Suomi – Ruotsi U20 Jääkiekon MM-kisat - Pikkuleijonat liekeissä?

U20 MM-kisat Kanadassa alkavat todellisella herätysmatsilla ja pikkuleijonien pitää todella olla hereillä tässä ottelussa. Miten pikkuleijonien käy avausmatsissa? Suomi voittoon, eikö vaan!?
U20 Jääkiekon MM-kisat, Suomi – Ruotsi
Joulukuu 27,2018
05:30

U20 Jääkiekon MM-kisat, Suomi – Ruotsi torstaina 27.12.2018 kello 05:30

U20 MM-kisatSuomen pikkuleijonat aloittavat U20 Jääkiekon MM-kisat torstaina 27.12.2018. Vastaan asettuu heti rakas kiistakumppani Ruotsi, joka on yksi näiden kisojen jos ei nyt voittajasuosikki, niin ainakin mitalisuosikki. Suomi ja Ruotsi ovat pelanneet varsin kiihkeitä ja tiukkoja pelejä viime vuosina, joten miten mahdetaan tässä pelissä mennä?

Suomi – Ruotsi U20 MM-jääkiekko vedonlyöntivihje ja kertoimet

Suomi on noussut mainioiden harjoituspelien ja uusien NHL-vahvistusten myötä tässä ottelussa suosikiksi ja kertoimet peliin ovat kääntyneet Suomelle, Unibet lupaa tähän otteluun kertoimiksi 2.02 – 4.60 – 2.85.

Suomen joukkue on pientä hiomista vaikka, mutta täytyy sanoa että nyt alkaa näyttämään todella hyvälle. Tässä kokoonpanot jolla Suomi pelasi Kanadaa vastaan erinomaisen harjoitusottelun. Tästä ottelusta riittää paljon erinomaisia vedonlyöntikohteita ja jos aiot matsin katsoa suorana, on matsiin oivallinen määrä myös livevedonlyöntiä!

Eeli Tolvanen – Rasmus Kupari – Aleksi Heponiemi
Linus Nyman – Anton Lundell – Kaapo Kakko
Aarne Talvite (C) – Santeri Virtanen – Jesse Ylönen
Sami Moilanen – Samuli Vainionpää – Teemu Engberg
13. hyökkääjä: Valtteri Puustinen

Puolustajaparit
Ville Heinola – Henri Jokiharju
Urho Vaakanainen – Oskari Laaksonen
Aleksi Anttalainen – Otto Latvala
Toni Utunen Anttoni Honka

Maalivahdit
Ukko-Pekka Luukkonen (varalla Filip Lindberg)

Ottelun pelipaikka

Suomi – Ruotsi ottelu pelataan Vancouverista 100 kilometrin päässä sijaitsevassa Victoriassa. Victoriassa ottelut pelataan Save-On-Foods Memorial Centre -areenalla. Kyseinen areena on valmistunut vuonna 2015 ja hallin katsojakapasiteetti on hieman reilut 7000 katsojaa.

Aikaisemmat kohtaamiset + tilastotietoa

Tilastojen mukaan joukkueet ovat viimeksi kohdanneet U20 MM-kisoissa 29.12.2016, tuolloin Kanadassa pelattu ottelu päättyi Ruotsin 1-3 voittoon. 10 viimeistä kohtaamista ovat menneet maalierolla 31-31 ja tilastoin 3-3-4, joten niiden puolesta melkoisen tasaisista lähtökohdista lähdetään.

Kiinnostavimmat pelaajat

Suomen joukkue julkistetaan kokonaisuudessaan todennäköisesti jouluaattona, Pikkuleijonat leireilevät ennen turnausta leiriryhmällä joka koostuu seuraavista pelaajista. Jussi Ahokas, Olli Salo, Tuomi Ruutu, Jukka Varmanen ja Jarkko Rissanen joutuvat tekemään GM Kimmo Oikarisen ja joukkueenjohtaja Markus Lindströmin kanssa päätökset ketkä näissä peleissä tulevat pelaamaan.

Maalivahdit:

Lehtinen Lassi (Lukko)

Lindberg Filip (Massachusetts NCAA)

Luukkonen Ukko-Pekka (Sudbury Wolves OHL)

 

Puolustajat:

Anttalainen Aleksi (Blaineville QMJHL)

Heinola Ville (Lukko)

Honka Anttoni (JYP)

Kaskinen Olli (TPS)

Kokkonen Mikko (Jukurit)

Laaksonen Oskari (Ilves)

Latvala Otto (HPK)

Riekkinen Joona (KalPa)

Thomson Lassi (Kelowna Rockets WHL)

Utunen Toni (Tappara)

 

Hyökkääjät:

Engberg Teemu (HIFK)

Heponiemi Aleksi (Kärpät)

Kakko Kaapo (TPS)

Kupari Rasmus (Kärpät)

Lundell Anton (HIFK)

Nordgren Niklas (HIFK)

Nyman Linus (Lukko)

Ranta Sampo (Minnesota NCAA)

Talvitie Aarne (Penn State NCAA)

Vainionpää Samuli (Ilves)

Virtanen Santeri (SaiPa)

Ylönen Jesse (Pelicans)

Televisiointi

U20 MM-kisojen televisiointioikeudet omistaa Yleisradio ja TV2 näyttää Leijonien ottelut suorana lähetyksenä. Muita otteluita otteluita katsottavissa YLE Areenan puolelta. Lisäksi välierät ja finaalit näytetään suorina lähetyksinä myös television puolella.

Vedonlyöntisivustot tarjoavat usein livestream-lähetykset U20 MM-jääkiekon kisoista. Toistaiseksi ei ole vielä tiedossa mitkä vedonlyöntisivustot tarjoavat livestream lähetyksiä.

Nähtäisiinkö nämä joukkueet jopa finaalissa? Tässä muistoja – hyviä sellaisia muutaman vuoden takaa:

Kuka tekee Pikkuleijonien ensimmäisen maalin?

Katso kertoimet ottelun maalintekijävetoon ja betsaa oikeaa "hevosta" maalintekijävedossa. Kuka pistää alkutahdit Ruotsin kaadolle? Betsaa!

Aseta vetosi