Swansea - Chelsea 28.4.2018, putoamis- ja top 4 -taistoa

Swansea on lähellä sarjapaikan varmistamista. Chelsea yrittää vielä saada Tottenhamin kiinni ja päästä mukaan ensi kauden Mestareiden liigaan.

Tämän kauden Valioliiga alkaa olla valmiiksi pelattu. Mestaruus on Manchester Cityn ja pikapuolin top 4 -joukkueetkin ovat selvillä. Jännittävin ja mielenkiintoisin taisto pelataan siitä, että ketkä saavat jatkaa Valioliigassa ja ketkä ottavat vauhtia Championshipista. Tällä hetkellä Swansea on juuri putoamisrajan yläpuolella, sillä on neljän pisteen ero viivan alapuolella olevaan Southamptoniin. Swansean tämän illan vastus Chelsea yrittää vielä saada kiinni neljäntenä olevaa Tottenhamia, joka on viiden pisteen päässä.

Carvanhal pelasti

Swansea on vuoden vaihteen jälkeen petrannut alkukaudesta. Joukkueen nousun avain on ollut portugalilaisen päävalmentajan Carlos Carvanhalin tulo joukkueeseen. Swansea pelasi talvella niin hyvin, että vaikka sillä on nyt alla viiden voitottoman ottelun putki, niin silti se on vielä säilyjien puolella.

Swansean loppukauden tärkeät pelit ovat putoajienpaikalla olevia Southamptonia ja Stokea vastaan, mutta toki hyvä tulos Chelseaa vastaan auttaisi asiaa. Swansealla on 33, ja yleensä 40 pistettä pidetään varmana säilymisen rajana.

Swansean viime kierrosten ottelut ovat olleet hankalia. Se hävisi kummallekin Manchesterin joukkueelle sekä Tottenhamille, näissä tappioissa ei ole mitään hälyyttävää. Viime kierroksella Swansea hävisi Manchester Cityn kentällä 0-5, mutta eipä sekään ole erityisen merkillinen lopputulos.

Kyllä Swansea osaa pelata myös parempiakin vastaan, se on tällä kaudella jo voittanut Liverpoolin ja Arsenalin. Kumpikin kotivoitoista tuli tammikuussa.

Chelsea ottaa loppukiriä

Chelsean piti jo olla lähes katastrofijoukkue, mutta sitten kuitenkin vielä se onnistui pelaamaan itsensä FA Cupin finaaliin ja ottaa pari voittoa Valioliigassa, niin että top 4 -paikka on edelleen sillä näpeissä. Jos Antonio Conten Chelsea nyt voittaa Swansean, niin Spurs on enää kahden pisteen päässä. Tottenham pelaa oman viikonlopun ottelunsa maanantaina.

Antonio Conten lähtöä Chelseasta on jo tovi pidetty aivan varmana, mutta jos joukkue menestyy loppukaudella, niin ehkä Roman Abramovich haluaa pitää managerinsa. Toinen asia sitten on, että haluaako Conte jatkaa Lontoossa.

Vaikka Conte on ollut hieman huonossa huudossa tällä kaudella, niin tilastot kertovat, että hänen Chelsea -pestinsä on ollut menestys. Jos joukkue nyt voittaa Swansean, niin Contesta tulee manageri, joka on Valioliigassa saanut 50 voittoa kolmanneksi nopeiten. Edellä ovat Manchesterissa nyt manageroivat Jose Mourinho ja Pep Guardiola.

Chelsea hävisi kotonaan Tottenhamille aprillipäivänä, sen jälkeen se on pelannut neljä ottelua ilman tappiota.

Vetomarkkinoilla ottelu on selvästi Chelsean. Unibetilla kertoimet ovat 7.20 – 4.60 – 1.50. Lukemat ovat liikaa vieraalle, kotijoukkueelle voi lyödä tasoitusvedon. Hyvä betsi peliin on Swansea +1 Unibetin kertoimella 2.08. Chelsean maalin voitolla panoksen saa takaisin.

Swansean mahdollinen avaus: Fabianski; Naughton, Hoorn, Mawson, Olsson; A. Ayew, King, Ki Sung-yueng, Carroll, Clucas; J. Ayew

Chelsean mahdollinen avaus: Courtois; Azpilicueta, Cahill, Rudiger; Moses, Kante, Fabregas, Emerson; Hazard, Willian, Giroud

 

 

Unibetilla kertoimet ovat 7.20 – 4.60 – 1.50. Lukemat ovat liikaa vieraalle, kotijoukkueelle voi lyödä tasoitusvedon. Hyvä betsi peliin on Swansea +1 Unibetin kertoimella 2.08. Chelsean maalin voitolla panoksen saa takaisin.

Aseta vetosi