaisilta jalat alta, ja Bosnia taas haluaa voittaa pelin painimalla korin alla.

157.5 pistettä tuntuu aivan liian kovalta totals-rajalta. Bosnia pelannee hitaita hyökkäyksiä ja sisään korin alle. Suomi yrittää juosta nopeita hyökkäyksiä, mutta jos Bosnia ehtii puolustamaan, niin sitten Suomi pyörittää palloa ja hakee hyvää heittopaikkaa huolellisemmin. Missään nimessä kumpikaan ei lähde räiskimään.

Suomen mahdollinen avaus: Koponen, Salin, Huff, E. Murphy, Madsen

 

Suomi ei ole niin suuri suosikki, mitä kertoimet väittävät. Tähän on syytä laittaa veto vastaan, Bosnia +5.5 Unibetin kertoimella 1.88 on hyvä veto. Hyvä arvio lopputulokseksi on sinivalkoisilla laseilla Suomelle 77-74. Totals -puolellekin voi kokeilla under-vetoa.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä