Tottenham - Everton 13.1.2018, Spursin kotipeleissä on tehty maaleja

Everton tulee Big-Samin johdolla pelaamaan tiukkaa vastaiskupeliä, mutta pystyykö se pitämään Kanen, Allin ja muut poissa maalinteosta?

Lauantain viimeinen Valioliigan ottelu on Tottenhamin ja Evertonin kohtaaminen Spursin evakkostadionilla Wembleyllä. Tottenham on vetomarkkinoilla selvä ennakkosuosikki. Spursin voittokertoimet ovatalle 1.30 -tason, ja Evertonin yllätyksestä voi saada noin 13.00 -kertoimia. Spursin hyökkäyspää voi hyvänä päivänä pöllyttää kenet tahansa, mutta jos kaikki ei suju, niin saattaa se tylsyäkin. Vuoden ensimmäisessä kotiottelussaan West Hamia vastaan Spurs jäi 1-1 -tasuriin, vaikka se lauoi huimat 31 kertaa. Tuossa ottelussa tosin Hammersin maalivahti Adrian oli huimassa iskussa, mutta miksipä Evertonin Jordan Pickford ei pystyisi johonkin samanlaiseen.

Everton pelasi viime viikonloppuna FA Cupissa Liverpoolia vastaan Anfieldilla, ja siinä sillä oli kyllä huonoa tuuriakin. Liverpoolin uusi toppari Virgil van Dijk teki voittomaalin päällään ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana. Pool oli tehnyt ottelun avausmaalin kyseenalaisesta rankkarista, ja Evertonin tasoituksen Gylfi Sigurdsson toisen jakson puolivälissä.

Allardyce juonii vastaiskut

Everton pelasi Anfieldilla mainiota vastaiskupeliä,ja varmasti samalla taktiikalla se tulee Wembleylle Spursia vastaan. Kotijoukkue suosikkina, ja jonkinlaisissa voittopaineissa, tulee pitämään palloa ja hallitsemaan. Tähän Everton pystyy hyvin iskemään vastaiskuillaan.

Everton manageri Big-Sam Allardyce on valittanut, että joukkueella ei ole tarpeeksi maalintekijöitä. Islantilainen Gylfi Sigurdsson on viime aikoina ottanut maalintekovastuuta. Hän on tehnyt Allardycen kahdesassa ottelussa kolme maalia. Sigurdsson pelasi jokunen vuosi sitten pari kautta Spursissakin ennen siirtymistään Swanseaan.

Historian kirjat tukevat Tottenhamia. Everton on viimeksi voittanut Spursin viisi vuotta sitten, ja edellisestä vierasvoitosta on jo kohta kymmenen vuotta. Joukkueiden kahdessa viime ottelussa on tehty hyvin maaleja. Syyskuussa Goodison Parkilla Spurs voitti 3-0, ja viime maaliskuussa Tottenham vei kotiottelun 3-2.

Puolustuksessa poissaoloja

Maaleja sopii kyllä muutenkin odottaa. Tottenhamin viimeisissä kuudessa kotiottelussa on tehty 23 maalia. Evertonin vieraspeleistä kaksi viimeistä on päättynyt 1-2, ensin Bournemouth oli parempi liigaottelussa ja perään Liverpool cupissa.

Joukkueilla on jonkin verran poissaoloja, ja etupäässä ne koskettavat puolustuksia. Tämäkin tukee runsasmaalista ottelua. Spurs on pelissä ilman toppari Alderweireldia sekä laitapakki Rosea. Keskikentän Harry Winks saattaa myös olla sivussa. Evertonilta sairastuvalla ovat ainakin Baines, Coleman ja Mori. Keanen ja varamaalivahti Stekelenburgin pelaaminen on epävarmaa.

Unibet antaa kertoimen 2.80 sille, että pelissä tulee yli 3.5 maalia. Sitä voi pelata. Jos Evertonkin saa hyökkäyksen kulkemaan, niin kyllä joukkueet voivat maalijuhlat saada aikaiseksi.

Tottenhamin mahdollinen avaus: Lloris – Aurier, Sanchez, Vertonghen, Davies – Dier, Wanyama – Son, Alli, Eriksen – Kane

Evertonin mahdollinen avaus: Pickford – Kenny, Jagielka, Williams, Martina – Gueye, Schneiderlin – Bolasie, Rooney, Sigurdsson – Tosun

Unibet antaa kertoimen 2.80 sille, että pelissä tulee yli 3.5 maalia. Sitä voi pelata. Jos Evertonkin saa hyökkäyksen kulkemaan, niin kyllä joukkueet voivat maalijuhlat saada aikaiseksi.

Aseta vetosi