Suomi - Unkari 8.9.2018, Nations Leaguen avaus Ratinan stadionilla

Nations League on kummallinen härveli, mutta ilmeisesti sitä pelataan aivan tosissaan. Suomella on viime maaotteluista hyviä tuloksia, mutta vaikea joukkueeseen on luottaa.
Suomi - Unkari
Syyskuu 08,2018
19:00

Suomi aloittaa lauantaina Nations Leaguen ottelut kotikentällä Tampereella Unkaria vastaan. Nations Leaguen varsinainen täky on pääsy vuoden 2020 EM-kisoihin, mutta kuinka tämä tapahtuu, niin se onkin sitten toinen juttu. Nations Leaguen sääntöjä tovin tutkineena asia ei selviä, kaavio on hyvin monimutkainen. Joka tapauksessa Suomi pelaa samassa ryhmässä Unkarin, Viron ja Kreikan kanssa. Ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan nyt syksyn aikana ja katsotaan sitten, että mitä tapahtuu.

Suomi lähtee otteluun hieman hankalasta tilanteesta, sillä poissaoloja ja hiljattain maajoukkueessa lopettaneita on pienelle maalle liikaa. Unkari-ottelusta sivussa ovat ainakin vasta pelikelpoisuuden taas saanut Roman Eremenko, maajoukkueessa lopettaneet entiset avainpelaajat Niklas Moisander ja Perpa Hetemaj, New Yorkissa MLS-liigaa pelaava kova keskikenttämies Alexander Ring, Bayer Leverkusenin kärki Joel Pohjanpalo, Skotlannin Dundeessa pelaava nuori ja lupaava Glen Kamara sekä vielä toinen nuori ja lupaava, Augsburgin laituri Fredrik Jensen. Tästä nipusta löytyisi hyvinkin ainakin viisi avauskokoonpanon pelaajaa. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva jätti vielä HJK Mosa Yaghoubin valitsematta joukkueeseen, joten keskikentällä on nyt hieman tyhjää. Maajoukkueen kapteenin Tim Sparvin pelikuntoakin on hieman epäilty.

Muuten Huuhkaja-joukkue on parhaillaan mukana. Luke Hradecky tulee pelaamaan maalilla, vaikka hän ei tällä kaudella ole pelannut vielä otteluakaan. Bayer Leverkuseniin kesällä siirtynyt Hradecky oli koko kesäkauden loukkaantuneena, mutta viime viikonlopun Bundesliigan ottelussa hän jo istui penkillä.

Suomen kärjessä pelannee Norwichissa hyvin kauden aloittanut Teemu Pukki. Pukki on tehnyt Norwichille virallisissa otteluissa jo kolme maalia.

Suomi on pelannut MM-karsintojen jälkeen kuusi harjoitusottelua. Näistä se on voittanut neljä ja hävinnyt vain yhden, vastukset eivät tosin ole olleet kummoisia. Tämän vuoden puolella Suomi on pelannut Makedonian kanssa maalittoman tasurin, voittanut Maltan 5-0, hävinnyt Romanialle 0-2 ja voittanu Valko-Venäjän 2-0.

Suomen kohdalla on paljon kysymysmerkkejä, ryhmä ei tunnu järin vahvalta.Varsinkin keskikenttä mietityttää, kuinka saada vireessä olevalle Teemu Pukille palloja maalipaikkoihin?

Unkari ei ole tämän vuoden puolella voittanut otteluakaan. Sillä on pelattuna neljä ottelua melkoisessa alamäessä. Ensin se hävisi Kazakstanille 2-3, sitten Skotlannille 0-1. Tämän jälkeen unkarilaiset pelasivat tasan 1-1 Valko-Venäjän kanssa, kunnes taas hävisivät MM-kisojen alla Australialle 1-2.

Unkarin ryhmä on paperilla toki astetta kovempi kuin Suomen. Maalivahti Gulacsi on Leipzigin pelaaja, ja hän on tällä kaudella jo pelannut joukkueen molemmat Bundesliigan ottelut.

Kärkimies Adam Szalai on ollut tällä kaudella jo kovassa iskussa. Hän on tehnyt Bundesliigan Hoffenheimille jo kolme liigamaalia, ja yksi oli vielä suuren ja mahtavan Bayern Munchenin verkkoon.

Suomen mahdollinen avaus: Hradecky, Raitala, Arajuuri, Toivio, Uronen, Lod, Schuller, Sparv, Skabb, Karjalainen, Pukki

Unkarin mahdollien avaus: Gulacsi, Szabo, Kadar, Vinicius, Lovrencsics, Vadocz, Varga, Sallai, Kleinheisler, Varga, Szalai

 

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 2.35 – 3.05 – 3.40. Vetomarkkina pitää joukkueita melko samantasoisina. Suomella on viime otteluista hyvä saldo, kun taas Unkarilla ei ole. Muuten joukkueissa on kyllä asteen tasoero unkarilaisten hyväksi. Hyvä veto peliin on Unkari +0 Unibetin kertoimella 2.33, tasurilla panos palautetaan.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä