Tanska - Australia to 21.6.2018, Juutit otteluun ennakkosuosikkina.

Jalkapallon MM-kisoissa ottelut jatkuvat, kun paremmuudestaan taistelevat Tanska ja Australia. Tanskan avausottelu oli niukka 1-0 -voitto Perusta, tulos oikeastaan mairittelee tanskalaisia. Australia hävisi ensimmäinen ottelunsa Ranskaa vastaan 1-2, ja tuo tulos mairittelee ranskalaisia. Aussit olivat hyvin mukana Ranskaa vastaan. Ennusmerkkien valossa Tanskan voitto on selkeästi todennäköistä, vaikka materiaaliltaan Australia ei ole dramaattisesti punapaitoja heikompi kokonaisuus.
Tanska - Australia Jalkapallon MM-kisat 21.6.2018
Tanska - Australia
Kesäkuu 21,2018
15:00

Tanska, ”Juutit”

Tanska varmasti pelaa samalla pelisysteemillä kuin avausottelussakin. Joukkueen päävalmentaja Hareide on hieman pakotettu muutoksiin, sillä keskikentän Kvist kärrättiin Perua vastaan paareilla ulos kentältä. Kvistin tilalla pelannee Lasse Schone, hän vierellä jatkaa varmasti Thomas Delaney, joka oli Peru-ottelun yksi onnistujista.

Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel on nyt pelannut maaotteluissa peräkkäin viisi nollapeliä, ja sen kyllä täytyy merkitä sitä, että Tanskan puolustus on ”real deal”.

Tanskalaisten puolustuksessa toinen toppari, Chelseassa pelaava Andreas Christensen nilkutti Peru-ottelussa kentältä ulos,mutta hän lienee pelikunnossa.

Peru-ottelussa Tanskan maalin teki Yussuf Poulsen, ja hän varmasti jatkaa oikealla laidalla. Toisella reunalla vauhtia pitää Pione Sisto. Joukkueen hyökkäyspää lepää kyllä tyystin Spursin pelaajan Christian Eriksenin harteilla. Viime maaotteluissa Eriksen on ollut erinomainen.

Eriksenin merkitystä kuvaa se kuinka Tanska pääsi MM-kisoihin. Se kohtasi karsintakierroksella Irlannin, ja punapaidat suorastaan murskasivat Irlannin kaksiosaisessa välienselvittelyssä yhteismaalein 5-1. Jälkimmäisessä taistossa Juuteilla Tottenhamia edustava Christian Eriksen iski hattutempun hurjasti 41 minuutin sisään, mistä vastustaja ei enää toipunut.

Viimeiset neljä kamppailuaan Tanska on pelannut harjoitusotteluidensa parissa, joissa menestys on ollut selkeästi karsintataistoja huonompaa. Viimeisimmässä pelissään punapaidat pelasivat maalittoman tasapelin Chileä vastaan, kun taas Panaman juutit onnistuivat voittamaan vähämaalisesti 1-0 lukemin. Maalintekoyrityksien perusteella suurempikin maalimäärä olisi ollut ansaittu. Jordaniaa ja Ruotsia vastaan joukkue hävisi yhden maalin erolla, joten toisaalta maalinteon kanssa on ollut monesti ongelmia.

Tanskan joukkue videolla:

Australia

Australian on pakko tulla otteluun voitto mielessä, tappiolla jatkopaikka lipuu muille, eikä tasapelikaan ole välttämätt tarpeeks. Aussien ottelu ennakolta huomattavasti kovempaa Ranskaa vastaan oli sen verran hyvä, että ei joukkueen ole syytä alkaa pakitella.

Australian päävalmentaja Van Marwijk laittoi joukkueensa avausottelussa kentälle 4-4-1-1 -systeemillä. Melko varmasti aussit ovat Tanskaa vastaan tyystin samalla pelisuunnitelmalla, eikä avauskokoonpanoonkaan ole syytä tehdä muutoksia.

Aussien puolustus oli kaiken kaikkiaan hyvä Ranskaa vastaan, maalivahti Mat Ryan varsinkin pelasi hyvän ottelun. Tärkeä pelaaja Tanska-ottelussa tulee olemaan Australian keskikentän Mile Jedinak, joka joutuu puolustamaan tanskalaisten pelin moottoria Christian Erikseniä.

Van Marwijk on onnistunut saamaan Aaron Mooyn ja Tom Rogicin yhtä aikaa kentälle, ja heillä tulee olemaan iso osa aussien hyökkäysten käynnistämisessä. Huddersfieldin mies Mooy pelaa keskellä Jelinakin vierellä ja Celticin Rogic on kymppipaikalla kärjen takana.

Harjoitusotteluissa ennen MM-kisoja aussit olivat kehnoja. Ensin tuli maalein 4-1 tappio Norjaa vastaan ja heti perään maaliton tasapeli Kolumbian kanssa. Jälkimmäistä nippua vastaan ”Socceroos” oli ehdottomasti selkeän altavastaajan roolissa, eikä miehistö tosin saanutkaan luotua kuin kuusi maalintekoyritystä. Norjaa vastaan taas joukkue onnistui pitämään palloa hallussaan enemmän, mutta maalintekoyritysten määrässä nippu jäi selvästi heikommaksi osapuoleksi.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Tanska ja Australia kohtaavat Volga-joen rannalla Samara stadionilla. Ottelu alkaa kello 20.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 44 918 ihmistä.

C-LOHKON OTTELUT

OTTELUENNAKKO

PÄIVÄMÄÄRÄ

STADION

VEIKKAAMAAN
Australia vs Peru World Cup 2018

Australia vs Peru ennakko

26/06
17:00

Fisht Olympic Stadium, Sotshi

Veikkaa Unibetilla »
Peru vs Denmark World Cup 2018

Peru vs Tanska ennakko

16/06
19:00

Mordovia Arena, Saransk

Veikkaa Unibetilla »
France vs Australia  World Cup 2018

Ranska vs Australia ennakko

16/06
13:00

Kazan Arena, Kazan

Veikkaa Unibetilla »
France vs Peru World Cup 2018

Ranska vs Peru ennakko

21/06
18:00

Central Stadium, Jekaterinburg

Veikkaa Unibetilla »
Denmark vs Australia World Cup 2018

Tanska vs Australia ennakko

21/06
15:00

Samara Arena, Samara

Veikkaa Unibetilla »
Denmark vs France World Cup 2018

Tanska vs Ranska ennakko

26/06
17:00

Luzhniki Stadion, Moskova

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Aikaisempien vuosien tapaan Yle omistaa lähetysoikeudet, joten pääset katsomaan Tanskan ja Australian kohtaamista suorana lähetyksenä joko televisiossa tai Yle Areenan välityksellä. Vielä ei ole tietoa, että kuuluuko otteluun myös studio-osuudet, mutta ne selviävät vähän myöhemmin. Kamppailua voi katsoa suomeksi ja ruotsiksi sekä useammalla eri laitteella.

Näin pelataan

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla Tanskalle 1.97 – 3.40 – 4.25. Numerot ovat sen verran kohdillaan, että pelattavaa on hyvä etsiä muualta. Puoliaika/lopputulos -vedoissa X/Tanska saa hyvän kertoimen Unibetilta 5.20. Sen voi pelata, joukkueiden vahvuus on puolustuspäässä. Alkupuolisko lienee varovaisempi, ja toki Tanska on toisella jaksolla astetta paremmissa asemissa. Se on parempi joukkue, ja voiton paineet ovat ausseilla.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt