Suomi - Kreikka 15.10.2018, voitolla Suomi lujaa kiinni lohkovoitosta

Suomen kolme ensimmäistä Nations Leaguen ottelua: 1-0 Pukki, 1-0 Pukki ja 1-0 Pukki. Voiko tänään olla jotain muuta kuin 1-0 Pukki?
Suomi - Kreikka
Lokakuu 15,2018
21:45

Jos Suomi tänään voittaa Kreikan Tampereen Ratinan stadionilla, niin sitten alkaa jo Nations Leaguen C-liigan ryhmä 2:n voitto olla käsissä. Ja se tarkoittaisi sitä, että ensi vuonna Suomi pelaisi päädystä seuraaviin EM-kisoihin. Suomi on nyt pelannut kolme ottelua ja voittanut jokaisen 1-0 Teemu Pukin maalilla. Tarkkasilmäisimmät huomaavat tässä olevan jo kehitteillä jonkinlaisen toistuvan kuvion. Jatkuuko sama tänään Ratinassa? Onko Pukki vieläkin vireessä?

Kreikka on ottanut kolmesta ottelusta kaksi voittoa lukemin 1-0, mutta Unkarin vieraana se hävisi 1-2. Viime kierroksella Kreikassa se voitti Unkarin. Ryhmä 2 on kyllä kovin vähämaalinen, sarjajumbo Viro on hävinnyt kaikki ottelunsa 0-1.

Suomen pelissä on viime aikoina ollut paljon hyvää. Vuosikaudet Palloliitto on hankkinut maajoukkueen johtoon ulkolaisia valmentajia, tai sitten ulkomailla meritoituneita suomalaisia joulukuusineen, mutta koko ajan ratkaisu on ollut aivan siinä silmien edessä. Maajoukkueen valmennushommissa iät ja ajat ollut Markku Kanerva on rakentanut Suomen maajoukkueesta sellaisen, että näin hyvin tulosta saava ja positiivisesti kentällä pelaava joukkue ei ole ollut pitkään aikaan.

Voittojen lisäksi Suomen joukkueessa alkaa taas olla nuoria pelaajia, joilla saattaisi olla mahdollisuus nousta parempiin liigoihin. Dundeen joukkueessa Skotlannissa pelaava Glen Kamara saattaa jo piankin olla Valioliiga-pelaaja, ilmeisesti ainakin Burnley ja Wolverhampton ovat seuranneet miestä. Kamara on nyt vasta 22-vuotias, joten varmasti jonkin vuoden päästä hän voi olla Valioliiga-joukkueen avauksen vakiopelaaja.

Kreikka on paperilla selvästi Suomea parempi joukkue. Sillä on liuta pelaajia kovissa eurooppalaisissa sarjoissa, ja kyllä sen oma Kreikan liiga on hyvää eurooppalaista keskitasoa.

Kreikan yksinäisenä kärkenä pelannee Ranskan liigaa Marseillessa pelaava Konstantinos Mitroglou. Puolustuksenssa Kreikassa on Serie A:n Cagliarissa pelaava Lykogiannis, AS Roman Manolas ja Arsenalin Sokratis. Kreikka on kyllä jo pitempään ollut hieman alisuorittava joukkue, se pelaa kehnommin kuin joukkueen antaisi mahdollisuuksia. Varsinkin Suomessa Kreikka on ollut usein pulassa. Viimeksi joukkueet ovat kohdanneet vuonna 2014 ja silloin tulos oli 1-1. Vuonna 2001 Suomi voitti peräti 5-1. Nämä kaksi ottelua ovat ainoat, jotka joukkueet ovat Suomessa pelanneet tällä vuosituhannella.

Suomi pelannee tänään melko paljon samalla kokoonpanolla kuin Virossa. Ainoa muutos saattaisi, ja pitäisikin, olla se, että Kamara tulee avaukseen Schullerin tilalle. Kärjessä Tuominen varmaan jatkaa Pukin parina, ja Forsell tulee mukaan, jos on tarvetta.

Suomen mahdollinen avaus: Hradecky, Arajuuri, Toivio, Raitala, Uronen, Lod, Kamara, Sparv, Soiri, Pukki, Tuominen

Kreikan mahdollinen avaus: Barkas, Bakakis, Manolas, Sokratis, Tsimikas, Tziolis, Zeca, Christodoulopoulos, Fortounis, Pelkas, Mitroglou

 

Vetomarkkina ei oikein usko Suomeen. Unibetilla ottelun kertoimet ovat 2.90 – 3.00 – 2.76. Kreikka ei ole pärjännyt Suomessa, Suomi pelaa nyt melko hyvin, veto on syytä tehdä Suomen kautta. Suomi +0 Unibetin kertoimella 1.95 kelpaa kupongille, tasurilla panos palautetaan.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä