Suomi - Viro 11.9.2018, Suomi aloitti hyvin, Unkari nurin Ratinassa

Suomi saa Markku Kanervan valmennnuksessa raavittua hyviä tuloksia. Nations Leaguen avaaminen voitolla on iso plussa Huuhkajille. Virokin nurin ja vielä isompi plussa!
Suomi - Viro
Syyskuu 11,2018
21:45

Suomi aloitti Nations Leaguen hienosti voittamalla Unkarin 1-0. Seuraava vastus Tampereen Ratinassa on etelänaapuri Viro, ja luonnollisesti Suomi on ottelussa suursuosikki. Vetomarkkinoilla Suomen voittokertoimet ovat 1.60 -tasolla.

Suomen suurin ongelma Unkaria vastaan oli puolustuspäässä, vaikka joukkue nollan pitikin. Unkari pääsi useammankin kerran maalipaikkaan, mutta nolla pysyi taululla tuurilla ja Lukas Hradeckyn taidolla. Joukkueelle on kyllä ehdoton etu siitä, että maalivahti on yksi ryhmän parhaita ja kokeneimpia. Hradecky on hyvä torjumaan, ja johtamalla puolustusta. Kokemattoman veskarin kanssa Suomen puolustus olisi varmaan ajoittain täysin tuuliajolla.

Vastoin ennakko-odotuksia Suomen hyökkäys oli melko hyvää Unkaria vastaan. Teemu Pukki teki hyvin pukkimaisen maalin aivan ottelun alussa. Pukki sai myöhemmin toisella jaksolla pallon vielä tolppaan Pyry Soinin hyvästä esityöstä. Soini itsekin pääsi laukomaan hyvästä paikasta rankkarialueen rajan tuntumasta, eikä pallo montaa senttiä mennyt maalin ohitse. Ja vielä Joona Toivio laukoi vaparista pallon aivan ristikkoon, pari senttiä alemmas ja maalia olisi näytetty highlight -koosteissa ympäri Euroopan.

Suomen pelisysteemi oli Unkari-ottelussa 4-4-2, joka sitten hyökätessä muuttuu hieman. Puolustuslinja ja keskikentän nelikko ovat tiiviisti lähekkäin, mutta ei tämä aivan toiminut Unkaria vastaan. Parempi vastus oli päässyt mellastamaan Suomen puolustuksen keskellä.

Viro hävisi omassa avauksessaan kotikentällään Kreikalle 0-1. Se on astetta heikompi vastus kuin Unkari. Virolla on nyt kolmen tappio putki, kesäkuussa se hävisi Marokolle ja Latvialle.

Virolla oli ainakin Kreikkaa vastaan viiden pelaajan alakerta, ja varmaan sama on tänään muodostelmana, kun joukkue pelaa vieraissa. Suomella tullee olemaan vastassa virolainen bussi.

Joukkueessa on paljonkin suomalaisille tuttuja pelaajia. Kreikka-pelissä joukkueen maalilla pelasi SJK:n Mikhel Aksalu. Kärjessä oli FC Lahden Henri Anier, ja keskikentälläkin oli lahtelaisia, eli Artjom Dmitrijev. Viron joukkue ei ole paperilla aivan kehno, ryhmästä löytyy muun muassa kolme pelaajaa Puolan liigasta ja puolustuksen Mets pelaa Hollannin liigan Bredassa.

Kreikkaa vastaan otteluraporttien mukaan Viron parhaimmistoa olivat veskari Aksalu, sekä vasemmalla laidalla pelannut Tsekin Teplicessä pelaava Siim Luts. Luts on taitava pallon kanssa.

Kreikka prässäsi Viroa ottelussa ylhäältä, ja se oli virolaisille hankalaa. Hitaat hyökkäykset eivät päässeet lähtemään oikein mitenkään. Jos Suomi päättää lähteä samalla tavalla painamaan päälle, niin Viro on pakotettu laittamaan pitkää palloa ylöspäin. Puolustuksen kaksikon Arajuuri ja Toivio pitäisi sitten vain voittaa pääpallot omille.

Suomen mahdollinen avaus: Hradecky, Uronen, Arajuuri, Toivio, Raitala, Soiri, Schuller, Kauko, Lod, Pukki, Tuominen

Viron mahdollinen avaus: Aksalu, Kams, Baranov, Vihmann, Mets, Pikk, Ojamaa, Dmitrijev, Vassiljev, Luts, Anier

 

Suomen ja Viron ottelusta odotetaan vähämaalista. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi vain 1.60, ja alle 1.5 maaliakin vain 2.90. Näihin voi laittaa vastaan. Suomen puolustus ei aivan vakuuttanut Unkaria vastaan, paikkoja varmaan aukeaa virolaisillekin. Ja toisaalta Suomen hyökkäys loi mahdollisuuksia Unkaria vastaan, tuloksena maali ja kaksi tolppaa.Viron puolustus ei ole Unkarin tasoinen. Yli 2.5 maalia Unibetin kertoimella 2.35 kelpaa vetolapulle.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä