Swansea - Southampton 8.5.2018, kuuden pisteen ottelu

Swansealla ja Southamptonilla on saman verran pisteitä, mutta maalierolla Swansea on putoamisrajan alla. Tänään Swansean Liberty Arenalla on jännät paikat.

Valioliigassa pelataan tiistai-iltana merkittävä ottelu. Swansea kohtaa kotikentällään Southamptonin, ja tässä ottelussa pitkälti ratkaistaan se, kumpi joukkueista säilyy Valioliigassa ja kumpi putoaa Championship -sarjaan. Tällä hetkellä kummallakin joukkueella on 33 pistettä. Swansea on nyt putoamisrajan alapuolella kehnommalla maalierolla. Tämän illan ottelun jälkeen Swansea kohtaa vielä kotonaan Stoken ja Southampton kotonaan Manchester Cityn.

Southampton on joukkueista paremmassa kunnossa. Se on viimeisen viiden ottelun aikana voittanut kerran, reilu viikko sitten se kaatoi kotonaan Bournemouthin 2-1. Viime viikonloppuna Soton oli taas hyvin lähellä voittoa, se johti Evertonin kentällä yliajan kuudennelle minuutille saakka, mutta sitten kuitenkin Evertonin Davies teki 1-1 -tasoituksen. Tuo maali saattaa hyvin olla se ratkaiseva, joka Sotonin pudottaa. Maali oli vielä ikävä kimmoke, todellinen huonon tuurin osuma Sotonille. Kuinka voiton menetys vaikuttaa Sotonin itsevarmuuteen? Nujertaako vai tuoko taistelutahtoa?

Kolme matsia ilman osumaa

Swansea on todella heikossa kunnossa. Se ei ole voittanut sitten maaliskuun alun. Nyt sillä on alla kolmen tappion putki maalierolla 0-7. Vastukset tosin ovat olleet Manchester City, Chelsea ja Bournemouth vieraissa. Swansean manageri Carlos Carvanhal on joutunut karuun arkeen. Hän tuli joukkueen manageriksi muutama päivä joulun jälkeen, ja aluksi kaikki sujui kuin unelma. Swansea pelasi tammikuun alusta helmikuun loppuun kymmenen ottelun tappiottoman putken. Nyt Carvanhalin ja Swansean kuherruskuukausi todellakin on ohitse, voitoton putki on kahdeksan ottelun mittainen.

Vetomarkkinoilla Southampton on suosikki, sen voittokerroin on noin 2.50 -lukemissa. Numerot ovat kyllä oikein päin. Southampton on astetta tasokkaampi ryhmä, ja pikku hiljaa sen pelissäkin on alkanut näkyä parempaa.

Redmond on iskussa

Yksi hyvä merkki Sotonin nousukunnosta on Nathan Redmondin paluu kuntoon. Viikonloppuna Southamptonin manageri Mark Hughes sanoi, että 24-vuotias on saamassa itseluottamustaan takaisin. Redmond osui Evertonia vastaan Goodison Parkilla. Sotonin ryhmässä on hyviä pelaajia, jos kaikki olisi kauden aikana natsannut, niin ei sen nyt pitäisi pelata putoamista vastaan.

Swansea ja Soton kohtasivat elokuussa Southamptonissa ja silloin tulos oli maaliton tasapeli. Tuskin tällaista on nyt tulossa, Swansea varmasti haluaa voittaa.

Unibet antaa Southamptonin voitosta kertoimeksi tasan 2.50. Sen voi laittaa kupongille. Uskotaan, että selvästi parempi joukkue ei putoa sarjasta.

Swansean mahdollinen avaus: Fabianski – van der Hoorn, Fernandez, Mawson – Roberts, Ki Sung-Yong, Carroll, Olsson – A. Ayew, Clucas – J. Ayew

Southamptonin mahdollinen avaus: McCarthy – Bednarek, Stephens, Hoedt – Soares, Romeu, Hojbjerg, Bertrand – Tadic, Redmond – Austin

Unibet antaa Southamptonin voitosta kertoimeksi tasan 2.50. Sen voi laittaa kupongille. Uskotaan, että selvästi parempi joukkue ei putoa sarjasta.

Aseta vetosi