Tranmere - Tottenham 4.1.2019, onko Tranmeresta jättiläisenkaatajaksi?

Tottenham pelannee tänään FA Cupissa pikkuista Tranmerea vastaan aikalailla kakkosmiehistöllä. Olisiko kotijoukkueella mahdollisuudet yllätykseen?
Tranmere - Tottenham
tammikuu 04,2019
21:45

Vuoden ensimmäisenä viikonloppuna Englannissa pelataan perinteisesti FA Cupia. Kierros alkaa tänä vuonna perjantai-illan ottelulla Tranmere vastaan Tottenham. Kotijoukkue Tranmere pelaa League Onessa, jossa se on tällä hetkellä yhdeksäntenä. Tottenham on nyt Valioliigan kolmonen, eli tasoero joukkueiden välillä on huiman suuri.

FA Cup on ollut aikaisemmin Spursille hyvä turnaus. Ainoastaan Arsenal ja Manchester United ovat voittaneet FA Cupin useammin kuin Tottenham, tosi Spursin viimeisin voitto on vuodelta 1991. Tällä kaudella Tottenhamilla on ainakin helppo alku kisaan. Tottenham ei juuri ole kompuroinut heikompiaan vastaan, tilastoväki on huomannut, että Spurs on mennyt jatkoon 17 kertaa 18:sta, kun vastassa on ollut aladivisioonien joukkue.

Tottenham on ollut viime aikoina hyvässä kunnossa. Voittoputken keskellä tosin on tahrana 1-3 -tappio Wolverhamptonille kotona Lontoossa. Kaikissa turnauksissa Spurs on voittanut 13 kertaa 16 viime ottelusta. Viimeisissä neljässä ottelussa se on tehnyt 15 maalia, Harry Kane ja Son Heung-min ovat olleet teräviä viime kierroksilla.

Tranmere -ottelussa Tottenhamin suurin vastus taitaa olla se itse. Joukkueiden tasoero on huima, ja ainoastaan Spursin kehno asenne voi estää sen voiton.

Tottenhamin manageri Pochettino laittaa varmasti tähän otteluun tyystin kakkosketjun kentälle. Silti ero Tranmeren parhaimpiin on valtaisan suuri. Kentällä saattaa olla sellaisia pelaajia kuten Fernando Llorente, Ben Davies, Juan Foyth sekä Kyle Walker-Peters, eikä Tranmeren seurajohdolla ole ikimaailmassa mahdollisuuksia palkata yhtä tasokkaita pelaajia. Spursin kakkosketjulla on varmasti myös motivaatio puolellaan. Näyttöpaikat ovat harvassa. Esimerkiksi Espanjan maajoukkueessakin kahdeksan maalia tehnyt Llorente on tällä kaudella pelannut Spursin paidassa vain kerran yli puoli tuntia ottelussa, ja joulukuun alun jälkeen Llorente on päässyt kentälle vain 25 minuutiksi.

Tranmere pelasi vielä viime kaudella pääliigojen ulkopuolisessa National -liigassa. Seura on perustettu jo 1884, mutta se ei ole koskaan päässyt kasvamaan kovin suureksi. Kotikentän Prenton Parkin yleisökapasiteetti on reilut 16 000. Sen kotipaikka Birkenhead on aivan Liverpoolin vieressä, joten tuskin se edes pääsee isoksi kehittymään, kun kaikki alueen futisfanit ovat joko Liverpoolin tai Evertonin faneja.

Valioliigan suurjoukkueen kohtaaminen on kova juttu pikku seuralle. Parikymmentä vuotta sitten Tranmere teki urotekoja cupeissa. Kaudella 1999-2000 se pääsi aina Liigacupin finaaliin ja FA Cupin neljännesfinaaleihin, matkalla se pudotti neljä Valioliigan joukkuetta. Vuosituhannen vaihteen tienoilla Tranmere pääsi kolme kertaa viidessä kaudessa FA Cuin neljännesfinaaleihin.

Noista päivistä ero Valioliigan huippujen ja alasarjojen joukkueiden välillä on vain kasvanut. Viime vuosituhannella harvat maailmantähdet halusivat pelata Englannissa, nyt tilanne on toinen.

Tranmere on pelannut jo kaksi kierrosta FA Cupia, kummallakin kerralla se tarvitsi uusintaottelun ennen kuin jatkaja oli selvillä. Vastukset olivat Oxford City sekä Southport. Tranmere on ottelussa takuulla parhaimmillaan mukana. Tilaisuus jättiläisen kukistamiseen on harvinainen, ja jos se onnistuisi, niin siitä puhuttaisiin Birkenheadin pubeissa vielä pitkään.

Tranmeren mahdollinen avaus:
Davies; Buxton, Ellis, Monthe, Ridehalgh; Caprice, McCullough, Harris, Smith; Norwood, Jenning

Tottenhamin mahdollinen avaus:
Gazzaniga; Walker-Peters, Sanchez, Foyth, Davies; Skipp, Winks; Sissoko, Alli, N’Koudou; Llorente

 

Unibetilla kertoimet ovat 15.00 – 6.50 – 1.22, ja eipä niihin ole vastaan sanomista. Ottelusta odotetaan runsasmaalista, mutta siihen voisi laittaa betsin vastaan. Jos Spurs on kakkosketjulla pelissä, niin ei ei takuulla ole yhtä tehokas kuin liigakentillä. Tranmere taistelee, eikä päästä vieraita helpolla. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.65, ja sitä voi pienellä kokeilla.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä