Sveitsi - Costa Rica ke 27.6.2018, Alppimaa taistoon selkeänä voittajasuosikkina.

Sveitsi ja Costa Rica taistelevat paremmuudestaan, kun ottelut jatkuvat jalkapallon MM-kisoissa. E-lohkossa tilanne on se, että Sveitsi varmistaa jatkopaikkansa voittamalla Costa Rican. Tasurikin riittää, jos Serbia ei voita Brasiliaa. Costa Rica on jo ulkona. Sveitsi ei voi tuudittautua siihen, että Brasilia hoitaa homman ja lyö Serbian. Tämänkin vuoden kisoissa on nähty, että marginaalit ovat hyvin pienet.
Sveitsi - Costa Rica Jalkapallon MM-kisat 27.6.2018
Sveitsi - Costa Rica
Kesäkuu 27,2018
21:00

Sveitsi

Sveitsi voitti edellisessä ottelussaan Serbian 2-1, ja tuo voitto oli erinomaisen tärkeä joukkueelle. Xherdan Shaqiri laukoi pelin voittomaalin aivan peliajan lopulla, joten dramatiikkaa ol ottelussa. Sveitsissä juhlittiin ja Serbiassa surtiin. Shaqiri vielä hieroi suolaa srbien haavoihin, kun hän tuulettaessaan teki käsillään Albanian lipun linnun siivet. Granit Xhaka oli aikaisemmin tehnyt saman tempun. Kummallakin pelaajalla on kosovolainen tausta, joten tuuletus oli hyvin poliittinen, Kosovo pisti sortajaansa Serbiaa. Shaqiri ja Xhaka meinasivat joutua pelikieltoon tuuletuksestaan, mutta FIFA kuitenkin lopulta armahti miehet.

Serbia-ottelu oli Sveitsiltä hyvä peli. Se jäi heti alussa tappiolle, mutta piti itsensä kasassa, tuli rinnalle ja meni ohi. Ottelu oli ensimmäinen kerta tämän vuoden MM-turnauksessa, kun joukkue tuli tappioasemasta voittoon.

Sveitsi on pelannut oikeastaan hyvän turnauksen. Joukkuehenkeä nostavan Serbia-voiton lisäksi se sai pidettyä avauksessaan turnauksen ykkössuosikin Brasilian tasapelissä. Joukkueesta ei ole noussut esille oikeastaan ainoatakaan tähtipelaajaa. Shaqirikin oli Serbia-ottelun avauspuoliskolla näkymätön.

Sveitsin päävalmentaja Vladimir Petkovic on laittanut kahdessa ensimmäisessä ottelussa saman avauksen kentälle. Joukkueessa ei ole loukkaantuneita, mutta Breel Embolo saattaa tulla avauskokoonpanon kärkimieheksi, sillä Haris Seferovic on ollut turnauksessa kovin vaisu.

Sveitsin joukkue videolla:

Costa Rica

Costa Rica ei pystynyt uusimaan Brasilian kisojen urotekoaan, jolloin se voitti ”kuoleman lohkonsa”, ja pudotti vielä Kreikankin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Vaikka Costa Ricalla on tämän vuoden turnauksessa kaksi tappiota, niin ei se mikään heittopussi ole ollut. Avauksessa Serbia voitti sen Kolarovin komealla laukauksella. Toisessa ottelussa Brasiliakin oli pulassa. Peli oli maaliton aivan loppuun asti, Coutinho ja Neymar tekivät ottelun maalit vasta yliajalla. Costa Rican maalivahti Keylor Navas oli erinomainen Brasiliaa vastaan, hän on joukkueen selvä ykköstähti.

Costa Rica ei ole tehnyt vielä maaliakaan tämän vuoden turnauksessa.

Joukkueelle ei ole loukkaantuneita, joten päävalmentaja Oscar Ramirez laittanee saman avauksen kentälle kuin brassejakin vastaan.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Sveitsin ja Costa Rican kamppailu käydään Moskovassa Spartak stadionilla. Ottelu alkaa kello 21.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 44 899 ihmistä.

E-LOHKON OTTELUT

OTTELUENNAKOT

AIKA

STADION

VEIKKAAMAAN
Costa Rica vs Serbia World Cup 2018

Costa Rica vs Serbia ennakko

17/06
15:00

Samara Arena, Samara

Veikkaa Unibetilla »
Brazil vs Switzerland World Cup 2018

Brasilia vs Sveitsi ennakko

17/06
21:00

Rostov Arena, Rostov-on-Don

Veikkaa Unibetilla »
Brazil vs Costa Rica World Cup 2018

Brasilia vs Costa Rica ennakko

22/06
15:00

Krestovsky Stadium, Pietari

Veikkaa Unibetilla »
Serbia vs Switzerland World Cup 2018

Serbia vs Sveitsi ennakko

22/06
21:00

Kaliningrad Stadium, Kaliningrad

Veikkaa Unibetilla »
Serbia vs Brazil World Cup 2018

Serbia vs Brasilia ennakko

27/06
21:00

Otkrytie Arena, Moskova

Veikkaa Unibetilla »
Switzerland vs Costa Rica World Cup 2018

Sveitsi vs Costa Rica ennakko

27/06
21:00

Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Sveitsin ja Costa Rican kohtaamista pääsee jännittämään suorana lähetyksenä MM-kisojen lähetysoikeudet omistavan Ylen kanavilla. Yle lähettää ottelun televisiossa, Yle Areenassa ja myös reaaliaikainen tulospalvelu auttaa turnauksen seuraamisessa. Kaikkia taistoja voi jännittää useilla laitteilla ja myös ruotsiksi. Vielä ei ole tietoa siitä, että esitetäänkö kamppailun yhteydessä studio-osuus, mutta se selviää pian.

Näin pelataan

Ottelu olisi varmasti hyvinkin vähämaalinen, ellei Costa Rican tilanne olisi jo selvä. Sen peli on hyvin puolustusvoittoista, mutta miten joukkue nyt pelaa, kun sillä ei ole muuta panosta kuin kunnia. Haluaako Costa Rica saada pisteen turnauksesta, vain tehdä edes yhden maalin, vai molempia? Sveitsin puolustus on erinomainen. Se varmasti lähtee hakemaan voittoa ja sitä kautta jatkopaikan varmistamista. Unibetilla ottelun kertoimet ovat 1.70 – 3.40 – 6.75 sveitsiläisille, ja lukemat lienevät kohdallaan. Total goals by away team alle 0.5, eli että Costa Rica ei tee maalia, saa Unibetilta kertoimen 1.80. Tämän voi pelata.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt