Tottenham - Cardiff 6.10.2018, Spurs Messin käsittelyn jälkeen

Viikolla Barcelonan Leo Messi riepotteli Tottenhamin kumoon. Nyt joukkueella on aivan toinen tilanne, kun vastassa on walesilainen pikkuseura Cardiff.
Tottenham - Cardiff
Lokakuu 06,2018
17:00

Tottenham on taas pikku hiljaa kipuamassa kohti Valioliigan kärkeä. Se on tällä hetkellä liiganelonen 15 pisteellä, edellä on Chelsea kahden pisteen päässä. Spurs kohtaa tänään voitottoman nousijajoukkueen Cardiffin Lontoossa, joten ei sen tänään pitäisi hukata pistettäkään. Cardiff on liigan toiseksi viimeisenä kahdella pisteellä, ja pahasti näyttää siltä, että sen visiitti pääsarjaan jää yhden kauden mittaiseksi.

Tottenham pelasi kotikentällään viikolla Mestareiden liigan ottelun Barcelonaa vastaan. Barca voitti 4-2, eikä se oli kummoinenkaan häpeä Tottenhamille. Spurs oli melko hyvin Barcan vauhdissa mukana, mutta sen verran enemmän paikkoja Barcelona loi, että teki ne pari maalia enemmän. Suurin tekijä ottelussa oli taas Barcan Leo Messi, joka pelasi Spursia vastaan yhden niistä paremmista otteluistaan. Spursin mahdollisuudet Mestareiden liigassa ovat jo aika tiukoilla. Se on vielä kahden ottelun jälkeen nollilla.

Spursin manageri Mauricio Pochettino sanoi Barca -ottelun jälkeen olleensa kovin pettynyt siihen, että Tottenham oli jo puolentoista minuutin jälkeen tappiolla, mutta joukkueen taistelutahto tappiolla oli kuitenkin ollut hienoa asia.

Cardiff -ottelu on sitten jotain aivan muuta kuin Barcelona -peli. Tänään Spurs pitää palloa ja painaa päälle, Cardiff menee kuoreensa ja yrittää löytää paikkoja vastaiskuun. Spursin viimeiset liigaottelut ovat olleet pikkuseuroja vastaan, ja ne se on hoitanut kunnialla. Kumpikin peli oli vieraissa. Ensin meni nurin Brighton 2-1 ja sitten Huddersfield 2-0.

Tottenham on ollut takuuvarma hyökkäyspäässä, ja mikä parasta, Harry Kane on hyvässä kunnossa. Kane teki maalin Barcaa vastaan, kaksi Huddersfieldiä vastaan ja yhden Brightoniakin vastaan. Spurs on tehnyt ainakin yhden maalin 32:ssa 33:sta viime ottelustaan, vain viime toukokuussa West Bromwichia vastaan se jäi ilman osumaa. Vaikea nähdä, että Spurs ei tekisi ainakin yhden Cardiffin verkkoon.

Cardiffin saldo näyttää surkealta. Se on hävinnyt viisi viimeistä otteluaan maalierolla 5-17, yksi peleistä oli Liigacupin ottelu Norwichia vastaan. Neljä otteluista on ollut sen kotikentällä. Cardiffin puolustukseksi on sanottava, että sen ohjelma on kyllä ollut todella rankka. Viidessä viime pelissään se on kohdannut Manchester Cityn, Chelsean ja Arsenalin, ja nyt on vastassa Spurs. Viime viikolla se hävisi kotonaan heikolle Burnleylle 1-2, joten taitaa joukkueen itseluottamus olla juuri nyt tipotiessään. Burnley -ottelua oltiin jo mainostettu Cardiffin pakkovoitto-pelinä.

Burnley -matsi oli raporttien mukaan Cardiffin kauden parasta futista, ja se nousi ottelussa jo komealla Josh Murphyn maalilla tasoihin, mutta sitten kehno puolustaminen päästi Burnleyn tekemään voittomaalin.

Cardiff on pian saanut useimmat suurjoukkueet pelattua, mutta pikapuolin sen olisi pakko saada kolmen pisteen otteluita. Joukkueella on varmasti jo mielessä maaottelutauon jälkeinen kotipeli Fulhamia vastaan. Siinä olisi taas uusi pakkovoitto-ottelu.

Vaikka Cardiff on saanut kehnosti pisteitä, niin se on silti vain yhden voiton päässä neljänneksi viimeisen paikasta. Putoamisrajan päällä on nyt juuri Fulham viidellä pisteellä.

Spursilla on pelissä poissaoloja. Ainakin Alli, Eriksen, Dembele, Vertonghen ja Aurier ovat sivussa. Cardiffin tilanne on parempi, ilmeisesti avainmiehistä vain Gunnarson on sairastuvan puolella.

Tottenhamin mahdollinen avaus: Lloris; Rose, Sanchez, Alderweireld, Trippier; Winks, Dier; Moura, Lamela, Son; Kane

Cardiffin mahdollinen avaus: Etheridge; Cunningham, Bamba, Morrison, Manga; Murphy, Ralls, Arter, Camarasa; Paterson; Zohore

 

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.25 – 6.40 – 14.50. Spurs on toki aivan eri tason joukkue, mutta nyt lukemat lienevät hieman liikaa sille kallellaan. Tottenhamilla on paljon loukkaantumisia, ja Barca -ottelun jälkeen valmistautuminen on varmasti jäänyt hieman vajavaiseksi. Cardiff taas on koko viikon miettinyt, että kuinka se bussinsa kentälle tuo. Cardiff +1.5 Unibetin kertoimella 2.20 on hyvä veto.

Aseta vetosi