Tanska - Panama 22.3.2018, virittelyä MM-kisoihin

Tanska pääsi MM-kisoihin murskaamalla Irlannin 5-1. Panama taas pääsi kisoihin, kun USA ei pystynyt voittamaan lohkojumboa.

Maajoukkueet alkavat viritellä itseään kuntoon kesän MM-kisoja varten. Tänä iltana Venäjän kisoissa pelaavat Tanska ja Panama kohtaavat Tanskan Bröndbyssä. Panama on MM-kisojen ensikertalainen, tanskalaiset ovat pelanneet MM-turneessa neljästi aikaisemminkin.

Tanska selvisi MM-kisoihin play offs -kierroksen kautta. Se pelasi ratkaisevan kierroksen Irlantia vastaan. Tanskassa joukkueet pelasivat maalittoman tasurin, ja sitten yllättäen Irlannin Dublinissa kotijoukkue romahti täysin ja Tanska voitti peräti 5-1. Tanskalaisten ykkösmies, Tottenhamin mainio Christian Eriksen teki ottelussa kolme maalia.

Tanska pelasi karsintalohkossa, jonka voitti Puola. Montenegro jäi kolmanneksi. Norjalaisen Hareiden valmentama Tanska pelasi karsintojen jälkimmäisen osan paljon paremmin kuin avauskierrokset. Viimeisissä viidessä karsintapelissään Tanska sai neljä voittoa, ja viimeinen ottelu oli 1-1 -tasapeli Romaniaa vastaan.

Abu Dhabissa tappiot

Karsintojen jälkeen Tanska on pelannut kaksi harjoitusottelua, ja se on hävinnyt ne molemmat. Pelit olivat Abu Dhabin talviturnauksessa, jossa eurooppalaiset joukkueet eivät ole parhaimmillaan mukana. Abu Dhabissa Tanska hävisi Ruotsille ja Jordanialle, mutta näistä ei kannata tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Nyt Panamaa vastaan valmentaja Hareide laittaa varmasti ykkösketjun kentälle. Loukkaantuneina Tanskalta sivussa ovat topparit Bjelland ja Vestergaard, keskikentän Wass sekä kärkimies Dolberg.

Panama on pieni, reilun neljän miljoonan asukkaan maa Väli-Amerikassa, joka tähän mennessä on ollut tunnettu lähinnä kanavastaan. Jalkapallossa sen suurin saavutus on ennen MM-kisoihin selviytymistä ollut Väli-Amerikan mestaruus vuonna 2009. Panamalla on aikaisemminkin ollut hyvätkin mahdollisuudet selviytyä MM-kisoihin, mutta homma onnistui vasta viime vuonna.

USA mokasi pahasti

Karsintojen loppu oli kummallinen. Kun yksi kierros oli pelaamatta, niin Panamalla näytti olevan vain teoreettiset mahdollisuudet kisoihin. Se oli neljäntenä sarjataulukossa, kolme parasta pääsi kisoihin. USA oli kaksi pistettä Panamaa edellä, ja amerikkalaisilla oli vastassa lohkon kehnoin joukkue Trinidad ja Tobago. Tasuri olisi riittänyt USA:lle, mutta jotenkin jenkit onnistuivat häviämään 1-2. Panama selvisi kisoihin voitettuaan kotonaan Costa Rican 2-1, ratkaisumaalin teki 88. minuutilla Seattlessa pelaava puolustaja Roman Torres.

Vetomarkkina pitää Tanskaa selvänä suoskkina, Unibetilla kotijoukkueet voittokerroin on vain 1.32. Paras veto lienee alle 2.5 maalia Unibetin kertoimella 1.87. Tässä vaiheessa valmistautumista huomio on varmasti ensisijaisesti puolustuksessa. Panaman on varmasti hankala päästä Tanskassa maalipaikkoihin, ja jos se keskittyy puolustukseensa, niin tuskin Tanska maalijuhlaa saa aikaiseksi.

Tanskan mahdollinen avaus: Schmeichel – Larsen, Kjaer, Christensen, Durmisi – Kvist, Delaney – Y. Poulsen, Eriksen, Sisto – Jorgensen

Panaman mahdollinen avaus: Penedo – Machado, Escobar, R. Torres, Ovalle – Quintero, Godoy, Gomez, Cooper – Perez, G. Torres

Tässä kohokohdat, kun Tanska pieksi irlantilaiset:

Vetomarkkina pitää Tanskaa selvänä suoskkina, Unibetilla kotijoukkueet voittokerroin on vain 1.32. Paras veto lienee alle 2.5 maalia Unibetin kertoimella 1.87.

Aseta vetosi