Tottenham - West Bromwich 25.11.2017, Pulis sai potkut

WBA pelaa huonoa kautta, ja muutama päivä sitten manageri Tony Pulis sai potkut, Spurs taas on edelleen yksi Valioliigan parhaista.

Tottenham hävisi viime kierroksella vieraissa Arsenalille, mutta eipä se mitään, West Bromwich on hävinnyt neljä viimeistä. Spursin managerin Mauricio Pochettinon asema on varmasti seurassaan vankka, mutta WBA:n manageri Tony Pulis sa potkut hommastaan muutama päivä sitten. Nyt West Bromwichia vie eteenpäin Gary Megson, kunnes seura löytää uuden miehen managerin paikalle.

WBA on siis kriisijoukkue, joka yrittää herättää ryhmää managerin potkuilla. Tottenham tämän väliaikaisella kotikentällä Wembleyllä ei ole helppo paikka muuttaa kurssia. Tottenhamon nyt hävinnyt kaks viimeistä Valioliigan vierasotteluaan, mutta vastukset ovat olleet kovia, ennen Arsenal -reissua Spurs kävi häviämässä 0-1 Manchester Unitedin Old Traffordilla.

Kotonaan Tottenham on viime kierroksilla ollut kova, putkessa on nyt kolme voittoa, ja komein näistä oli Liverpoolin myllyttäminen 4-1.

Hyvin menee Champions Leaguessa

Tottenham on Valioliigan lisäksi pelannut hyvää kautta myös Mestareiden liigassa. Se on jo varmistanut lohkonsa ykköspaikan ennen suurta ja mahtavaa Real Madridia, joten se on onnistunut yhdistämään kaksi kovaa turnausta.

Spurs on selvästi henkisesti vahva joukkue. Arsenal -tappio viime viikonloppuna oli sille varmasti kova paikka, mutta heti viikolla Mestareiden liigassa se nousi Dortmundissa maalin takaa-ajoasemasta 2-1 -voittoon.

Useampikin Valioliigan expertti on tällä kaudella sanonut tai kirjoittanut, että kunnossa ollessaan Tottenham on Valioliigan toiseksi paras joukkue, Manchester Cityn jälkeen, eikä Spursilla notkahduksia juurikaan tapahdu. Jos Tottenham ja manageri Pochettino saavat joukkueen vielä hitusen nostettua seuraavalle tasolle, jossa se ottaa tiukassa paikassa voitot, niin sitten se alkaa olla mestaruusjoukkue.

Jotkut Valioliiga-asiantuntijat ovat pitäneet Tony Pulisin potkuja todella kehnona temppuna WBA:lta, mutta vaikea sitä kyllä on olla erimieltä West Bromwichin johtomiesten kanssa. Joukkue on tällä kaudella pelannut tyystin ilman itseluottamus ja suuntaa.

Ei niin paljon maaleja -ottelu

WBA ei ole koskaan ollut joukkue, jossa olisi kunnon ryhmä taitavia pelaajia, mutta kyllä se sen verran kovatasoinen on, että sen pitäisi pystyä pelaamaan itselleen paikka liigassa ensi kaudellekin. Uudella managerilla on tarpeeksi tasokas ryhmä, ongelmat ovat henkisellä puolella. Tällä hetkellä Alan Pardew on spekuloinneissa ykkösvaihtoehto WBA:n hommiin.

Ottelusta saattaa tulla hyvätasoinen. WBA on saanut herätysruiskeensa managerin potkujen myötä, ja sellainen saattaa ainakn hetkisen ajan pistää joukkueeseen virtaa ja voimaa. Spurs taas on nyt hävinnyt Valioliigassa kaksi viimeisistä kolmesta, ja sillä on varmasti lataus kohdallaan. Tappio nyt alkaisi jo tuntua sarjataulukossa.

Unibet on luonnollisesti muun vetomarkkinan tavoin tehnyt Spursista selvän suosikin. Unibetilla ottelun kertoimet ovat 1.25 – 6.15 – 16.00. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.20, ja siihen voi vedon laittaa. Vetomarkkina odottaa ottelusta maalirikasta, mutta jos WBA yhtään on saanut joukkueeseen ryhtiä, niin se kyllä näkyy puolustuksessa. Joukkueiden keskinäisistä otteluista kolme viimeisestä viidestä on mennyt alle 2.5 maalin.

Tottenhamin mahdollinen avaus: Lloris; Sanchez, Dier, Vertonghen; Trippier, Winks, Sissoko, Davies; Eriksen, Alli; Kane

WBA:n mahdollinen avaus: Foster; McAuley, Evans, Hegazi; Phillips, Livermore, Barry, Krychowiak, Gibbs; Rodriguez, Rondon

Alla video Tottenhamin voitosta Dortmundissa:

Tottenhamin mahdollinen avaus: Lloris; Sanchez, Dier, Vertonghen; Trippier, Winks, Sissoko, Davies; Eriksen, Alli; Kane WBA:n mahdollinen avaus: Foster; McAuley, Evans, Hegazi; Phillips, Livermore, Barry, Krychowiak, Gibbs; Rodriguez, Rondon

Aseta vetosi