Turkki - Ranska 8.6.2019, maailmanmestarit Turkin reissulla

Turkki ja Ranska ovat karsintalohkossa kärjessä. Kansojen liiga oli ranskalaisille pettymys, joten sen on haettava EM-paikka tavallisten karsintojen kautta.
Turkki - Ranska
Kesäkuu 08,2019
21:45

EM-karsintalohko H:ssa Turkki ja Ranska ovat kahden matsin jälkeen puhtaalla pelillä kärjessä. Ranska on ykkösenä, se on voittanut ensin Moldovan vieraissa 4-1 ja sitten kotikentällä Islannin 4-0. Turkki on voittanut Albanian vieraissa 2-0 ja Moldovan kotonaan 4-0. Nyt pelataan Konya -nimisessä kaupungissa Turkissa, ja vierailija Ranska on vetomarkkinoilla suursuosikki.

Turkilla on jälleen maajoukkueen päävalmentajana tuttu mies, Senol Gunes. Gunes on tällä kerralla ottanut neljästä päävalmentamastaan ottelusta neljä voittoa. Vastukset tosin ovat olleet kevyenlaisia, EM-karsintojen lisäksi Turkki on voittanut treeniotteluissa Kreikan ja Uzbekistanin.

Turkki ei ole viime aikoina ollut erityisen vakuuttava futismaa. Se ei ole ollut mukana MM-kisoissa sitten vuoden 2002. Ranskan EM-kisoihin se selviytyi, mutta jäi tylysti alkulohkoon.

Turkki on kovatasoinen ryhmä

Turkilla on useita pelaajia Euroopan kovimmissa sarjoissa. Sen ongelma lienee se, että puolustus on kokematon ja heikonlainen. Keskikentällä ja hyökkäyksessä joukkueelle on eri kaliiberin sakkia. Keskikentällä pelaava Newcastlen Emre Belozoglu pelannee nyt sadannen maaottelunsa, ja hänen lisäkseen Turkilla on laittaa keskikentällä esimerkiksi Oguzhan Ozyakup, Hakan Calhanoglu ja Cengiz Under. Kärkipäähän Gunes voi laittaa Burak Ylmazin sekä Cenk Tosunin.

Vaikka Turkin puolustus on paperilla heikompi osa, niin Gunes on osannut rakentaa joukkueelle pelisysteemin, jossa puolustus on vahva. Viimeisissä kuudessa maaottelussaan Turkki on päästänyt vain kaksi maalia.

Ranska pelasi muutama päivä sitten oman treenimatsinsa Boliviaa vastaan, ja se päättyi Nantesissa 2-0. Lemar ja Griezmann tekivät ranskalaisten maalit. Kansojen liigassa Ranska jäi ulos finaalimatseista, kun Hollanti voitti sen lohkon viimeisessä ottelussa 2-0. Tappio Hollannille oli Ranskan ainoa tappio sitten maaliskuun 2018, jolloin Kolumbia oli parempi harjoitusottelussa 3-2.

Ranskan tulevaisuus näyttää joka tapauksessa hyvin valoisalta. Avainpelaajista ainoastaan veskari Lloris, keskikentän Matuidi sekä kärjen Giroud ovat yli 30-vuotiaita. Alle 24-vuotiaita ovat muun muassa Mbappe, Pavard, Lemar, Dembele ja Coman.

Turkin Okay Yokuslu lienee sivussa polvivamman vuoksi. Ranskalta Kante joutuu jäämään sivuun.

Turkin mahdollinen avaus: Gunok; Kaldirim, Demiral, Ayhan, Celik; Tekdemir, Tokoz; Tosun, Calhanoglu, Under; Yilmaz

Ranskan mahdollinen avaus: Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Digne; Ndombele, Pogba; Matuidi, Griezmann, Mbappe; Giroud

 

Unibet antaa alle 2.5 maalia betsille kertoimeksi 1.75. Sen voi mielihyvin pelata. Jos jättää laskuista pois pikkumaiden kohtaamiset, niin sitten MM-kisojen jälkeen Turkki on pelannut kotikentällään kolme viidestä alle 2.5 maalin. Ranskan vierasmatseissa luku on ollut kaksi kahdesta.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä