Sveitsi - Englanti 9.6.2019, Kolme leijonaa paremmalla kokoonpanolla

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate laittanee kentälle parhaimpansa, kun taas Sveitsin valmentaja Petkovic saattaa antaa peliaikaa vähemmän pelanneille. Tämä kyllä kääntää vaakaa Kolmen leijonan puoleen.
Sveitsi - Englanti
Kesäkuu 09,2019
16:00

Tämä ottelu ei kyllä kiinnosta juuri ketään. Kun koko Kansojen liigan mielekkyys on usein ollut kyseenalainen, niin kahden häviäjän pronssimatsi ei varmasti sytytä.

Usein pronssipeleissä valmentajat kierrättävät pelaajia ja antavat vähemmän pelanneilla vastuuta, mutta nyt Englannin päävalmentaja Gareth Southgate on jo sanonut, että hän ei halua tehdä isoja muutoksia. Semifinaaliottelusta Hollantia vastaan Southgate jätti muutamia Mestareiden liigan finaaleissa pelanneita syrjään, ja nyt he saattaisivat olla mukana. Ja jos näin on, niin sitten Englannin joukkue voisi oikeastaan olla kovempi kuin viime kierroksella.

Hollantia vastaan avauksesta olivat poissa Dele Alli, Harry Kane, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Eric Dier ja Danny Rose. Näistä useampikin voisi nyt olla mukana.

Hollantia vastaan Englanti oli hyvä pitkät tovit, mutta ei se väärin ollut, että Hollanti meni finaaliin. Välierä oli virheiden värittämä. Hollannin Matthijs de Ligtin virhe antoi Englannille rankkarin, jonka Marcus Rashford laittoi maaliin. Kyle Walker teki oman maalin, josta Hollanti tasoitti. Toppari John Stonesin karmea virhe lahjoitti Hollannille maalin ja Ross Barkleyn virhe antoi Hollannin Quincy Promesille paikan tehdä ottelun kolmas osuma. Ehkä väsyneiden pelaajien kauden viimeiset ottelut on sellainen paikka, jossa virheitä vain tulee.

Takaisin vanhaan systeemiin

Englannin ongelma lienee se, että joukkueelta puuttuvat maailmanluokan keskikenttäpelaajat. Kärkipäässä on mainioita pelaajia, Kane, Rashford ja Sterling, mutta sellaista ei ole, joka laittaisi maalintekijöille pallon tekopaikkaan.

Englanti pelasi Hollantia vastaan 4-3-3 -systeemillä, mutta luulisi, että Southgate palaa nyt 3-5-2 -systeemiin, joka toimi mainiosti Venäjän MM-kisoissa.

Vaikka Southgate onkin sanonut, että hän ei halua liikaa muuttaa joukkuetta, niin silti ainakin Kane, Henderson,Lingard, Alexander-Arnold, Rose ja Alli saattavat tulla penkiltä avaukseen. Butland voisi nyt tulla maaliin. Rashford loukkaantui hieman Hollanti-ottelussa, ja hän taitaa olla nyt sivussa Kanen tilalta.

Sveitsi hävisi oman välieränsä Cristiano Ronaldolle, joka teki ottelussa komean hattutempun. Peli oli jo menossa jatkoajalla, mutta sitten Ronaldo paukutti aivan ottelun lopussa kaksi osumaa.

Sveitsi on ollut viime vuosina oikeastaan aika hyvä joukkue. Se selvisi kuudentoista parhaan joukkoon kaksissa viime MM-kisoissa sekä viime EM-kisoissa. Sveitsi on aivan siinä huippujoukkueiden kannassa, mutta silti selvästi takana.

Kansojen liigan alkulohkossa Sveitsi kukisti komeasti Belgian. Marraskuussa ottelu päättyi 5-2.

Hankala arvioida, että minkälainen Sveitsin päävalmentaja Vladimir Petkovic laittaa kentälle. Valioliigan kaksikko Xhaka ja Shaqiri saattavat saada huilivuoron, ja kentälle voisi sitten tulla Drmic, Steffen ja Fernandes. 19-vuotias Noah Okafor saattaisi saada ensimmäisen maaottelunsa.

Sveitsin mahdollinen avaus: Mvogo; Elvedi, Schar, Rodriguez; Lang, Sow, Fernandes, Moubandje; Steffen, Drmic, Zakaria

Englannin mahdollinen avaus: Butland; Alexander-Arnold, Keane, Gomez, Rose; Dier, Henderson, Alli; Lingard, Kane, Wilson

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 3.60 – 3.70 – 2.10. Laitetaan panos Englannille. Pronssimatsit menevät harvoin jatkoajalla, ja jos Southgate peluuttaa parhaitaan ja Sveitsi antaa ykkösmiehille huilivuoroja, niin eiköhän Englanti vie pelin melkein joka toisella kerralla.

Aseta vetosi