U21 EM-karsinnat: Suomi U21 - Ukraina U21 8.9.2020 klo 19.00, Suomi voittoon

Edellisellä kierroksella Suomi oli vaisu Romaniaa vastaan ja Ukraina hyvä vieraskentällä Tanskassa. Vetomarkkina on nyt reagoinut niin, että Suomesta on tehty tähän matsiin altavastaaja. Se ei käy.
Suomi U21 - Ukraina U21
Syyskuu 08,2020
19:00

Ti 8.9. klo 19.00   U21 EM-karsinnat: Suomi U21 – Ukraina U21

Olympiastadion, Helsinki, Suomi

Kertoimet (Unibet) 3.25 – 3.50 – 2.05

Ti 8.9. klo 19.00 SuomiUkraina (U21) suorana sekä maksutta VeikkausTV:ssä. (etuasiakkaille)

Suomi hävisi alle 21-vuotiaitten EM-karsinnoissa viime viikolla kotikentällä Romanialle 1-3. Suomi on nyt karsintalohkossa kuuden matsin jälkeen kolmosena. Eroa kakkospaikan Romaniaan on jo kuusi pistettä. Kiirettä pitää, loppukirin pitäisi alkaa nyt.

Suomen tappion Romanialle voi ainakin jossain määrin laittaa päävalmentaja Juha Malisen niskoille. Malinen on jo vuosikausia koutsannut eri seurajoukkueita ja eri ikäkausimaajoukkueita, mutta ehkä aika on ajanut Malisen ohi.

Suomi pelasi Romaniaa vastaan Malisen opeilla mainion ensimmäisen vartin, ja Suomen johtomaali olisi ollut ansaittu. Parinkymmenen minuutin kohdalla Romania kuitenkin avasi maalitilin. Avausmaalin jälkeen Suomi oli edelleen hyvin pelissä mukana, ja laidallaan erinomaisesti pelannut Soisalo teki vain pari minuuttia Romanian avauksesta Suomen tasoituksen.

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Romania nousi edelle

Avausjakson loppupuolella peli alkoi painua Romanialle. Suomen laidat alkoivat olla tyhjinä ja kärkimies Källmann kovin yksin, eikä keskikentältäkään oikein löytynyt enää panoksia.

Tässä kohdassa Malinen olisi kyllä voinut tuoda kentälle jotain uutta. Käytettävissä oli kuitenkin viisi vaihtoa, mutta puoliajalla Suomi ei tehnyt ainuttakaan. Romanian päävalmentaja Mutu aloitti toisen jakson alkupuolella oman vaihtorulettinsa ja toi tuoreita miehiä oikeille paikoille sisään.

Hieman alle tunnin pelin jälkeen Romania teki johtomaalin, ja vasta vartti sen jälkeen Malinen alkoi tuoda uusia pelaajia. Liian myöhään, Romania teki samat muutokset aikaisemmin ja vei pelin.

Suomi on nyt karsinnoissa kolmen tappion putkessa. Viime vuoden lopulla se hävisi kotonaan lohkoykkönen Tanskalle ja perään vieraissa Romanialle.

Viimeksi Suomi voitti Ukrainan

Ukrainan Suomi kohtasi ensimmäisen kerran näissä karsinnoissa vieraskentällä syyskuussa 2019, ja sen Suomi vei komeasti 2-0. Källmann ja Valakari tekivät maalit, Valakari rankkarista.

Ukraina pelasi viime viikolla vieraskentällä Tanskan kanssa 1-1, ja se loi oikeastaan enemmän kunnon maalipaikkoja kuin tanskalaiset.

Koronatauko on varmasti muuttanut joukkueiden voimasuhteita. Pitkä tauko tekee paljon, kun kyseessä ovat vielä nuoret, edelleen kehittyvät pelaajat. Suomi oli heikko viime matsissa, kun taas Ukraina pärjäsi lohkoykköstä vastaan oikein hyvin.

Suomen ja Ukrainan kokoonpanot

Ilmeisesti joukkueilla ei ole uusia loukkaantumisia. Ukraina mitä todennäköisimmin jatkaa samalla ryhmällä kuin Tanskaa vastaan. Suomen Malinen voisi tehdä vaihtoja, mutta onko sitten vaihtopenkillä Malisen mielestä tarpeeksi tasoa? Hollannin Maastrichtissa lainasopimuksella Ranskan Caenista pelaava hyökkääjä Timo Stavitski olisi ainakin mielenkiintoinen pelimies nähdä kentällä. Hän tuli Romaniaa vastaan laitapakki Soisalon tilalle vartti ennen loppua, kun Suomi haki tasoitusta. Stavitski lähti RoPS:sta Caeniin jo tammikuussa 2018.

Suomen mahdollinen avaus: Jääskeläinen. Haukioja, Tihi, Halme, Hyvärinen, Soisalo, Stavitski, Kairinen, Lingman, Valakari, Källmann

Ukrainan mahdollinen avaus: Bilyk, Konoplia, Zabarnyi, Cheberko, Dubinchak, Batahov, Buletsa, Bondarenko, Tsitaishvili, Sikan, Nazarenko

Suomi kupongille

Vetoväki on jotenkin saanut Ukrainan lähes 50 prosentin suosikiksi. Se ei kyllä pidä paikkaansa. Viime kierroksella Ukraina toki oli hyvä ja Suomella oli ongelmia, mutta ei nyt näin paljon voi vaaka painua yhden matsin jälkeen. Ennen koronabreikkiä Suomi oli parempi joukkue. Suomi Unibetin kertoimella 3.25 kelpaa pelattavaksi. Kyllä Suomi kotimatsinsa vie joka kolmas kerta ainakin.

U21 karsinnat Unibetille

Suomi U21 kertoimella 3.25!

Aseta vetosi