Suomi - Ranska 21.2.2019, koripallon MM-paikat jaossa

Suomi on MM-koripallon karsintalohkossaan neljäntenä, kolme parasta jatkavat kisoihin. Ranska olisi voitettava Espoossa, niin sitten Venäjällä pelataan tosipeli kisapaikasta.
Suomi - Ranska
Helmikuu 21,2019
19:00

Koripallon seurajoukkueiden ja maajoukkueiden yhteensovittamattomat ongelmat kiusaavat taas Suomea ennen tärkeää MM-karsintaottelua Ranskaa vastaan. Peli pelataan Espoossa torstaina, ja perjantaina takamies Petteri Koposen seurajoukkueella Bayern Munchenilla on Euroliigan ottelu Real Madridia vastaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Koponen ei pelaa maajoukkueessa Ranska-pelissä, mutta jos Suomi sattuisi voittamaan torstain ottelun, niin sitten Koponen ilmeisesti pääsisi joukkueen mukana Venäjää vastaan vierasotteluun Permiin.

Betsafelta korisbetsareille kympin riskitön liveveto Suomen otteluun!

Tilanne K-lohkossa on tiukka. Kolme parasta pääsevät MM-kisoihin. Ranska ja Tsekki ovat jo varmistaneet kisapaikkansa. Kolmantena on nyt Venäjä, ja Suomi neljäntenä pisteen päässä. Tilanne lohkossa on mutkikas. Jos Venäjä häviää vieraissa Bulgarialle ja Tshekki jatkaa voittojaan Bosniaa vastaan, voi yksikin voitto riittää Susijengille MM-kisapaikkaan. Jos taas Tshekki häviää molemmat jäljellä olevat karsintapelinsä, kaksikaan voittoa ei välttämättä Suomelle riitä.

Suomea takuulla kaivelee juuri nyt kahden pisteen kotitappio Venäjälle marraskuussa. Suomi johti ottelua kymmenellä pisteellä ennen viimeisä neljännestä, mutta lopulta Venäjä vei pelin jatkoajalle, jonka Suomi sitten hävisi 7-9.

Ranska pelaa kakkosmiehillä

Suomen mahdollisuus nyt on siinä, että Ranska on jo hommansa hoitanut. Se voi peluuttaa kakkosketjun pelaajia, tosin kovan luokan pelaajia sen vaihtomiehetkin ovat.

Suomi kohtasi Ranskan syyskuussa Montpellierissä, eikä Susijengillä ollut pelissä mahdollisuuksia, vaikka Petteri Koponenkin oli tällä kertaa mukana. Ranska voitti ottelun 16 pisteellä.

Vaikka Suomi oli Montpellierissä vailla mahdollisuuksia, niin kotikentällä tilanne voi olla toinen. EM-kisoissa Helsingissä syksyllä 2017 Suomi voitti Ranskan jatkoajan jälkeen kahdella pisteellä, ja siinä ottelussa kummallakin oli ykkösmiehet mukana. Pelin ratkaisija oli kuitenkin Suomelta Jammu Wilson, jolle pelattiin loppusekuntien tasatilanteessa yksi vastaan yksi -tilanteen, ja näistä Wilson hoiti Suomelle voiton.

Suomen joukkue on Ranskaa vastaan tuttu. Koponen ja luonnollisesti NBA-mies Lauri Markkanen ova sivussa, mutta muuten kaikki avainpelaajat ovat mukana. Espanjan Oviedossa pelaava takamies Roope Ahonenkin on taas maajoukkueessa, ja HBA-Märskyn Mikael Jantunen, seuraava suomalainen kovassa jenkkiyliopistossa, on myös maajoukkueen matkassa.

Muiden nostettava tasoa

Avainpelaajien Koponen sekä Markkanen puuttuminen jättää ison aukon. Jammu Wilson on aikaisemmin ottanut ykköspelintekijän hommat Koposen ollessa sivussa, mutta aika pian on käynyt selväksi, että Wilson ei ole Koposen veroinen. Wilsonin ase on lyhyen pelaajan korilleajot, mutta kaukaa hän ei osu niin hyvin kuin Koponen, eikä hän missään nimessä ole Koposen veroinen pelintekijä saati joukkueen johtaja. Suomi tarvitsee nyt paljon kaukoheittovoimaa muilta pelaajilta, kotikoreihin pitää saada uppoamaan kovalla prosentilla.

Betsafelta korisbetsareille kympin riskitön liveveto Suomen otteluun!

Lauri Markkasen korvaajaa Suomesta ei löydy, mutta silti Eric Murphyltä voisi odottaa hyvää peliä. Murphy ei ole oikein koskaan saanut Susijengissä pelattua sitä parasta peliään. Seurajoukkueessa, joka tällä hetkellä on espanjalainen BAXI Manresa, Murphy on ajoittain ollut liekeissä. Onnistuessaan Murphyllä olisi paljon Markkasen tapaisia aseita, hän on hyvä kaukoheittäjä ja isona miehenä pystyy myös nostamaan pisteitä korin alta.

Ranska on ottelussa arvoitus. Mikä on joukkueen vire? Pelaavatko kakkosketjun miehet kovalla latauksella, kun nyt kerran pääsevät kentälle? Vai haluaako joukkue vain äkkiä kotiin? Jos Suomi saa puolustuksessa hurmoksen päälle, yleisön taakseen ja vaikeatkin heitot pussiin, niin Ranska saattaisi taipua.

Suomen mahdollinen avaus: Wilson, Salin, Jantunen, Huff, E Murphy

Ranskan mahdollinen avaus: Albicy, Konate, Lacombe, Lessort, Mbaye

 

Betsafella ottelun kertoimet ovat 1.51 – 2.55 Suomelle. Tätä olisi ollut hankala arvata etukäteen. Ranskan pelaaminen tuntuu melkein lahjalta. Toki se pelaa kakkosketjulla ja ilman panosta, mutta silti se on kuitenkin paljon Suomea parempi joukkue. Ranska +4.5 Betsafen kertoimella 1.85 on varmasti hyvä veto.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä