Tottenham - Stoke 9.12.2017, Spursilla heikko putki menossa

Tottenhamilla on alla neljän voitottoman Valioliiga-ottelun putki, ja sarjasijoitus on pudonnut vasta kuudenneksi. Nyt olisi voitettava.

Kolmessa edellisessä Tottenham vastaan Stoke -Valioliigan ottelussa Spurs on voittanut pelin selvästi 4-0. Kahdesti ensin Spurs riepotteli Stoken näillä lukemilla vieraissa ja viime helmikuussa Lontoossa. Jos ajattelee, että ei neljättä ilman kolmatta, niin nyt Tottenhamin 4-0 -voitosta saa noin 12.00 -kertoimia.

Tottenham on hieman kompuroinut viime aikoina. Se ei ole voittanut Valioliigassa neljään otteluun. Ensin Arsenal myllyttti sen Emirates -stadionilla 2-0, sitten perään liigapeleissä Spurs pelasi kotonaan tasurin 1-1 West Bromwichia vastaan. Tähän perään se vielä hävisi Leicesterille vieraissa ja pelasi Watfordin kanssa vierastasurin. Heikon jakson vuoksi Spurs on pudonnut sarjataulukossa jo kuudenneksi. Stoken kohtaaminen tulee hyvään saumaan Tottenhamin kannalta, joukkue tarvitsee ehdottomasti voiton, pisteitä ja itseluottamuksen kohentamista.

Spursin ongelma saattaa hyvin olla myös se, että sillä on varsinaisiin suurseuroihin verrattuna kovin kapea pelaajarinki, ja nyt sen avainpelaajat olisivat kovan Mestareiden liigan lohkovaiheen myötä alkaneet väsähtää.

Evakossa Wembleyllä

Spurs muutti kesällä väliaikaisesti pelaamaan myös Valioliigan ottelunsa Wembleylle, ja tämä on ollut hankalaa. Viime kaudella joukkueen Mestareiden liiga meni pieleen kehnonen Wembleyn kotiotteluiden vuoksi. Aikaisemmin Spurs on ollut juuri nimenomaan kova kotijoukkue, mutta tämä ei taida toistua ennen kuin se pääsee palaamaan White Hart Lanelle. Tällä kaudella Tottenham on kotiotteluiden sarjataulukossa sijalla kahdeksan, aikaisemmin se oli aina kärkipäässä.

Spursin kotikunnon taantumisessa voi toki olla kyse myös siitä, että joukkueet tulevat nyt Tottenhamia vastaan vierasotteluun hyvin varovaisesti ja puolustukseen keskittyen. Spursilla on ollut Wembleyllä hankalaa Valioliigan heikompia vastaan. WBA:n ja Burnleyn kanssa se pelasi 1-1 ja Swansean kanssa 0-0. Crystal Palace ja Bournemouth olivat Wembleyllä pitkään pelissä mukana, kunnes lopulta hävisivät 0-1.

Viime viikolla Stoke voitti

Stoke on voittanut tällä kaudella vieraissa vain kerran, ja se oli 1-0 -voitto Watfordin kentältä lokakuun loppupuolelta. Kotikentällä Stoke on voittanut kolme, ja tämä pitää joukkuetta pinnalla. Stoke on nyt sarjataulukossa sijalla 13, ja putoamisrajaan on kuusi pistettä.

Stoke voitti viime kierroksella kotonaan heikon Swansean 2-1, ja sillä se katkaisi neljän ottelun voitottoman putken. Swansean piekseminen omalla kotikentällään ei ole mikään kummempi meriitti.

Stoke pelaa heikkoa kautta, ja se on välillä ollut ottavana osapuolena todella nöyryyttävissäkin peleissä. Manchester City voitti Stoken Etihadilla lokakuussa 7-2.

Ottelussa on muutama poissaolo, mutta eivät ne heilauta peliä suuntaan tai toiseen. Tottenhamilta sivussa ovat ainakin loukkaantuneet Alderweireld ja Wanyama sekä pelikiellossa oleva Sanchez. Stokelta poissa on jalkansa murtanut Ireland.

Vetoa vähämaalisuudelle

Stoke on heikko ryhmä, ja Spurs taas yksi liigan parhaista, vaikka onkin pelannut heikkoa vaihetta. Vetomarkkina on samoilla linjoilla. Ottelun kertoimet ovat 1.30 – 6.20 – 10.60.

Vetomarkkina odottaa paljon maaleja, eli se odottaa, että Spurs tekee useamman. Tätä on hieman liioiteltu. Viimeksi Spurs teki Valioliiga-ottelussa enemmän kuin yhden maalin lokakuussa, kun Liverpoolin verkkoon meni neljä.

Tähän otteluun voi hyvin pelata alle 2.5 maalia -vedon Unibetin kertoimella 2.63.

Tottenhamin mahdollinen avaus: Lloris; Dier, Vertonghen, Davies; Trippier, Winks, Dembele, Rose; Eriksen, Alli, Kane

Stoken mahdollinen avaus: Butland; Zouma, Shawcross, Wimmer; Diouf, Allen, Fletcher, Pieters; Shaqiri, Choupo-Moting, Crouch

Vetomarkkina odottaa paljon maaleja, eli se odottaa, että Spurs tekee useamman. Tätä on hieman liioiteltu. Viimeksi Spurs teki Valioliiga-ottelussa enemmän kuin yhden maalin lokakuussa, kun Liverpoolin verkkoon meni neljä.

Aseta vetosi